Çizim ve render için sistem tavsiyesi

Hocam şantiyedeyim şuan :D öncelikle o ram'leri çıkar, onlar anakartın qvl listesinde yok. Corsair dominator platinum 16gb 2400 mhz olanını al.

Hiç toplamadıysan ve kendin toplamak istiyorsan yardımcı oluruz sitede bir sürü sistem toplama videosu var. Hem öğrenmiş olursun. Acelen varsa direk vatana toplat ama.

Seçtiğin kasayı gerçekte gördün mü ? Felaket kaslı ve ağır duruyor boyut olarak kaba gelirse başka bir seçenek buluruz.

Overclock işlemini kesinlikle öğren. Mantık olarak puding yaparken sütün oranı ile tozun oranını ayarlamak ve uygun hızda çırpmak gibi :D Soğutucu güzel, güç kaynağına tam bakamadım telefondayım.

H110 sadece işlemci içindir. Seçtiğiniz kasaya göre 3 tane de kasa içi hava sirkülasyonuna çalışan fanlarınız olacaktır. 2 önde 1 tane de arkada genellikle.

Gelelim ekran kartına. Bütçeyi sarsmayacaksa titan black. Sonra 780ti , sonra evga 6gb gtx 780 (inventustan alacaksın bunu)

Ekran kartında daha önce yaptığım yorumları dikkate alarak ne tür bir seçim yapmak istiyorsun ?

Buyur kardeşim.

TOPLAM : 5.256,50 TL
KDV (%18) : 946,17
NAKİT / HAVALE (TL) : 6.202,67 TL
[TBODY] [/TBODY]

Bütün yorumları okumamışsın. Ayrıca bu konuda sistemi bir tek konuyu açan arkadaş topladı. O bütçeyi görerek ezbere toplamışsın ama 6bin küsür liranın içinde ekran kartı yok. Direk pat diye sistemi yapıştırdın, sistem sadece bütçeye göre toplanmaz bu bir. İkincisi zaten adam çok iyi bir sistem toplamış sayılır, sadece eksikleri düzeltiliyor.

Kurduğun sistem yetersiz,ömrü daha kısa bu sisteme göre, ssd bile yok.

yorumlarınız için teşekürler arkadaşlar. öncelikle kendim toplamaya karar verdim . acelem yok yardımlarınızla kendim topluyacam inş hem ögrenmiş oluruz.
--oguz han dedigin ram degişikligini yaptım.
--Kasayı görmedim hatta pek bir bilgimde yok büyük olsun toplarken kolay olur diye düşünmüştüm, sıgdıramama ihtimalime karşın. Ama önerebileceginiz uyumlu bir kasa varsa iyi olur.
--bahsettigin bu kasa fanları da kasanın içinde dahil oluyor degilmi? H110 un haricinde bi sogutucu almıyacagım o zaman ?
--Ekran kartı olarakda aslında bütcemi biraz aşmış durumdayım . DAha uygun bir ekran kartı koysak nasıl olur . yada diger parçalardan da kısabilecegimiz bir şeyler varmı? çünkü bu şekilde herşey toplam 10.000 tl yi buluyor.

Arkadaşlar Görüşleriniz benim için çok önemli. İlk defa kendim pc toplayacagım. Yardımlarınız ile sistem şekilleniyor ve kurulum aşamasında da yardımlarınıza başvuracagım.Sistem hayali filan degil ve en geç bu haftasonuna kadar almayı düşünüyorum .Ancak şu anda sistemin fiyatı 10 bin tlyi buldu.Bu bütcemin üzerine çıkmam demek. hangi parçalardan kısarak bu fiyatı 7-8 civarına indirebiliriz?
Birde işletim sistemi olarak win 7 seçmiştim . 8e pek alışamadım ancak çogu yerde 8 öneriliyor. siz ne önerirsiniz?
Kasa ve sogutucu konusundada tavsiyelrinize ihtiyacım var. H110 veya 100 su an antalyada subelerdede yok vatanda . ne yapabiliriz?ve bu anakart sogutucu ve diger ekipmanlarla uyumlu bir kasaya iht. var.

Şu anda Sistem :

Core i7 4930K Soket 2011 3.4GHz 12MB Önbellek İşlemci

2.184,30 TL
1.529,01 TL

Rampage IV Black Edition X79 Soket 2011 DDR3 2800MHz(O.C.)SATA3.0USB3.0 Anakart

1.797,94 TL
1.258,56 TL

16GB (2x8GB) Dominator&Platinum DDR3 2400MHz CL10 Dual Channel Ram

1.161,59 TL
v2-71393.jpg

3.5" 2TB Caviar Black SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
578,27 TL
404,79 TL

256GB 840 PRO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD

830,79 TL
517,98 TL

HAF X 942 BLACK EDITION FULL TOWER PENCERELİ SİYAH KASA

696,96 TL
487,87 TL

GTX780 Ti DirectCU II O.C GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı

2.919,13 TL
v2-FQC-00788.jpg

OEM Windows 7 Professional 64-bit Türkçe - DVD
631,30 TL
441,91 TL

DRW-24F1ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI

85,86 TL
60,10 TL

23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

1.469,66 TL
1.028,77 TL

SBS A120 2+1 SPEAKER

80,81 TL
56,56 TL

CAB-163 1.4 HDMI 3D&FULL HD ÖRGÜ KAPLAMALI YASSI ALTIN UÇLU KABLO 1.5M

27,14 TL
19,00 TL

OFFICEJET E-AIO 7500A YAZICI, TARAYICI, FOTOKOPİ, FAKS A3

666,65 TL
466,66 TL

USB Yazıcı Kablosu

3,10 TL
2,17 TL

RM SERİSİ 80PLUS GOLD 750W FULL MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
405TL

Hydro Serisi™ H110 SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
398TL

TOPLAM : Vatan PC Fiyatı 9.933 TL

@cagri.unal, Selamlar hocam, ben sizin için gerekli bileşenleri uygun bir fiyata topladım. Buyrun, rahatlıkla alın. :)

Önemli Not: Anakart "tükendi" gözüküyor fakat tüm stoklarda mevcut.

Sorularınızı cevaplayacak olursam;

1-
H100i Antalya şubesinde yoksa, sipariş edebilirsiniz. Sistemi almadan 1-2 gün önce şubeye gidip, sipariş edin. Başka şubelerden getiriyorlar.
2- Windows 8.1.1 öneriyoruz, en güncel ve en performanslı işletim sistemidir. Windows 7'ye sunulan destek Ocak 2015'de kesiliyor.
3- Sizler için en iyi kasayı seçtim, güle güle kullanın. :)

İşlemci: İntel Core i7 4930K Soket 2011 3.4Ghz 12Mb Önbellek İşlemçi - Vatan Bilgisayar (1529TL)

Anakart: Msi X79A-Gd45 Plus İntel X79 Soket 2011 Ddr3 2400Mhz(O.C.)Sata 3.0 Usb 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar (548TL)

Ekran Kartı: Asus Gtx780 Ti Directcu 2 O.C Gddr5 3Gb 384Bit Nvidia Geforce Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar (2043TL)

RAM: Gskill 16Gb (2X8Gb) Trident X Ddr3 2400Mhz Cl10 1,65V Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar (574TL)

HDD: Seagate 3.5" 2Tb Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar (228TL)

SSD: Samsung 250Gb 840 Evo Sata 3.0 (Okuma 540Mb / Yazma 520Mb) Ssd - Vatan Bilgisayar (369TL)

Soğutucu: Corsair Hydro Serisi™ H100i Sıvı Soğutma Sistemi - Vatan Bilgisayar (369TL)

Monitör: Aoc 23" i2367Fm Geniş Ekran Led ips Monitör - Vatan Bilgisayar (544TL)

Kasa: Corsair Carbide Serisi™ 300Wr Gaming Atx Midt Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar (199TL)

Güç Kaynağı: Corsair Cx Serisi 80Plus 750W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar (281TL)

Sizin seçtikleriniz ise bunlar:

Yazıcı,Tarayıcı,Faks: Hp Officejet E-Aio 7500A Yazıcı, Tarayıcı, Fotokopi, Faks A3 - Vatan Bilgisayar (466TL)

HDMI Kablo: Goldmaster Cab-163 1.4 Hdmi 3D&Full Hd Örgü Kaplamali Yassi Altın Uçlu Kablo 1.5M - Vatan Bilgisayar (19TL)

Yazıcı Kablosu: VATAN BİLGİSAYAR - Türkiye'nin Teknoloji Hiperstore'u (2TL)

Speaker: Jwin 2+1 M-326 Ses Sistemi - Vatan Bilgisayar (51TL)

Toplam Fiyat: 7.226TL

Son düzenleyen: Moderatör:
teşekkürler ogulcan yorumun için. İşletim sistemi olarak win 8 önerirmisiniz.Orjinal almayı düşünüyordum ancak gördüğüm kadarıyla paylaşımlarda var . Orjinal almaya gerek varmı?bir avantajı olur mu?
ilk sistemdeki bütçe yaklaşık 2.500 daha fazla bu farka değer mi? Hangisini önerirsiniz?Anakartlar arasında çok fazla fark var özellik olarak da o kadar fark eder mi?
İzledigim montaj vidyolarında en büyük sorun sıvı sogutma montajında oluyor. kasalar bunlar için uygun mu? 2 sistemde ogulcan arkadaşımız uygun oldugunu söylemiş ancak ilk sistem için de uygun olumu o kasa?
Hangi sistemi seçmeliyim yada ne gibi degişiklikler olabilir? Son olarak gündüz vatana baktıgımda sepet toplamda 1- 1.500 kadar daha fazla görünüyordu. şimdi baktım aynı seviyeye dönmüş. Babalar günüyle ilgili bir indirimdi bitti diye düşündüm ama hafta sonuna aynı fiyatlardan alabilirim heralde. O zamana kadar tavsiyelerinizi bekliyorum.

Evet arkadaşlar ,sistemi baya şekillendirdim gibi.Ancak kasa konusunda bir fikrim yok bu sistemle uyumlu olucak bir kasa ve güç kaynagına ihtiyacım var. Şu andaki haliyle ilgili görüşlerinizi almak istiyorum.
Bazılarını kısdım bazılarını arttırdım .Toplam herşey dahil 7.ooo tl civarında kalsın istiyorum.
Nasıl olmuş? Kasa ne olabilir?
Birde şuandaki fiyatlar vatanda hafta sonu baktıgım fiyatlar gibi yaklaşık olarak. Şu anda bir indirim mi var , hafta sonu gene indirim olurmu olursa onu bekliyecem yoksa nova pc de fiyatlar çok daha uygun. Orayı önerir misiniz?Bilgi vermesi için nova pc deki fiyatlarıda koyuyorum.
Birde seçtigim ekran ve yazıcıyla ilgili tavsiyesi olan varsa memnun olurum. Yorumlarınızı bekliyorum.
toplama son.jpg
toplama son2.jpg

Arkadaşlar halen görüşlerinizi bekliyorum.
Sistemin son haliyle ilgili uyumsuz yada degişmesi gereken bir şey varmı?
Ana kartın qvl listesine nereden erişebilirim?Ramleri destekler mi?
Bu haline uygun bir kasa önerir misiniz? Soğutması filan iyi olan ve H100i nin montajında sıkıntı çıkarmayacak.
Şu andaki vatan fiyatlarının üzerinden hafta sonu indirim olur mu? Olursa onu bekleyeceğim .İndirimle brlikte herşey dahil 7.000 civarına iner sanırım.pek üstüne çıkmak istemiyorum. Olmazsa nova bilgisayarla ilgili bir bilgisi olan var mı?Orada çok daha uygun fiyatlar vatanın şu andaki fiyatlarına göre.
Son olarak seçtiğim ekranlar ve yazıcıyla ilgili yorumu olan varsa memnun olurum.
toplama son2.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı