Cinsel konuların okullarda öğretilmemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam en garip iki anımı anlatayım size.

1-7. sınıfta iken 2 kız arkadaşımı okulda perde arkasında öpüşürken yakaladım.
2-11 yaşında milli oldum.
Hocam bence çabuk silin. Geçen ben de böyle bir anımı anlattım konunun başlığı bile buydu ama aşırı linç yedim üzerine moderatör 2 gün falan banladı.

Şimdi bakıyorum.

Bu konu 11 sayfa olmuş.

Mesajların ekserisi, fesatlık ve boş gırgır.

Daha neyi tartışıyoruz?

İnsanların neleri yapmaması gerektiği, hayatındaki sınırlarını, yaşayacaklarını okuldan çok ailenin anlatması gerekiyor. Okulda, sağda solda anca edindiğiniz bilgi bu kadar olur.

Dinde ve normal hayatta tartışırken bu konuların ayıbı olmaz. Haramı helali, doğruyu yanlışı, zamanı, biyolojik değişimleri ve evliliği öğretmeden balıklama cinsellik anlatırsanız çocuklara böyle olur işte. Aklı 7/24 uçkurunda bir nesil yetiştirmeyin. Ahlakı anlatın, evliliği anlatın. Doğruyu ve sevgiyi anlatın. Evlilikten önce bu tarz şeylerin yaşanmaması gerektiğini anlatın.

Ayrıca cinsel eğitim denince aklınıza sadece ilişki geliyorsa büyük bir sıkıntı var zaten.

Hepinize baştan eğitim verilmesi lazım.

@M.Arda Solmaz
Geçmiş olsun sen her türlü ban yiyeceksin. :D çok açık konuşmuşsun.

Evet, "okullarda neden cinsellik öğretilmiyor?" konu başlığında konuşuyorsun.

Dostum Türkiye'de yüzbinlerce-milyonlarca aile var ve sen bu aileleri bir anda cinsel eğitim vermesi için değiştiremezsin bu imkansız.

Bu eğitimi 2021 Türkiyesinde ancak okul ile verebilirsin. Sen imkansızı konuşmamızı istiyorsun.

Şimdi bakıyorum.

Bu konu 11 sayfa olmuş.

Mesajların ekserisi, fesatlık ve boş gırgır.

Daha neyi tartışıyoruz?

İnsanların neleri yapmaması gerektiği, hayatındaki sınırlarını, yaşayacaklarını okuldan çok ailenin anlatması gerekiyor. Okulda, sağda solda anca edindiğiniz bilgi bu kadar olur.

Dinde ve normal hayatta tartışırken bu konuların ayıbı olmaz. Haramı helali, doğruyu yanlışı, zamanı, biyolojik değişimleri ve evliliği öğretmeden balıklama cinsellik anlatırsanız çocuklara böyle olur işte. Aklı 7/24 uçkurunda bir nesil yetiştirmeyin. Ahlakı anlatın, evliliği anlatın. Doğruyu ve sevgiyi anlatın. Evlilikten önce bu tarz şeylerin yaşanmaması gerektiğini anlatın.

Ayrıca cinsel eğitim denince aklınıza sadece ilişki geliyorsa büyük bir sıkıntı var zaten.

Hepinize baştan eğitim verilmesi lazım.

Bence hocam tam kararında açıklamış bunun üstüne tartışılmaz. Zaten çoğumuz da aynı şeyleri yazdık konu gereksiz uzadı. Zaten böyle konular hep böyle uzuyor.

Evlilikten önce bu tarz şeylerin yaşanmaması gerektiğini anlatın.
Bence, "yaşanmaması" demek yanlış bir tutum olur. İnsan belli bir yere kadar arkadaşını, ailesini, sevgilisini dinler ancak eninde sonunda kendini dinler. Evlilik öncesi yaşanmamalıdır! dersen cazipleştirirsin.

Verilmesi gereken bilgileri ve dersleri verdikten sonra kendi seçimine bırakılmalı. Ha ne olur, çocuğu kendi düşüncenin tarafına çekmek için uğraşırsın, kendince doğru olanın onun için de doğru olmasını istersin ama baskı kurmak yanlış olur.

Vallahi ne bileyim sildim şimdi ikisini de. Moderatörler gördüyse özür dilerim bu arada bilmiyordum ben arkadaşlar uyarınca sildim.

Ben bir de o kadar abartı söylememiştim. Sen bayağı yardırdın umarım sıkıntı çıkmaz senin adına.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı