Çözüldü Citroën Berlingo F1 vitese ne zaman geçilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berat3636

Kilopat
Yer
kars
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selam.
Bugün sıfır Citroën berlingo aldık ve tam otomatik vites. Şu anda yoldayım ve eve gidiyorum. Araçta aynı zamanda manuel şanzıman da var ve F1 vites ile kontrol ediliyor.
Şimdi ben bunu yolda 100-120 vs gibi hızlarda Manuel'e alırsam bir zararı olur mu?
Yoksa dururken mi manuel vitese almam gerek?

Çözüm
Benim bildiğim hiçbir şey olmaz giderken manuel moda alırsa otomatik viteste kaçınca viteste ise o viteste kalmaya devam eder sen ne zaman vites yükseltip ne zaman düşürürsen vites değişir.
Selam.
Bugün sıfır Citroën berlingo aldık ve tam otomatik vites. Şu anda yoldayım ve eve gidiyorum. Araçta aynı zamanda manuel şanzıman da var ve F1 vites ile kontrol ediliyor.
Şimdi ben bunu yolda 100-120 vs gibi hızlarda Manuel'e alırsam bir zararı olur mu?
Dururken almak daha sağlıklı, daha önce kullandım yolda giderken almayı denedim fakat olası bir alma durumunda bir sorun olmaz.

Selam.
Bence bir sıkıntısı olmaz, yanlışlıkla vites atma gibi bir durum olursa bilgisayar engeller zaten.

Selam.
Reis yolda soru soruyor :) . Yapmayın böyle şeyler lütfen. Cevaba gelecek olursak: durarak yapman daha sağlıklı.

İlk olarak kalkarken yaparsan daha sağlıklı olur ancak sonradan atsanda bir sıkıntı olmaz. Benim araç bazen manuel de kalıyor geri otomatiğe çeksem bile, DSG diyelim. Hayırlı olsun.

Dururken almak daha sağlıklı, daha önce kullandım yolda giderken almayı denedim fakat olası bir alma durumunda bir sorun olmaz.
Boşa alıp, sonra manuele alsak?
Öyle nasıl olur?

Reis yolda soru soruyor :). Yapmayın böyle şeyler lütfen. Cevaba gelecek olursak: Durarak yapman daha sağlıklı.

Arabayı ben sürmüyorum babam sürüyor...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı