Çıplak gezmek suç sayılır mı?

Cinsel organları göstermek, yani çırılçıplak olmak teşhirciliğe girer, suçtur.

Dekolte için yasal olarak bir kısıtlama yok, zihniyet bakımından var. Olanı göstermek isteyen gösterebilir, kişi sonuçta kıyafetini (yüksek ihtimalle) hür iradesiyle geçiyor.

Ben de gömleğin birkaç düğmesini açıp göğüs dekoltesi verebiliyorum. Teşhire girer mi? Hep havalardan, hep nemden hep... :D

NOT: Erkek.

Çıplak gezmek suç sayılır mı? Eğer suç ise dekolte ölçüsü neye göre belirleniyor? Mesela sadece cinsel organları örtecek kadar bez koysak yeterli olur mu?
Kafama takıldı, neye göre kime göre belirleniyor bu ölçü?
Bence yeterli olmaz. Donla gezsen bile yeterli olmaz. Altında en az şortun ve atletin olacak. Sokakta 4 yaşında çocuk senin şeyini görmek zorunda değil. O yüzden çıplak gezme. Yasal kısmını bilmiyorum.

Kadınlar bikini giyiyor zaten. O zaman sen de boxer ile dışarı çıkabilirsin :D
Bağcılar'da gezecek kadar cesaretin var mı?
1628803027162.png

Çıplak gezmek suç sayılır mı? Eğer suç ise dekolte ölçüsü neye göre belirleniyor? Mesela sadece cinsel organları örtecek kadar bez koysak yeterli olur mu?
Kafama takıldı, neye göre kime göre belirleniyor bu ölçü?
Ahlak şubeye yakalanırsın. Cinsel organ görünmediği sürece, kimse bir şey demez.

"Bir kişinin cinsel organını yahut vücudunun benzer cinsel kısımlarını direkt olarak belirli bir kişiye karşı değil de aleni olarak sergilemesi, teşhir etmesi halinde TCK 225'de yer alan hayasızca hareketler suçunun teşhircilik fiili oluşur."

Madde 225- (1) Alenen cinsel ilişkide bulunan veya teşhircilik yapan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı