Çivili Kedisavar Yapan "İnsanlar"

40 ı aşkın kediye bakıyorum sokağımda, aylık 300 lira mama masrafı var. Ben cebime giren paranın bir kısmını bu canlılara ayırabiliyorum aç kalmasınlar, ölmesinler diye. Bu arada öğrenciyim cebime giren para çok kısıtlıdır. Kimisi canlılar yaşasın ölmesin diye uğraşırken, o arabasının tepesine çivili bölüm koyan kişiler de ölsün, burada yaşamasın diye uğraşıyor. Bunların nefretini küçültmeye çalışıyorsun mal sevdasından dolayı ancak öyle değil. Bunlar gibi insanlar benim verdiğim yemeğe bile laf edecek kadar nefret ediyorlar emin ol. Müslüman geçinirler "Mülk Allahındır" yazısı tüm apartmanları sarar, sonra bahçeme kedi girdi diye gelir benimle kavga etmeye çalışır. Başlarım onların nefretine...
Dediğin gibi mal sevdalısı, hayvansever olsalardı örtü gibi bir şey örtebilirlerdi. Zaten araca hiçbir türlü hasar veremez pati izinden başka, madem o kadar zoruna gitti küçücük canlının pati izi ört üstünü. Çivili tabanlık koymanın alemi yok. Zarar veremezsin demişsin de kediler senin gibi "aa orada çivi var çıkmayayım" diye düşünmez, direk atlarlar, kendilerini de yaralarlar.
Çinlilere göre senin düşük halin de bir besin, Çinlinin tabağında çorba olabilirdin. Çok sığ düşünmemek lazım.
Alakasız yerlere çekiyorsun konuyu. Şu anda konumuz bu araç sahibi, hayvanları yaşam alanları çevresinde görmeye tahammül edemeyen kendini bilmezler değil.

Bahsi geçen araç sahibi hayvanlardan ciddi anlamda nefret etseydi bunu direk kökten çözebilecek bir yöntemle de sonuca ulaştırabilirdi. Her neyse, yapılan hareket doğru demiyorum ama brandaya bile zarar verme potansiyeli olan bir hayvandan korunmanın en “etkili” yöntemi belki de.

Fark ettiysen araç kaputunda ve bagajının üstünde böyle bir düzenek bulunmuyor. Adamın amacı aracın tentesini korumak, tentenin malzemesine ciddi anlamda zarar gelebilir sonuçta; bir çizikten ibaret olmaz durum.

Mal sevdalısı ithamına gelecek olursam; bunun mal sevdasıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Araca pati izinden başka zarar veremez diye bir dünya yok, binlerce para verip seramik kaplama yaptırmadığın sürece araç hareket halinde iken gelen toz parçacıkları bile kılcal çiziğe neden olabiliyorken, kedinin açacağı derin çiziği sadece pati izi olarak algılamaman gerekir. Ben hayvan düşmanı değilim ancak sana sormak isterim, göz göre göre malına zarar gelmesine tahammül edebilir misin? Ben şahsen orijinalliğinin bozulmasına edemem, lütfen kasko veya sigorta gibi etkenlerle gelmeyin. Evet, bahsi geçen şahıs belki de en “barışçıl” yönteme başvurmuyor ancak bu raddeye gelmeden evvel başka çözümlere başvurmadığını nasıl bilebiliriz?

Son olarak; hayvanlara beslediğiniz sevgi sadece size yakın olanlara, sempati beslediklerinize karşı iken bu kadar çıkışmanızı doğru bulmuyorum. Sana cana yakın gelen bir canlıyı besin olarak tüketen birisi de cani mi senin gözünde?

Bu yaptığınız yoruma göre "kendi paramla aldığım bir şeyi korumak için beynimi ve insanlığımı bir kenara koymam gerek" düşüncesi ortaya çıkıyor

Allah insana akıl vermiş ki bir çok soruna çözüm bulmamız için. Sence bunun yerine daha iyi bir çözüm bulunabilir mi? Evet bulunur. Orası nasıl bir lokasyon bilimiyorum fakat gidip görsem eminim mantıklı bir çare bulurum.

Onun dışında diyelim ki büyüttüğünüz bir çocuğunuz var ve çok yaramaz. Sizin değer verdiğiniz bir şeyi kurcalıyor örneğin gece gündüz çalışarak aldığınız bilgisayarınız. Bilgisayara tel örgü mu çekeceksiniz çocuğu uzaklaştırmak için? Bir dolap bölmesi falan yaptırırızsıniz.

Böylesine saçma bir şeyi bu kadar savunuyorsanız sanırım siz yaptınız.
Ya arkadaşım Allah aşkına saçmalamayı bırakın, illaki başınıza gelmesi mi lazım? Empati yetinizi tamamen kaybetmişsiniz, burada kimse canlıya zulüm etmiyor; bir eşyaya gelen zarar doğrultusunda önlem alınıyor. Oturduğun yerden yok ben hayvanlara saygılıyım yok şöyle yok böyle diye atıp tutmak kolay, arabayı servise 1 ay bırakıp tente değişimi sonucunda 15.000 TL gibi bir rakamı verecek kişi de sahibi. Hayvan da hayvan, ulan adam istese kimyasal madde sürer; hayvanı bulup bizzat kendisi zarar verir kötü bir düşüncesi olsa. Adamın tek amacı aracın tentesine zarar gelmemesi, bu kadarda yüzeysel bakılmaz ki her şeyin bir adabı var. Yok beynini ve insanlığını bırakmışsın, sen git beynini ve insanlığını bırakmayıp serviste arabanı 1 ay bırakıp gereksiz masraf çıkar o zaman. Ne dememi istiyorsun ki? Dediğim gibi başınıza gelmesi lazım böyle olayların ilk önce, sonra oturup konuşulur yine.

Dediğim gibi olaya aşırı yüzeysel bakıyorsunuz. Çocuğumun bilgisayara verebileceği zarar az çok belli, bir kedinin aracın kumaş tentesine patisiyle verebileceği zarar belli. Arabanın serviste kalacağı süre belli, çıkacak masraflar belli. Adam zaten aracın kaputuna veyahut bagajına bir önlem almamış, adamın amacı o kumaş tentenin korunması. Hala daha saçma sapan konuşuyorsunuz. Giydiği ceket deri, bir günde yediği 3 öğünden biri de et; gelmiş bana burada hayvan sevgisinden bahsediyor. Sizin sevginiz size sempatik gelen canlılara kadar, boşa nefesinizi yormayın karşımda.

Ben yapılan önlem 100% yapılması gerekir demiyorum veyahut doğru bir yöntem demiyorum, okuma yetinizi mi yitirdiniz! Elbet daha doğru yollara başvurulabilir ancak tenteye zarar verecek kedinin brandaya da zarar verdiğini illa belirtmem mi lazım? Habercilik anlayışı kıt olan bir ülkenin en yanlış haber yapan kanallarından birinin haberine göre yargısız infaz yapıyorsunuz. O adamın başka alternatiflere yönelmediğini nereden biliyorsun? Hayır yani, çileden çıkmadığını kim kanıtlayabilir? Kapalı garajda neden röportaja geliyor Show TV? Kapalı garajda mı besleniyor kediler? Ney nedir hiçbir şey anlaşılmıyor yapılan haberden. Daha hiç sorgulamadan direkt yargısız infaza başvuruyorsunuz. Benim anlatmaya çalıştığım şey malıma zarar geleceğini ön gördüğüm halinde bunun önlemini öyle ya da böyle alacağımı belirtmek. Sanki para ve zaman kolay kazanılan ve önemsiz şeylermiş gibi konuşmayın. Gerçi kime ne anlatıyorum ki, yukarılarda zarar gelmesi halinde sigorta ve kasko birimlerinin bunu karşılayacağını söyleyenleri bile gördüm. Tabii aracın değerinin düşmesi, serviste bir veya birkaç ay yatması kimin umurunda, değil mi.
 
Kardeşim o zaman kimse et vb. yemesin? Tamam ayakkabı giysi konusunda sana hak veriyorum ama Allah besleyelim büyütelim, yiyelim diye yaratmış ineği vb.

Senin gibi düşünüyorum zaten. İroni var ironi. Tavuklar da hayvan değil mi diyorum yani :) Sadece kediye köpeğe sahip çıkıp ortalığı ayağa kaldıranlara ironi yapıyorum. Hiçbir hayvana zulmedilmemeli hatta yeşile doğaya sahip çıkılmalı ama dünyada açlıktan yokluktan ölen insanlar varken fok balıklarının yalnızlığını ya da bir kedinin patilerini konuşmak tuhaf geldi sadece. Tabii ki bunlar da olmamalı ama daha önemli şeyler var bence. Yok kedinin köpeğin patilerini konuşacağım derse ben de tavukları koyunları inekleri hatırlatırım. Kürk giyene tepki verip deri ayakkabı giymek gibi abes bence.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Allah'ım inanamıyorum. Olduğum yerden atıp falan tutmuyorum. Evde bizzat beslediğim 2 kuş 1 kedim var.

Şuna açıklık getireyim. O mahalle ağzı söylemlerini bırak ilk önce.

Konuya gelirsek, sokakta beslediğim yaklaşık 8-10 adet hayvan var ve bunu 5 senedir yapıyorum. Artık bana o kadar alıştılar ki bizim garajımızda ev yaptık oradalar. Babamın arabası da benim motosikletim da orada. Yeri geldi seleyi yırttılar, yeri geldi fren kablolarını söktüler, yeri geldi kapıyı çizdiler fakat ne ben babam çivilli kedisavar yaptık ne de onları zehirledik. Onlar sokakta bir avuç mama için dolaşan, soğukta barınacak yer arayan dostlarımız ve sen bu tip söylemlerde bulunamazsın! Ben sana başka bir yöntem bulunur diyorum gelmiş arabanın değeri diyorsun. İnanılmaz!

Söyle bakalım ilk başımıza mı gelmesi mi lazımmış?

Bu dünyada her şey para değil şunu anla ilk önce. Gerçi kime anlatıyorum ki bunları? Hayvan sevgisi sözle anlatılacak şey değil.

Giydiği ceket deri, bir günde yediği 3 öğünden biri de et; gelmiş bana burada hayvan sevgisinden bahsediyor. Sizin sevginiz size sempatik gelen canlılara kadar, boşa nefesinizi yormayın karşımda.
Ben veganım. 5 sene önce bıraktım et yemeyi kuzenim sayesinde. Hiç bir zaman deri ceket kullanmadım. Sempatik gelen canlı ne alaka şimdi kimi yargılıyorsun sen? Hiç bir hayvana şu ana dek zarar vermedim, verene de izin vermedim.
sen git beynini ve insanlığını bırakmayıp serviste arabanı 1 ay bırakıp gereksiz masraf çıkar o zaman.
Buradan da anlıyoruz ki sizin için para beyin ve insanlıktan sonra geliyormuş.
Sanki para ve zaman kolay kazanılan ve önemsiz şeylermiş gibi konuşmayın.
...
Arabanın serviste kalacağı süre belli, çıkacak masraflar belli.
...
Tabii aracın değerinin düşmesi, serviste bir veya birkaç ay yatması kimin umurunda, değil mi.
... Madem parayı o kadar seviyorsun IBAN ver para toplayıp verelim uzaklaş şuradan. İnanamıyorum hala araç diyor, hala araç diyor, hala değer diyor, hala para diyor hala servis diyor. Seninle zaman kaybetmeye bile değmez.
 
Son düzenleme:
Durum ne olursa olsun karşidakine böyle dememen gerekir. Evet bu konuda seni haklı buluyorum fakat bu yine de karşıdaki kişiye saygı duyman gerçeğini değiştirmiyor. Sonuçta o da bir insan ve kendi düşünceleri var.
Birisi bana "ulan" diye hitap ederse vereceğim cevap budur. Sizi rahatsız ettiysem kusura bakmayın.
 
Son düzenleme:
Kedileri, kedilere zarar vermeden uzak tutmanin yolunu bulamamis zeka yoksunu bireylerin yaptigi bir numara.
Evsiz insanlar yatmasinlar diye yerlere civi koyan versiyonlari da var bunlarin.
 
Şuna açıklık getireyim. O mahalle ağzı söylemlerini bırak ilk önce.
Düşüncelerimi düzgün bir üslupla dile getirdiğimi düşünüyorum, senin yaptığının aksine sana karşı karakterine ve kişiliğine hiçbir hakarette bulunmadım. Seviyeli bir şekilde tartışmak varken ''beyin ve insanlık'' gibi değerlerimi aşağılayan birisinin üslubumu sorgulayacak seviyede olduğunu düşünmüyorum. Amcanın oğluyla konuşmadığının farkına varmışsındır umarım.

Konuya gelirsek, sokakta beslediğim yaklaşık 8-10 adet hayvan var ve bunu 5 senedir yapıyorum. Artık bana o kadar alıştılar ki bizim garajımızda ev yaptık oradalar.
Ne güzel, hayvanlara değer veren birisisin ve destek oluyorsun. Ancak bu gibi detayları benle neden paylaştın anlamadım, ben sana hayvan düşmanıyım demedim ki? Önceki yazılarımdan birinde de daha önce çeşitli türlerden hayvanları beslediğimi dile getirmiştim.

Babamın arabası da benim motosikletim da orada. Yeri geldi seleyi yırttılar, yeri geldi fren kablolarını söktüler, yeri geldi kapıyı çizdiler fakat ne ben babam çivilli kedisavar yaptık ne de onları zehirledik.
Kardeşim sen pimpirikli bir insan değilsin diye başka insanların da senin gibi olmasını mı bekliyorsun? Sana göre o çizik bir anlam ifade etmez, başkası kafasına takar. Lokal boyalı parça var diye araba almayan insanlar var. Zehir olayını nereden çıkardın? Alınan önlem herhangi bir kediye zarar vermiş mi, kapalı garajda neden öyle bir önlem var? Ve daha nice sorular sorulabilir, çünkü detay yok.

Grand Theft Auto şifrelerini 15 Temmuz gizli mesajlaşması diye haber yapan ve ülkemizde benimsenen bu saçma habercilik anlayışına dayanarak kesin bir yargıya varman cidden garipsediğim bir şey.

Onlar sokakta bir avuç mama için dolaşan, soğukta barınacak yer arayan dostlarımız ve sen bu tip söylemlerde bulunamazsın!
Yine çıkıştın da, ne için anlamadım. Nasıl bir söylemde bulunmuşum hayvanlar hakkında? Görende zulüm edilmesi önerisinde bulunduğumu sanacak.

Ben sana başka bir yöntem bulunur diyorum gelmiş arabanın değeri diyorsun. İnanılmaz!
Ben de aynı düşüncede olduğumu belirttim zaten ama okumak sizin kitabınızda yok sanırım. Yöntem doğru olmayabilir ancak olayı detayına kadar bilmeden yorum yapmanın da pek bir anlamı yok, çivili yönteme başvuran adamın başka yöntemlere başvurmadığını nereden biliyorsun? Belki adam uğraştı, en sonunda çileden çıktı. Haberde detaya inilmemiş, izlediğin iki dakikalık dayanağı olmayan bir haber ile kesin bir yargıya ulaşabilmen inanılmaz. Veya şöyle sormalıyım; sana göre kumaş bir tente nasıl korunabilirdi?

Söyle bakalım ilk başımıza mı gelmesi mi lazımmış?
Evet, gelmesi lazım. Sen arabayı ne servise götürdün ne de boyasının çizilmesinden rahatsızlık duyan birisisin, herkes senin gibi mi? Belki adam pimpirikli, belki rahatsız oluyor çizikten? Empati, empati ve empati...

Bu dünyada her şey para değil şunu anla ilk önce. Gerçi kime anlatıyorum ki bunları? Hayvan sevgisi sözle anlatılacak şey değil.
Bu dünyada her şeyin para olduğunu savunan yok. Empati duygusundan yoksun olduğun gibi realist de olamıyorsun anlaşılan, para kolay kazanılabilen bir şey değil. Ailene bakmak ve kişisel ihtiyaçlarını gidermek uğruna çalışırsın, bunun karşılığında çok değerli olan zamanını da ayırman gerekir. Basite indirgemen komik.

Ben veganım. 5 sene önce bıraktım et yemeyi kuzenim sayesinde. Hiç bir zaman deri ceket kullanmadım. Sempatik gelen canlı ne alaka şimdi kimi yargılıyorsun sen? Hiç bir hayvana şu ana dek zarar vermedim, verene de izin vermedim.
5 sene önce yaptığın neydi kardeşim? Hiçbir hayvana bizzat zarar vermemişsin tabii ki, zarar görmesine vesile olmuşsun. Hadi onu geçtim, buradaki veya çevrendeki herkes vegan mı? Diğer savunanlar ne olacak? Sen burada savunan herkesin sen giymiyorsun diye deri olan hiçbir şey giymediğini mi sanıyorsun? Kim bilir babanın arabasının iç döşemelerinde kullanılan madde bile deridir. Ben sana söyleyeyim, sen dahil olmasan bile buradaki çoğu kişi burada cana yakın, sempatik diye kediyi köpeği savunur, eve gider akşam yemeğinde dana kaburga yer. Bu yüzden benimsenen tek yönlü ve dolayısıyla çakma olan hayvan sever tutumu yüzümde hep bir gülümseme bırakır.

Buradan da anlıyoruz ki sizin için para beyin ve insanlıktan sonra geliyormuş. Seninle zaman kaybetmeye bile değmez.
Mahalle ağzından bahseden arkadaşın saygı çerçevesini aşması olayı. Sanırım biraz ironik bir hâl almaya başladı tartışmamız. Ve tekrar söylüyorum, senin kişiliğine ve karakterine karşı hiçbir hakarette bulunmamışken senin karşındaki insana böyle hitap etmene diyecek bir sözüm yok. Aşırı hayvan severlik sizi mizantropist yapmış, boşuna dememişler her şeyin fazlası zarardır diye.

Madem parayı o kadar seviyorsun IBAN ver para toplayıp verelim uzaklaş şuradan. İnanamıyorum hala araç diyor, hala araç diyor, hala değer diyor, hala para diyor hala servis diyor. Seninle zaman kaybetmeye bile değmez.
Düşünceli davranışından ötürü teşekkür ederim ancak beş kuruşuna ihtiyacım yok şükürler olsun ki. Bahsettiğim şey gereksiz zaman, para ve manevi değeri olan bir şeyin değerini kaybetmemek üzereydi, çok varlıklı olmak anlamında değildi ama onu da anlamamışsın anlaşılan.
 
Şöyle söyleyeyim; ben her türlü hayvandan ticari amaçla elde edilen hiç bir türlü şey kullanmıyorum, kullanmamaya özen gösteriyorum. Genellikle kot giyiyorum.

Evet servise götürdüm defalarca üstteki belirttiğim olaylardan dolayı ama senin istediğin cevap şu sanırım; o lanet araba zerre umrumda değil. O hayvanların canı hiç bir türlü eşyadan önemli değil. Umarım kısa ve öz şekilde anlatmışımdır. Bir daha da bu konuya uğramayı düşünmüyorum çünkü çok değişik bir hal almaya başladı ve çok uzadı.
 
Bunu yapan şahısa kızan şahısların, bunu yapan şahıstan daha dar kafalı olduklarına eminim. Bu sadece kedilerin arabanın üzerine çıkmasını engelliyor. Çiviler gayet uzun ve aralarında oldukça geniş bir mesafe var. Yani kediler bunun üstüne yatmasın diye. Şimdi diyeceksiniz kediler zıpladığı an patilerine batacak diye. Aralarındaki mesafe ve kedilerin patilerinin küçüklüğü düşünülünce (birde dikkatli hayvanlar aslında) kedilere zarar gelmeyecek. Fakat adam çivileri birbirine çok yakın ve kısa bir şekilde konumlandırsaydı kedinin işte o zaman canı yanardı ve size hak verirdim. Fakat bu eleştirel mantıklı değil sadece içinizdeki sahte hayvan sevgisini göstermek için.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı