Cevaplarınız için teşekürler yeni dönüş yapabiliyorum kusura bakmayın. Ağırlıklı olarak Autocad kullanıyorum.(2 boyutlu çizim yapıyorum.) 2. planda ise 3dMax - Archicad gibi 3 boyutlu tasarım programları ve Vray - Artlantis gibi render motorları kullanıyorum. Aklımdaki bütce 5.000 tl civarıydı ancak böyle bir sistem için bunun biraz daha üstüne çıkmam gerekicek sanırım .
Öncelikle autocad için eksta paralar harcayıp donanım kasmanıza gerek yok. Özellikle ekran kartı için. (Ama tabikide gayet güzel bir bilgisayar toplayacaksınız)
Şimdi gelelim ikinci plana. Kullandığınız render motorları CPU tabanlıdır. Yani ne kadar threat o kadar render hızı. Ben iki haftadır kredi için koşturuyorum, ekran kartım hariç kendime almak istediğim sistemi önereceğim. Ekran kartını bütçenize bırakıyorum.
İntel Core i7 4930K Soket 2011 3.4Ghz 12Mb Önbellek İşlemçi - Vatan Bilgisayar
Asus Rampage iv Black Edition X79 Soket 2011 Ddr3 2800Mhz(O.C.)Sata3.0Usb3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar
Corsair 16Gb (2X8Gb) Dominator&Platinum Ddr3 2400Mhz Cl10 Dual Channel Ram - Vatan Bilgisayar
Öncelikle yeni işlemcilere güncelleme yapabilmek için x79 alma diyenler olacaktır mutlaka. Onları bir kenara bırak. Bu anakartın özellikleri gerçekten seni fazlasıyla mutlu edecektir. Yorumumu uzun inceleme ve araştırmalar sonucunda basite indirgeyerek yapıyorum. Eklediğim Ram, şuan o anakartın QVL listesinde olupta vatanda bulabileceğin tek 2400 mhz ram. 2800 zaten yok vatanda. İşlemciye bakarsak 4960X almaya gerek yok. Sıvı soğutma ve OC ile rahat 4.5 görecektir. Aşağısı zaten o ram'lere hakaret.
Şimdi bu işlemciyi o anakarta taktıktan sonra kesinlikle ve kesinlikle overclock yapacaksınız. Bu işlem olmadan o kadar paranın karşılığını alamamış olursunuz.
Burada demek istediğim olayı anlamanız için bir kaç görsel ekledim.
Şimdi bu işlemci için güzel bir sıvı soğutma eklenecek. Önerim Corsair H100i veya H110
İki tane ssd alıp raid0 yapmayacaksanız samsung alıp rapid modda çalıştırmanızı öneririm. Ayrıca SSD'nizi yavaşladığı zaman anakartınızın SSD Secure Erase özelliği ile ilk günkü hızına kavuşturabilirsiniz. Samsung evo ile pro'lar arasında bu yavaşlamanın daha uzun sürmesi yüzünden o kadar fark var kısaca anlatmak gerekirse.
750 watt civarı gold veya titanium sertifikalı bir güç kaynağı eklenecek. (Ekran kartı/kartlarına göre değişir)
Gelelim ekran kartına, bu iş artık GPU render'a doğru kayıyor. 3ds Max 2014 veya 2015 kullanacaksanız, quadro'lardan uzak durun, bizzat sli gtx 760 ve muadili sayılan quadro alıp denedim. Hatta üstüne aynı sahneyi CPU ile render ettim. Şaka gibi.
Dediğim gibi eğer 3ds max 2014 veya 2015 kullanacaksanız kesinlikle GTX serisi alın. Quadro devri bitti 3ds max için. V-Ray RT ile gtx serisi kartınızla final render olmasa da felaket hızlı gpu render alırsınız. Sizi mutlu eder. Ayrıca anakart hem kaliteli hem 4 tane ekran kartı takabilme imkanına sahiptir.
Kesinlikle ileriye dönük bir yatırımdır. Ben titan black ve 690 takmayı düşünüyorum. Sli ile işim yok. Octane render kendi donanım arabirimine sahip bir programdır. Slottaki kartları direk kullanır. 18 tane 680/ 690 karışık ekran kartı takanını biliyorum. Bu sadece octane için geçerli.
Lumion için tek kartta en iyisi titan black'tir. Bu donanım işi bizim gibi insanlarda programa göre şekillenir aslında.
Direk liste yazıp '' bunları al
'' demek yerine böyle bir açıklama yapmayı tercih ettim. Dediğim kıstaslarda kendi zevkinize göre parça seçebilme şansı da bıraktım, soğutucu kasa vs.
Sorunuz varsa bekliyorum.