Cities Skylines çöp problemi

Yollar tam olarak böyle, öyle fazla bir trafik yok dediğim gibi sadece şehrin girişinde bir yığılma var onu da ne kadar düzeltsem düzelmiyor maalesef

Şehirdeki çöplüklerde böyle bir kaçı işlemiyor maalesef.
Usta resim biraz piksel piksel olmuş kusura bakma.

Resimlerden pek bir şey anlamadım ama sanırım konsolda oynuyorsun. PC'de birçok modla trafik çok daha rahat yönetiliyor. Şehir giriş çıkışları aşağıdaki kavşaklar ile çözülüyor. ve trafik yönetme modu ile ince ayar çekilmesi gerekiyor. Konsolda nasıl yapılır bir fikrim yok.

Resimlerden pek bir şey anlamadım ama sanırım konsolda oynuyorsun. PC'de birçok modla trafik çok daha rahat yönetiliyor. Şehir giriş çıkışları aşağıdaki kavşaklar ile çözülüyor. Ve trafik yönetme modu ile ince ayar çekilmesi gerekiyor. Konsolda nasıl yapılır bir fikrim yok.

Yok dostum PC'den oynamaktayım Windows 10 Edition olarak geçer hatta, Game Pass dahilinde indirmiştim. Microsoft Store'dan indirdiğim için Steam ekran yakala yapamadım, bu yüzden Radeon ekran yakalayı kullanmak zorunda kaldım.

Yok dostum PC'den oynamaktayım Windows 10 Edition olarak geçer hatta, Game Pass dahilinde indirmiştim. Microsoft Store'dan indirdiğim için Steam ekran yakala yapamadım, bu yüzden Radeon ekran yakalayı kullanmak zorunda kaldım.

Anladım. Mod yüklenmiyor onada sanırım. Şehrin giriş çıkışına kavaşak yap. Aşağıdaki gibi. Otoban bu tarz yollara bağlansın.

indir.jpg

Oyunda çöpler toplanmıyorsa çözüm basit, bir çok çöp toplama yeri yapmayın. Yapmanız gereken trafik sorununu çözmek, trafiği çözemiyorsanız evlerin arasında boşluklar yaratın, çöp kamyonlarının yola çıkması ayrıca 24 saat sonra olabiliyor, yani yeni çöp toplama istasyonu hemen etki etmez. Her mahalleye 1 çöp toplama yeri olacak şekilde ve mahallelerin arası boş kalacak şekilde yapın. Yani oyunda koca bir İstanbul yapmaya kalkmayın, mahlleler, köyler, kasabalar gibi küçük küçük yerleşimler yapın. O zaman bu sorunu yaşamazsınız. Benzer sorun ölümler artınca da oluyor. Bazen oyunda hastalık vs kaynaklı toplu ölümler oluyor, o zaman da mezarlık araçları yetişemiyor. Ben çözümü ayrı ayrı küçük mahalleler yaparak çözdüm.

Çöplerin toplandığı yere tıklayın orada 3 tane seçenek olacak, ortadaki seçeneğe basarsanız çöpleri boşaltmaya başlar çöpler boşalınca tekrar toplamak için aktif edebilirsiniz.

Oyunda çöpler toplanmıyorsa çözüm basit, birçok çöp toplama yeri yapmayın. Yapmanız gereken trafik sorununu çözmek, trafiği çözemiyorsanız evlerin arasında boşluklar yaratın, çöp kamyonlarının yola çıkması ayrıca 24 saat sonra olabiliyor, yani yeni çöp toplama istasyonu hemen etki etmez. Her mahalleye 1 çöp toplama yeri olacak şekilde ve mahallelerin arası boş kalacak şekilde yapın. Yani oyunda koca bir İstanbul yapmaya kalkmayın, mahlleler, köyler, kasabalar gibi küçük küçük yerleşimler yapın. O zaman bu sorunu yaşamazsınız. Benzer sorun ölümler artınca da oluyor. Bazen oyunda hastalık vs kaynaklı toplu ölümler oluyor, o zaman da mezarlık araçları yetişemiyor. Ben çözümü ayrı ayrı küçük mahalleler yaparak çözdüm.

Çok sağ ol sorunu çözdüm fakat bu seferde şehrin her yerinde ölüler çıkıyor şehrin nüfusu 100.000'e yakındı şimdi 92.000'e düşmüş durumda vebamı var ne var anlayamadım gitti trafiği de bir türlü çözemedim gidiş geliş 2 yol yapmak istesem şehrin %80'i yok olacak ne yapacağım hiç bilmiyorum.

Çok sağ ol sorunu çözdüm fakat bu seferde şehrin her yerinde ölüler çıkıyor şehrin nüfusu 100.000'e yakındı şimdi 92.000'e düşmüş durumda vebamı var ne var anlayamadım gitti trafiği de bir türlü çözemedim gidiş geliş 2 yol yapmak istesem şehrin %80'i yok olacak ne yapacağım hiç bilmiyorum.

Yolları yerin altından geçirebilirsin. Bu sayede yolun üstünde ev yıkılmaz. Page Down tuşuna basa basa yerin altına geçebilirsin. Hastane ve cenaze araçlarının konumunu ve kapasitesini kontrol edersen, ölüleri toplaman kolaylaşır. Ölümlerin genelde nedeni, ya ilk şehre yerleşen kuşak yaşlanmıştır ve ölüyordur yada sanayi vb. nedenle sağlıksız yaşam ölmelerine neden oluyordur. O nedenle oyun genelde sizi çevreci çözümlere yönlendiriyor. Çevreci çözümler ile çöp ve sağlık gibi sorunlar çok daha az oluyor. Çevreci çözümlerden kastım; geri dönüşüm tesisleri, sauna gibi sağlıklı yaşam ortamlarıdır. Çevreci sanayi türleri var, onları tercih edin. Orman sanayi, tarım, balık sanayi gibi gibi.

Yolları yerin altından geçirebilirsin. Bu sayede yolun üstünde ev yıkılmaz. Page down tuşuna basa basa yerin altına geçebilirsin. Hastane ve cenaze araçlarının konumunu ve kapasitesini kontrol edersen, ölüleri toplaman kolaylaşır. Ölümlerin genelde nedeni, ya ilk şehre yerleşen kuşak yaşlanmıştır ve ölüyordur ya da sanayi vb. nedenle sağlıksız yaşam ölmelerine neden oluyordur. O nedenle oyun genelde sizi çevreci çözümlere yönlendiriyor. Çevreci çözümler ile çöp ve sağlık gibi sorunlar çok daha az oluyor. Çevreci çözümlerden kastım; geri dönüşüm tesisleri, sauna gibi sağlıklı yaşam ortamlarıdır. Çevreci sanayi türleri var, onları tercih edin. Orman sanayi, tarım, balık sanayi gibi gibi.

Çok sağ olun teşekkürler yardımlarınız için.

Bende de aynı sorun var. Oyun bozuk galiba kamyonlar çıkmıyor sıfır yazıyor. Ne zaman oynamak istesem bu sorun yüzünden devam edemedim. Şehir yeni kurulmuş oluyor trafik falan da yok ama çıkmıyorlar. Kapsama alanı da tamamen yeşil.

Bende de aynı sorun var. Oyun bozuk galiba kamyonlar çıkmıyor sıfır yazıyor. Ne zaman oynamak istesem bu sorun yüzünden devam edemedim. Şehir yeni kurulmuş oluyor trafik falan da yok ama çıkmıyorlar. Kapsama alanı da tamamen yeşil.
Ben bu sorun yüzünden oyunu bıraktım ustam

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı