Render ve Oyun için Intel 8. Nesil Sistem Toplama

Kadir Özdemir

Kilopat
Yer
İstanbul/Mimaroba
Daha fazla  
Meslek
Çizgi Film ve Animasyon , Animator
Merhaba Çizgi Film ve Animasyon bölümü okuyorum. Önümüzdeki sene öğreneceğimiz birkaç program için PC'mi updatelemeyi düşünüyorum. Bu yüzden fikirlerinizi almak isterim. Şu anki sistemim;
" A10 7870K işlemci - GTX 1050 Ti ve 8 GB 2400 Mhz RAM - 1TB 7200rpm HDD- 450 W PSU"

*Genel olarak oynadığım oyunlar : GTA V, Overwatch, LoL, Dayz, Wow, 13.Cuma vs.
*Kullanacağım Programlar : Adobe programları(Ps-Pr-Ai-Ae..), 3DMax (En önemlisi sistem için) Bunun yanı sıra ileride duruma göre Zbrush, Maya vb. Animasyon Programları.

Benim aklımda şu an şu var tavsiyeyi buna dayanarak istiyorum. GTX 1050 Ti ekran kartımı değiştirmek istemiyorum. Sistemi DDR4 olarak toplamak istiyorum. İşlemcimi Intel'in i5 8000 küsürlerinden düşünüyorum. Anakart konusunda ciddi kararsızlıklar içindeyim. RAM'lerin 16 olması çok zorunlu mu bilmiyorum ama 2133-2400 Mhz 8 GB RAM'lerin işimi göreceğine inanıyorum. Her zaman fiyat performanstan yanayım. 1080P'nin üstünde gözüm yok. Parçalar birbirini desteklesin yeter ki darboğaz gibi bi sorun olmasın ileride 1060 3GB alırım belki önce DDR4 bi rayına otursun.

Edit: Intel'in 8. Nesil işlemcileri çok şık duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
-Kasa : Dark N10 Kasa
-İşlemci : Ryzen 5 2600
-Anakart : ..
-Ram : 16 GB ...
-Ekran kartı : Zotac GTX 1050 Ti*
-PSU: 650 W*
-HDD : Toshiba 500 GB 7200 Rpm*
Rander ve animasyon yapacaksan 500 GB HDD önermem en az 1 TB olmalı Ramlerin minimum hızı ise 2666 Mhz olmalı anakartı da m2 destekli uygun fiyatlı olanından alabilirsin zaten kasa kendiliğinden psu lu bu sayede paran kalır ve üstüne biraz ekleyip james donkey marka ssd alabilirsin yada m2 ssd tercih edebilirsin.

Rander ve animasyon yapacaksan 500 GB HDD önermem en az 1 TB olmalı Ramlerin minimum hızı ise 2666 Mhz olmalı anakartı da m2 destekli uygun fiyatlı olanından alabilirsin zaten kasa kendiliğinden psu lu bu sayede paran kalır ve üstüne biraz ekleyip james donkey marka ssd alabilirsin yada m2 ssd tercih edebilirsin.[/QUOTE

Şuanlık bütçe açısından HDD yükseltme ve SSD'yi şimdilik almayı düşünmüyorum. Ram olarak bir kaç örnek attım bana acaba link olarak önerdiğin ramleri atarmısın? Birde M2 desteği ne bilmiyorum fakat uygun bi anakart istiyorum fiyatları çok pahalı. Kasa kendisinden Psu'lu değil sadece iskelet PSU takıcam ayriyetten ona. Anakart linki atarmısın birde.
Son ve en mantıklı en uygun karar :

-Kasa : Dark N10 3.0 PSU: 650 W
-İşlemci : Ryzen 5 2600
-Anakart : Gigabyte Ax370 gaming 3 / duruma göre: Ax370m ds3h
-RAM : Xpg 16GB Z1 Kırmızı 3200mhz CL16 ddr4
-Ekran kartı : Zotac GTX 1050 Ti
-HDD : Toshiba 500 GB 7200 Rpm

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı