Eğitim sisteminde kesinlikle olması gereken bir konu fakat dersler arasında yok. Lisede sağlık dersinde hoca, 2 şey anlatırdı. Herkes hemen gülerdi ya da saklanırdı. Böyle bir şey yok vallaha. Bana göre bu konuda geri kalmış bir milletiz.
Cinsel ilişkide olması istenmedik olayları oluyor, sonra kötü şeyler oluyor. Anladınız siz. Korunma yöntemleri hakkında hiçbir şekilde bahsedilmiyor.
Eğitim sisteminde kesinlikle olması gereken bir konu fakat dersler arasında yok. Lisede sağlık dersinde hoca, 2 şey anlatırdı. Herkes hemen gülerdi ya da saklanırdı. Böyle bir şey yok vallaha. Bana göre bu konuda geri kalmış bir milletiz.
Cinsel ilişkide olması istenmedik olayları oluyor, sonra kötü şeyler oluyor. Anladınız siz. Korunma yöntemleri hakkında hiçbir şekilde bahsedilmiyor.
Derste insanların nasıl çoğaldığından ve ergenlikten bahsetmişlerdi. Konferansta ise korunmalısınız ve herkesle yapmamalısınız vs. denmişti. Hastalıklardan ve ergenlikten de bahsedilmişti.
Aslında okuldan okula değişebilir bizi rehber hocamız toplayıp bununla ilgili bir video izletmişti fakat yinede dediğiniz gibi bu alanda çok geri kalmış bir ülkeyiz.
Genelleme yapmak istemiyorum ülke demeyelim de ülkemizde geri kalmış toplumlar var diyelim.
Diğer ülkelerin müfredatında, istediğiniz standartlarda cinsel eğitime yer verildiği kanısına nereden vardınız? Tabii bu konularda Türkiye'den daha iyi (ki öyleler) olduklarını düşünüyorum; ama bu konular müfredatla ilgili değil, çevreyle ilgili. İllaha bir eleştiri yapılacaksa bu yönden yapmak daha doğru olur.
Derste insanların nasıl çoğaldığından bahsetmişlerdi. Toplantıda ise korunmalısınız ve herkesle yapmamalısınız vs. denmişti. Hastalıklardan da bahsedilmişti.
Diğer ülkelerin müfredatında istediğiniz standartlarda cinsel eğitime yer verildiğine nereden vardınız? Tabii Türkiye'den daha iyi olduklarını düşünüyorum; ama bu konular müfredatla ilgili değil, çevreyle ilgili. İllaki bir eleştiri yapılacaksa bu yönden yapmak daha doğru olur.