Cinsiyet tespiti

Kissaki Her zaman sana ve bana zarar veren şeyleri haklı çıkartmaya çalıştın. Suriyelileri kayırdın. Onlar ülkenin zaten bozuk olan ekonomisini daha da bozdu.

Bu Fotoğraftaki insanların tipi ile sorunumuz yok giyiniş şekilleri yaptıkları hareketlerle sorunumuz var. Ayrıca bu insanlar da bir gün sizin yolunuzu kesip para isteyebilir. Hatta olmuştur da belki. Benim sizinle bir derdim yok. Kesinlikle olamaz.

Zaten benim amacım dost edinmek yıkıcı değil yapıcı olmak. Ancak siz hep kötü şeyleri iyi gibi gösterip bir de bizi azarladınız.
Ben de bu tutumunuzdan çok rahatsız oluyorum.

Bu konuda görüldüğü üzere suriyelileri kayırıyorsunuz. Tamam eyvallah savaştan kaçmışlar ancak üniversite çocuk oyuncağı değil! Doktorluk çocuk oyuncağı değil. Daha Türkçe'yi bilmeyen adam nasıl öğrensin dersi?

Artık her yer Suriyeli kaynıyor. Ben Alanya'da yaşıyorum. Bugün bir parka dolaşmaya gitim. Bizden çoktular. Suriye'de savaş 5 sene önce başladı ve 5 senedir geliyorlar. Hadi geliyorsunuz da şimdi gelenler 5 sene neyi beklemiş acaba? Bu sene 262.000 Suriyeli doğmuş. Birkaç seneye bizi atarlar burdan?

Telefondan yazdığım için alıntı yapamıyorum. Yasal işlem başlatabilirsin demiş. O kadar koçay olsaydı zaten önümü kesmeye güçleri yetmezdi.

Bu yorumda bahsettiğin şekilde bu insanların tipiyle ilgili bir derdin yoksa bu fotoğraf konulmamalı konulsa da bunun cinsiyeti sizce nedir gibi soru sorulmamalıdır. Onun dışında tabiri caiz ise serseri denilecek yoldan geçeni korkutan gece vakti yürürken 2 kere düşünmemizi sağlayan yol kesen insanı bende istemem memleketimde o konuda hem fikiriz. Dolayısıyla inatla kayırıyorsun demekten vazgeç çünkü daha önce de dedim yaptıkları hareketleri sahip oldukları düşünceleri onaylamıyorum ben sadece burada kimsenin tanımadığı bir insanın fotoğrafının paylaşılıp alaycı bir tavırla soru sorulmasına tepki gösterdim.

Ve sana tekrar söylüyorum tuhaf bir şekilde bana karşı hareket ediyorsun daha önce tartıştığımız konuda benim gibi düşünen başkaları da vardı ama nedense günah keçisi ben oluyorum ve şuan hala tartışıyorsak bunu senin ortaya getirmen buda bariz adımı etiketleyip bana neden her şeye muhalefet oluyor diyorsun sanki kendi düşüncemi belirtmek suçmuş gibi fikrini belirtir susarsın ta ki sana birisi cevap yazana kadar sen burada benim seninle hiç bir alakam yok iken senden önce buraya mesaj yazmış biriyken bana karşı yorum yapıyorsun ki bundan öncede durduk yere birbirimizi hiç tanımıyorken bana iyi ki senin gibi bir dostum yok dedin. Benimle aynı fikirde değilsen bunu saygıyla karşılarım ama sen fikir alışverişi yapmak yerine şahsa oynuyor fikrini belirtmek yerine hedef alıyorsun bundan vazgeçmeni tavsiye ederim. Dediğim gibi ikimizde insanız fikirlerimiz ortak olmak zorunda değil ortak olsa tuhaf olurdu zaten.

Son olarak bunu sürekli dediğin için tekrar ediyorum senin bahsettiğin tavırda ki insanları yani serserileri yol kesenleri vs. savunmuyorum aksine sana bu konuda katılıyorum ama onlardan biri olduğu düşünülen birinin burada fotoğrafının paylaşılıp hoş olmayan bir tabir ile dalga geçilmesini etik bulmuyorum. Oturup bu tarz insanlar hakkında ciddi bir şekilde olumlu olumsuz konuşacaksak sıkıntı yok ama birinin tipiyle dalga geçilmesi farklı bir olay.

Tipiyle dalga geçmek doğru değil. Tipiyle dalga geçmedim giyiniş tarzıyla dalga geçtim ama bu da doğru değil. Bu konuyu kapattırıp ciddi şekilde bu tür şeyleri yapan insanları tartışabileceğimiz bir konu açacağım. Vakit ayırdığınız için teşekkürler.

Demek istediğim şeyi anlayışla karşılayıp önem verdiğin için teşekkür ederim onun dışında daha önce bahsettiğin sıkıntılar umarım hızlı bir şekilde düzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…