ahmetmlh.37
Hectopat
Merhaba arkadaşlar, iyi günler dilerim. Yaklaşık bir aydır bilgisayar toplamak için en iyi, en ekonomik parçaları araştırıyorum. Şu an dolar malum, ondan dolayı seçimden sonra toplarım herhalde. Konuya giriyorum; ben hem oyun oynayabileceğim hem de giriş seviyede çizim yapabileceğim ( Autodesk, Solidworks gibi), orta seviye 8. nesil bilgisayar toplamak istiyorum. İşlemci konusunda kararlıyım ama i7 8700 mü, yoksa 8700k mı diye karar veremedim fiyat farkı da az değil. Öyle çok yüksek grafik takıntım da yoktur. Akıcı ve hoş olsun yeter. Şimdi bilirsiniz Intel aldın mı o anakart OC'de yanacak ki bu da ek masraf demek. Ondan dolayı hem uzun soluklu hem de kaliteli olsun diye 8700 yaparım diye düşündüm, eğer fiyat çok yüksek olursa ki öyle ( Amazon'dan alırım diye düşündüm ) diğer parçalardan kısarım tabi sonra yükselte de bilirim.
Yardımcı olur musunuz? Her türlü tavsiyeye açığım, teşekkürler
Bütçem 3500-4000 seviyelerde, biraz yukarı çıkabilir.
Not: Ort. GTX 1050 Ti yeter mi, yoksa bekleyip 1060 6G mi alayım, bu kartlar çizim işimi görür mü? Anakartı ise düşü bütçeli orta seviye tutsam nasıl olur? Ya da işlemciyi mi diüşüreyim, i5 8400 de yeter mi, kusura bakmayın çok sorum var çünkü hiç bilgim yok :/
Yardımcı olur musunuz? Her türlü tavsiyeye açığım, teşekkürler
Not: Ort. GTX 1050 Ti yeter mi, yoksa bekleyip 1060 6G mi alayım, bu kartlar çizim işimi görür mü? Anakartı ise düşü bütçeli orta seviye tutsam nasıl olur? Ya da işlemciyi mi diüşüreyim, i5 8400 de yeter mi, kusura bakmayın çok sorum var çünkü hiç bilgim yok :/
Son düzenleyen: Moderatör: