Cızırtı sesi

DragonKnight21

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı
Adapter Description AMD Radeon RX 6700 XT
Anakart
Processor AMD Ryzen 5 5600X 6-Core Processor, 3701
Değerli Technopat ailesi. Öncelikle İngilizce ve Türkçe olarak birçok arama yapmama rağmen bu sorunumu çözemedim. Ve sizlerden yardım rica etmek üzere buraya geldim.

Ön düzenleme : " Arkadaşlar sorun kasadan gelen fiziksel bir ses değil yazılımsal sanırım. Çünkü kasa odamda bile değil duymuyorum kasayı ve kasadan ses gelmiyor. bu aşağıda eklediğim videodaki ses ekran kaydı yaparken, film izlerken oyunlarda geliyor. Genelde biri videoda konuşurken es verdiği biraz sustuğu anlarda daha yaygın olarak duyuluyor. oyunda ise mermi attığımda cızz elektrik sesi geliyor mermi sesi bitene kadar sürüyor. sürekli altta bir elektrik sesi var anlayacağınız. "

Sorunum şudur: Video izlerken oyun oynarken ya da ekran kaydı yaparken arkada sürekli bir elektrik sesi var. Ve buna çözüm bulamıyorum.
Bahsettiğim ses: VEED - x.mp4

Anladığım kadarıyla:
1. Sorun mikrofondan kaynaklı değil çünkü mikrofonu söküp düz masaüstünü kaydederken de bu ses var. Ya da film izlerkende.
2. Format attım çeşitli sürümlerde sorun işletim sistemi ile de alakalı değil.
3. Hoparlör ile de alakalı değil zira 3 farklı denedim en başında zaten videodaki sesi sizde duyacaksınız.
4. Driverları güncelledim.
Ama bir türlü çözülmedi.

Sistemim:
Processor AMD Ryzen 5 5600X 6-Core Processor, 3701 MHz, 6 Core(s), 12 logical Processor(s)
Baseboard product B450M-A Pro Max (MS-7C52)
Adapter description AMD Radeon RX 6700 XT.
Name AMD High Definition Audio device.

Daha fazla bilgi isterseniz verebilirim. Eğer buradanda çözüm bulamazsam bilgisayarcıya gitmek zorunda kalacağım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Değerli Technopat ailesi. Öncelikle İngilizce ve Türkçe olarak birçok arama yapmama rağmen bu sorunumu çözemedim. Ve sizlerden yardım rica etmek üzere buraya geldim.

Sorunum şudur: Video izlerken oyun oynarken ya da ekran kaydı yaparken arkada sürekli bir elektrik sesi var. Ve buna çözüm bulamıyorum.
Bahsettiğim ses: VEED - x.mp4

Anladığım kadarıyla:
1. sorun mikrofondan kaynaklı değil çünkü mikrofonu söküp düz masaüstünü kaydederken de bu ses var. Ya da film izlerkende.
2. format attım çeşitli sürümlerde sorun işletim sistemi ile de alakalı değil.
3. hoparlör ile de alakalı değil zira 3 farklı denedim en başında zaten videodaki sesi sizde duyacaksınız.
4. driverları güncelledim.
Ama bir türlü çözülmedi.

Sistemim:
Processor AMD Ryzen 5 5600X 6-Core Processor, 3701 MHz, 6 Core(s), 12 logical Processor(s)
Baseboard product B450M-A Pro Max (MS-7C52)
Adapter description AMD Radeon RX 6700 XT.
Name AMD High Definition Audio device.

Daha fazla bilgi isterseniz verebilirim. Eğer buradanda çözüm bulamazsam bilgisayarcıya gitmek zorunda kalacağım. Şimdiden teşekkürler.

Benim bildiğim açık bir devre olduğunda bu tarz ses çıkartıyor. Bu yüzden bir arkadaşımla PC tamiri yaparken PSU patlatıp duman altında kalmıştık.

Hocam aldiğiniz ses coil whine acik devre falan değil ve cok değişik etkilesimlerde çıkıyor bende de ayni ses var ilk basta anlamadim tum fanlari söktüm kabloları kontrol ettim kaç defa ama değişen bir şey olmadi mesela bende yukleme ekranlarinda oluyor oyuna girince belli yerlerdinde oluyor video işleme veya render gibi durumlarda durmadan oluyor çözümü yok maalesef ekran kartını degistirebilirsiniz anca bildiğim öyle.

Hocam aldiğiniz ses coil whine acik devre falan değil ve cok değişik etkilesimlerde çıkıyor bende de ayni ses var ilk basta anlamadim tum fanlari söktüm kabloları kontrol ettim kaç defa ama değişen bir şey olmadi mesela bende yukleme ekranlarinda oluyor oyuna girince belli yerlerdinde oluyor video işleme veya render gibi durumlarda durmadan oluyor çözümü yok maalesef ekran kartını degistirebilirsiniz anca bildiğim öyle.
Benim GPU'dan geliyordu. PSU değiştirince çözüldü sorun. Tabi herkes aynı şekilde çözemeyebilir. Dikkatli davranmak lazım.

Bu normal bir ses. Sisteme herhangi bir zararı yok. Coil Whine denilen durum mevcut. Bobinler yapısı gereği manyetik bir titreşim yapıyor. Çıkan ses bu ses.

Asus TUF FX506HC model laptobumda batarya kullanımında bile ortaya çıkıyor. Sorunsuz kullanmaya devam ediyorum.

Performansa / Parçalara herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Belki dediğinizi yanlış yorumluyorum fakat, ses kasadan gelmiyor hocam. Kasam zaten uzakta. sesi ekran kaydı yaparken alıyorum. kasadan fiziksel almıyorum sesi.

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkür ederim lakin zararı olmasa dahi, video nasıl kaydedeceğim? Ses kaydı nasıl yapacağım bu şekilde bilemiyorum.

Daha yeni almıştım bilgisayarı garantiye mi göndermem gerekiyor yani hocam. Bu arada cevabınız için teşekkürler.

Belki dediğinizi yanlış yorumluyorum fakat, ses kasadan gelmiyor hocam. Kasam zaten uzakta. Sesi ekran kaydı yaparken alıyorum. Kasadan fiziksel almıyorum sesi.

Ben cok yanlış anlamışım hocam o zaman fiziksel bir ses değil ise anakart kaynaklı ses yongasinda sorun olabilir, coil whine daha fiziksel ekran kartindan gelen bir ses.

En azından sevindim Coil Whine olmadığına. Ses fiziksel kasadan gelmiyor kasam yan odada 10 metre kablo ile kasayı duymuyorum bile. Videosunu attığım sesi, oyun oynarken film izlerken ses ve video kaydı yaparken mikrofonlu ve mikrofonsuz olarak duyuyorum yazılımsal bir şey gibi sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı