Merhaba,
Laptopumda FPS sıkıntısı yaşıyorum. 16 X 1 GB şeklinde RAM bulunmakta ben ek olarak bir 16 daha takıp 32 GB yapmak istiyorum, sorun bu şekilde çoğu kişide çözüldü.
CPU-Z ekran görüntülerim ekte, anladığım kadarıyla bana 3200 MHz ve CL değeri 21 veya 22 olan bir RAM lazım sanırım.
Bilen kişiler aydınlatıp RAM önerisi ve linki verebilirler mi? Teşekkürler.
Aynı olması halinde bile uyumsuzluk sorunu olabiliyor aynı model aynı seri olmayınca o yüzden mümkünse aynı gecikme süresine sahip ramleri kullanırsanız iyi olur. Aynı olmasa da çalışır lakin hem eşitlemeniz gerekir hem stabil olması kesin değildir.
şöyle bir durum var, ekran kartı kullanımı %30 ve 40larda, tek kanal ramden çift kanala geçen kişilerde gözle görülür fark olmuş, vermesi gereken fps i arttırmak amacım
Hocam Single Channel'dan Dual Channel'a geçerse olur. CL değerleri aynı olmazsa özellikle APU'da çok hata meydana gelir. İsterseniz elinizdekini satıp 2x8GB kit alabilirsiniz.
Hocam Single Channel'dan Dual Channel'a geçerse olur. CL değerleri aynı olmazsa özellikle APU'da çok hata meydana gelir. İsterseniz elinizdekini satıp 2x8GB kit alabilirsiniz.
Hocam harici kartlarda çok bir performans artışı göremezsiniz. Dahili grafik hesaplayıcılarında iyi performans artışı alırsınız. Hesaplama isteyen uygulamalarda (özellikle video düzenleyiciler) yüksek performans artışı görülür.