Evet fotoğrafı atamadım 10dk süre verdi afedersinizÖncelikle selamlar elimde hp bilgisayar ve çizik bir anakart var şuan anakart çalışmıyor çizilmiş olan yere lehim atarsam anakart çalışırmı?
Anlamadım, PCB'deki veri yolları çizilmişse bunu lehimle düzeltemezsin. Tam olarak sorun ne? Daha detaylı anlatır mısın?
Anakartınızın çalışmamasının sebebi başka bir neden olabilir. Devrelere yakın bir yere geldiyse veya oradan yol geçiyorsa iletim kesilebilir. diğer yollar ile kısa devre yapabilir. Bunlar yüzünden kaynaklanabilir. En iyisi bilgili birisinin bakması.
Çiziği fotoğraf atabilir misin? ne dediğini kafamda canlandıramadım.
Garantisi bitti böyle etrafta bunu yapabilecek yerler varmıdır?Veri yollarından birkaçı çizilmiş işte. Teknik servis çözer mi bilemiyorum ama sor. Üstüne lehim atarsan daha kötü yaparsın. Lehimle çözülebilecek bir şey değil.
Garantisi bitti böyle etrafta bunu yapabilecek yerler var mıdır?
@Adnan Bey hangi şehirde yaşadığını bilmeden nasıl yorum yapabilirim? Şehrinde teknik servis varsa sorabilirsin. Hasar fazla, tamirinin mümkün olduğunu zannetmiyorum ama deneyebilirsin.
Öncelikle çizilen yer yol, dolayısıyla normal lehim atamazsın üst seviye ince uçlu bir havyaya ihtiyacın var, önce boyayı kaldıracaksın sonra yol teliyle her yolu ayrı ayrı birleştirip üstünü de ultraviyole epoxi ile kapatıp UV ışık ile kurutacaksın.
Bu işi kim yapar dersen bilgisayarcıdan iyi telefoncu, güzel mikroskopu olan bir telefoncuya götürebilirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.