Citroën servis AdBlue doldurmak için ücret alıyor mu?

4000 devir motora göre değişiklik göstermesine karşın kullanılabilir bir devir.
Ki ben zaten motoru ısıtıp yola çıktıktan sonra 3000 devir üzerinde vites atmaktan bahsediyorum. 3000-3500 gibi vites atınca 2000 devir civarına geliyor, sonra bir 3000 daha gösterip vites atılabilir. Yağ sıcaklığı 70 derecelere geldiği zaman da istediği gibi asılsın.
Düşük devir ve şehir içi çok kullanınca da EGR DPF'nin hali ne oluyor biliyorsunuzdur. Bu parçalar da sakız parası değil.
EGR ve DPF konusunda aynı fikirdeyiz zaten. Dizel motor için 4 bin fazla. Arada uzun yol yaparlarsa faydası çok olur.

EGR ve DPF konusunda aynı fikirdeyiz zaten. Dizel motor için 4 bin fazla. Arada uzun yol yaparlarsa faydası çok olur.
4000 devir işi nerden çıktı ben hala anlamış değilim.
Yazıda 3000-3500 devir aralığında dolaşılabileceğinden bahsetmiştim ama ne olduysa birden 4000 devir lafı çıktı.

4000 devir de fazla değil mi? Hem de dizel üstelik soğukken. Yüksek devirde kullanmak iyi değil bence.

Kontrol etsinler bir şey yoksa uğraşmayın. Ucuz bir şey zaten ama hep şehiriçi kullanımda dpf falan da tıkanıyor. Uzun yola gidiyor musunuz?

Bazen 300 km şehir içi gidiyorum 1 hafta boyunca ama neredeyse her hafta 70 km uzağa, kars merkeze gidiyorum. Bayağı da performanslı kullanıyoruz hatta arabayı. Aşırı dik bir yokuş var kaptırıp gelmek diye tabir edilen durumu yaptığımızda bile 130'a çıkabiliyor ve en dik yerde 119 civarına düşüyor eco kapalıyken dip Gaz'da.

Egr ve dpf konusunda aynı fikirdeyiz zaten. Dizel motor için 4 bin fazla. Arada uzun yol yaparlarsa faydası çok olur.

Arada değil hep yapıyoruz.
Evg ve dpf nedir?
Dizel motor ısınmadan asla 2000 devir geçilmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı