Çizim programları için PC mi, MacBook mu?

M.Ece

Decapat
Mimarım ve bir ofiste çalışıyorum. Ancak hem kişisel kullanımlarım için hem de nadir de olsa dışarıdan aldığım işler için laptopumu yenilemem gerekiyor. Autocad, Photoshop ağırlıklı kullanıyorum, render işine hiç girmeyeceğim. Oyun da oynamıyorum. Şu bilgisayarı buldum ama ekran kartından endişeliyim, bütçemi de ancak bu kadar zorlayabilirim açıkçası.

Dell Inspiron13 Core İ7 Notebook - Vatan Bilgisayar

Bir de 5000 liraya bir arkadaşım bana MacBook Pro 128 GB, i5, 13" makinesini satabileceğini söyledi. Onun da yarısına Windows yükleyip kullanabilirim. Pil devir sayısı 47'de şu an.

Hangisi daha mantıklı olur? Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 side mantıksızdır, Mac lerin fazladan 1 kaç dk'ka kazandırdığı'da yok maalesef. Mac kesinlikle önermiyorum. İsme "Markaya" onlarca tl para ödüyor herkes, para tuzağı gözüyle bakıyorum ben. Tam net bir bütçe belirtirseniz işinizi görecek daha iyi bir Laptop bulabiliriz, veya Masaüstü Toplayabiliriz.
PS yi 2 senedir kullanıyorum bende, Aİ, Cinema 4D vs çok kullandığımdan imzada'ki sistemi toplamıştım, Rander ağırlıklı ve oldukça tatmin edici bir sistem oldu. İşimi Fazlasıyla görüyor.

2 side mantıksızdır, Mac lerin fazladan 1 kaç dk'ka kazandırdığı'da yok maalesef. Mac kesinlikle önermiyorum. İsme "Markaya" onlarca tl para ödüyor herkes, para tuzağı gözüyle bakıyorum ben. Tam net bir bütçe belirtirseniz işinizi görecek daha iyi bir Laptop bulabiliriz, veya Masaüstü Toplayabiliriz.
PS yi 2 senedir kullanıyorum bende, Aİ, Cinema 4D vs çok kullandığımdan imzada'ki sistemi toplamıştım, Rander ağırlıklı ve oldukça tatmin edici bir sistem oldu. İşimi Fazlasıyla görüyor.

İlginiz için teşekkür ederim. 6000 i aşmayan, taşıması kolay bir Laptop istiyorum. Dediğim gibi ara sıra teknik çizimler ve Photosop için kullanacağım. Modelleme, render vs. işlerini burdan yapmayı düşünmüyorum. Başka laptop önerilerine de açığım, Lenovo, Dell veya Asus tercih sebebidir :)

Acer Nitro AN515-51-73HG Intel Core i7 7700HQ 16GB 1TB + Fiyatı

7500 TL den 6000TL ye düşmüş, tek eksik Linux işletim sistemi var değiştirmeniz gerekecek. 16 GB RAM olması çok büyük avantaj.

Monster Abra A5 V13.2 Intel Core i7 8750H 8GB 256GB SSD Fiyatı

8. nesil i7 8750 bir işlemci var ama RAM 8GB, aslında yeterli bir miktar ama yükseltirseniz Rander gibi durumlarda baya güzel bir sistem olur. İşletim sistemi lazım yine kurulu bir işletim sistemi mevcut değil.

Bana sorarsanız ilk sistem gerçekten o fiyata alınabilecek en iyi sistemlerden biri, taşıma konusunda'da sorun olacağını sanmıyorum ama donanım bakımından fiyat için çok iyi bir seçenek.
Win 10 işletim sistemini ücretsiz kurabilirsiniz, lisanlı almak isterseniz zaten kampanyalardan vs 30-40 TL gibi rakamlara dahi bulabilirsiniz. Bana kalırsa ilk seçeneği kaçırmayın.
Ve son 5 ürün kalmış kampanya içinde son 4 gün.

Sizinkinin i5 olanı var çok uygun fiyatı, bu da olur derseniz bunu ve Acer Nitro'yu düşüneceğim.

DELL Inspiron 15 7000Gaming 7577 FB30F81C i5 7300HQ 8GB 1TB 15.6 Full HD 4 GB GTX 1050 Dos Blt 7577-FB30F81C Dizüstü Bil
800 TL Yüzünden İ7 7700, 8GB RAM ve 1050Tİ'dan olmayın, belkide tekrarı gelmeyecek bir fırsat. 5 ürün ve son 4 gün kalmış. Alabiliyorsanız bu gün alın. Bu parçalar tekrar almak istediğinizde 2000Tl ye yakın fiyat arttıracak çünkü.
Bu Fiyata baya iyi.
Dell 7577 Intel Core i7 7700HQ 16GB 1TB + 128GB SSD Fiyatı
5500Tl'ye almıştım. Geçen ay indirim vardı.
kesinlikle Kaçırılmaması gereken bir fiyat, özelliklede bu kurda.

800 TL Yüzünden İ7 7700, 8GB RAM ve 1050Tİ'dan olmayın, belkide tekrarı gelmeyecek bir fırsat. 5 ürün ve son 4 gün kalmış. Alabiliyorsanız bu gün alın. Bu parçalar tekrar almak istediğinizde 2000Tl ye yakın fiyat arttıracak çünkü.

kesinlikle Kaçırılmaması gereken bir fiyat, özelliklede bu kurda.

Çok teşekkür ederim. Bir teknomarkete gidip ürüne bakacağım, öyle karar vereceğim. Sonucu buraya yazarım tekrar :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı