CL13 RAM ile CL15 RAM uyumlu çalışır mı?

Gecikme değeri 13 olarak gözüküyor. 8 GB DDR4 CL13 sodımm RAM bulamadım ve çok pahalı. 8 GB DDR4 2133 MHz sodımm CL15 değerinde bir RAM buldum. Acaba bunlar uyum sağlar mı, alınır mı? MHz olarak uygunlar ama CL değerleri farklı. Mavi ekran vs alır mıyım? Araştırdım bazıları olur bazıları olmaz demiş. Anlayamadım ve ucuz 8 GB CL13 2133 MHz sodımm RAM bulursanız paylaşır mısınız?
Adsız.jpg
Adsız2.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı model aynı gecikme değerine sahip bellekler bile uyumsuz olabiliyor. Arkadaşların da dediği gibi tamamen şans işi. Uyumsuz olan bellekleri alıp takarsınız çalışır, birbiriyle aynı modeli alırsınız çalışmaz. Denemeden bir şey söyleyemeyiz. Muhtemelen CL15 değerinde çalışırlar.

Gecikme değeri 13 olarak gözüküyor. 8 GB DDR4 CL13 sodımm RAM bulamadım ve çok pahalı. 8 GB DDR4 2133 MHz sodımm CL15 değerinde bir RAM buldum. Acaba bunlar uyum sağlar mı, alınır mı? MHz olarak uygunlar ama CL değerleri farklı. Mavi ekran vs alır mıyım? Araştırdım bazıları olur bazıları olmaz demiş. Anlayamadım ve ucuz 8 GB CL13 2133 MHz sodımm RAM bulursanız paylaşır mısınız? Eki Görüntüle 479844 Eki Görüntüle 479847
Valla herkes böyle diyor ama benim aldığım ikinci RAM ilk RAM'den her bakıma alakasiz MHz değeri, marka, CL değeri, RAM boyutu değeri hepsi farklı ama gine de Dual chanel çalışıyor.

Dual Channel çalışırlar. Çalışması için zaten arkadaşlarımızın dediği gibi RAM'ler birbirlerine uyumlu olan değerlere (CL 13 olan CL15'e düşürülerek) getirir kendilerini.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı