CL değerleri farklı Goodram ve XPG RAM problem çıkartır mı?

@the Prodigy, cpu-z de çok önce böyle bir hata vardı, düzeltilmedi yani?

CPU-Z'yi aktif olarak kullanmıyorum ama göründüğü kadarıyla düzeltilmemiş. İki program da belleklerin A2 B2 şeklinde takılı olduğunu okumuş. Dolayısıyla Single çalışması mümkün değil.

Şu şekilde Zen sslerini de atayım başka bir forumdan arkadaşlar "Sorunsuz trainlemiş gibi görünüyor, az ince ayar lazım, BIOS içerisinden DRAM Timings kısmından biraz ayar lazım, bir de Nitro ayarları yapsan iyi olabilir." şeklinde yardımcı oldular
ZenTimings_suodoBt0DF.png
ZenTimings_j6HzaLnwtZ.png

@the Prodigy, geçenlerde A-die ile M-die RAM'i EXPO ile çalıştıramadık, ama Dual olayına dikkat etmemiştim, CPU-Z'deki bu sıkıntı da aklımdan çıkmış.

Şu şekilde Zen SS'lerini de atayım başka bir forumdan arkadaşlar "Sorunsuz trainlemiş gibi görünüyor, az ince ayar lazım, BIOS içerisinden DRAM Timings kısmından biraz ayar lazım, bir de Nitro ayarları yapsan iyi olabilir." şeklinde yardımcı oldular
Eki Görüntüle 2615796Eki Görüntüle 2615797

Sorun yok sizde, CPU-Z'nin kafa karıştırması.

Şu şekilde Zen sslerini de atayım başka bir forumdan arkadaşlar "Sorunsuz trainlemiş gibi görünüyor, az ince ayar lazım, BIOS içerisinden DRAM Timings kısmından biraz ayar lazım, bir de Nitro ayarları yapsan iyi olabilir." şeklinde yardımcı oldular
Eki Görüntüle 2615796Eki Görüntüle 2615797

Manuel ayar yapacaksan revizyon farkı, hatta aynı revizyonda bile bin farkı başını ağrıtabilir. M-Die için çok da sıkı olmayan presetlerden kopyalasan iyi olabilir.

@the Prodigy, geçenlerde A-die ile M-die ram'i expo ile çalıştıramadık, ama dual olayına dikkat etmemiştim, cpu-z deki bu sıkıntı da aklımdan çıkmış.

Sorun yok sizde, CPU-Z'nin kafa karıştırması.

DDR5 mantığına çok da hakim değilim ama DDR4 için dizilim ve yoğunluk aynı olduğu sürece farklı marka çipler dahi sorun çıkartmıyor genelde. DDR5'de ohm değerlerinin vs. mantığı bayağı farklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı