Çipli Kimlik Kartı Fotoğrafı İle Neler Yapılabilir?

Şimdi iyice kötü oldum aslında olay şu ev aldığımız kişiye tapu başvurusu için gönderdik. Kötü niyet işi her şartta şans zaten. Ancak diyelim ki bu kötü olaylar başıma geldi hukuki olarak her şartta savunabilir miyim kendimi ?

Bir de bu işler bu kadar denetimsiz midir ? Yani en ufak işlem için de kimlik fotokopisi gerekiyor zaten. Resmi veya özel bir kurumda işini kötüye kullanan birisi olmadığı takdirde zaten çok zor değil mi ?
SS'ler sizde duruyorsa, savunabilirsiniz.
 
SS'ler sizde duruyorsa, savunabilirsiniz.
Duruyor, zaten o kişi ile alım satım vs. için de sözleşme ve resmi işlemler yapıldı/yapılcak. Yani kötü niyet hâlinde bu kadar ilişki kurmuş olmamız da sanırım bir artı.
 
Hocam boş kağıda imza da atsaydınız :) Bir o eksik.

Seri numarası, TC numarası, doğum tarihi, imza falan alayı var kimlik üstünde. İnşallah attığınız kişi kötü niyetli değildir.
İnanın herkesi bu konuda uyarır, en ince yerine kadar düşünürdüm. Ancak bugün olay farklı gelişti ve işin biraz acelesi olunca arada kaynadı. Yoksa tanımadığım birine adımı söylerken tedirgin oluyorum ama yaptık bir hata.
 
Hocam boş kağıda imza da atsaydınız :) bir o eksik.

Seri numarası, T.C. numarası, doğum tarihi, imza falan alayı var kimlik üstünde. İnşallah attığınız kişi kötü niyetli değildir.

Hocam benimkinde imza yok ön kısmında. Bir de bu kimliğin arka kısmını atmadım. Sorun olur mu yine?
 
Bende de buna benzer bir şüphe oldu birisinin çipli kimliğimin resmini çektiğinden şüphe ettim belki de paranoya yaptım bilemiyorum ama neler yapabilirler başımıza ne gibi kötü durumlar gelebilir içim içimi yiyor.
 
Arkadaşlar bir başvuru işlemi için tanıdık olmayan birine WhatApp üzerinden çipli kimlik kartının arka ve ön yüzünün fotoğrafını attım. Şu an da kafama takıldı. Onlarca yorum vs. okudum ve biraz tedirgin oldum. Bugün gönderdim resmi ve silme süresi de geçti. Korkmam gereken ve yapabileceğim bir şey var mıdır? Özellikle kredi çekme, naylon hesap, hat açtırma, ya da herhangi bir illegal iş sadece kimlik resmi ile mümkün müdür? Şimdiden teşekkürler.

Ne oldu?
 

Geri
Yukarı