Adam olmayacaksın. Kişiye göre muamele ediceksin. Kız seni beğenmedimi? peşinden koşmayacaksın. Arkadaş ortamında kendini ön plana çıkarmak için her şeyi yapacaksın. Elbette başkalarını da düşüneceksin ama önce kendini düşüneceksin.

Sen kendini gelistirmeye, kibar ve bakımlı olmaya devam et. Bırak başkaları ne yapıyorsa yapsın. Elbet senin gibi düşünen bir sürü insan var, yani dış görünüşe aldırmayan. Daha yaşın genç, hem zihinsel hem fiziksel olarak değişecek, gelişeceksin. Güzel insanlar ile de tanışacaksın. Üniversiteye geçince bu bahsettiğin güzel kız yakışıklı erkek birlikteliğinin de kaçınılmaz son olmadığını göreceksin. Şuan senin düşündüğün gibi düşünen kızlar da var.

Kimle karşılaşırsak karşılaşalım öncelik olarak ilk dikkatimiz fiziksel özelliğe odaklanır. O kişiyi de zamanla tanıdıkça güzeliği ya da çirkin olması çok da önemli olmaz. Daha doğrusu benim için öyledir. Güzel ya da çirkin ol ama önce insan olduktan sonra bence sana değer veren kişiler olacaktır. Diğerlerini de takma, daha doğrusu sana değer vermeyene sen de verme. Ve şunu unutma;
Az insan çok huzur.

Abartılacak kadar çirkinse gençliğinde bu sıkıntıları çeker yapılabilecek çok bir şey yok. Sakal gibi aksesuarları deneyebilirsin, Koray Avcı'yı sakalsız görsen anlatmak istediğimi anlardın

Bu eksikliği paran varsa paranla - para ile alacağın kıyafetlerler, eğlenceli - sıcakkanlı bir insan olmakla, yaptığın iş ve konumunla kapatabilirsin ileride.

Teselli etmek amaçlı cevap vermedim, gerçek bu şekilde. Dışını beğenmediğin bir kutuyu açmıyorsun çoğu zaman, bu senin için de geçerlidir emin ol, bunu sen de yapıyorsundur bir noktada.
Ama buraya "Yakışıklı değilim" diye gelenler nedense senden benden yakışıklı çıkıyor :) Sen de onlardan biri olabilirsin, belkide öz güven eksikliğidir.

Bir tek bize gülmez çirkin şansı.
Acaba diyorum çok mu asosyal kaldık? O kadar da değildir.

Meseleye odak noktası 'kadınlar' olarak değinmek istemiyorum. Zaten çirkin bir kişi istediği gibi güzel bir kadınla birlikte olamıyor "istisnalar hariç"

En büyük klişeler: Ama çok güzel bir karakterin var, bazı iyi yönlerin var, şükür et en azından elin ayağın tutuyor, yakışıklı olunca ne olacak ki öleceğiz bla bla bla...

Haberlerde bile bir cinayet-katliam varsa ölen kişi yakışıklıysa önce onun fotoğrafını veriyorlar. Kaç tane özel harekat personeli kadın şehit oldu, aralarından en güzel olanları haber yaptılar. Yakışıklı - Güzel fark etmiyor. Herkesi ötekileştiriyorlar. İnsanı insan olduğu için sevmiyorlar.

Çirkin misiniz? Paranız da yok, araba da yok, size ait bir ev de yok, eh bu kadar şey yok ise babadan da bir şey kalmamıştır. Niye yaşıyorsunuz ki?

demek istemediği için kimse, klişeler ile önemli olan yüz değil iç güzellik falan fıstık laflarla sizi geçiştirmeye çalışıyor sadece.

Eğer çirkin bir yüzünüz varsa muhtemelen çok sevdiğiniz bir kızı bile yanınıza yakıştıramazsınız. Zaten o prensesler de beyaz atlı bmw'li yakışıklı züppelerle gününü gün edecektir muhtemelen.

İş mi arıyorsunuz? Hadi diyelim eğitiminizi güzel bir şekilde başarıyla bitirdiniz. Ama düşünün ki okumadınız ve vasıfsız bir işçi olarak çalışacaksınız... İşveren bile öncelikle yüzünüze bakarak içten içe yargılayacak sizi; "Kalın kaşlı, burnu büyük, saçları seyrek, dudağı böyle, kulağı şöyle..."

İnsan, 'insan' olduğu için sevilemez mi? Çirkin bir kişiyse çoğunlukla sevilmez. Ya da ona gösterilen sevgi dahi sınırlıdır. Mesele çirkin olmak değil, düşüncesi kirli ve çirkin olan insan görünümlü yaratık. Ve bu yaratıkların sayısı çok fazla.

Konu yanlış yere de kaymasın. Zengin ve yakışıklı olmak veya sadece yakışıklı olmak ta suç veya kötü bir şey değil sonuçta. Sadece biraz daha avantajlılar genel olarak. Yaptığınız işte çok iyi olup düzgün bir insan olduktan sonra insanlar size saygı duymaya başlar. Ve bu gerçek saygıdır.

İş tamamen çenede bitiyor aslında. Sevilmeme diye bir olay yok. Ön yargı var. @DesertRain çok güzel açıklamış, ellerine sağlık.
Ancak katmak istediğim bir kısım var, kendimden de örnek vereyim. Ben de tipsiz buluyorum kendimi, ki yakışıklı değilim. "Yakışıklı" kavramına da uzağım. Lisede iken okulun en güzel kızlarından birisini tek espri (Ve tabi ki biraz da ego okşaması ) ile ayarlamıştım. Ki sonrasında isminiz duyuluyor o okulda ve tipinizin hiç bir değeri kalmıyor ondan sonra. İstediğiniz kızla takılmaya başlıyorsunuz. Bizzat yaşadığım için söylüyorum.
Eğer illa ki takılacağım kız çok güzel olsun istiyorsan, ya yakışıklı veya zengin olacaksın, ya da çenen iyi iş yapacak, kültür seviyen iyi olacak, mizahın iyi olacak ve biraz da şanslı olacaksın.
Sen iyi, anlayışlı, bilgili ve kültürlü birisi olduktan sonra o çok güzel diye tabir ettiğimiz "egoist" tabaka haricinde, seni dışlayacak insan bulamazsın. Ne kadar çirkin olursan ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…