Team T-Force Dark 8 GB DDR4 2666MHz Gaming Soğutuculu RAM Bellek (TM4TD266681RD). Bu RAM'e sahibim. Anakartım ise ASRock AB350M. XMP profilinde çalıştırmama rağmen normalde RAM'im CL 15 olmasına karşın CL16'da çalışıyor. Resimleri yüklüyorum.
Nedense bazı anakartlarda CL15 gibi bazı değerler ayarlanmıyor. Benim ASUS TUF B450 Plus Gaming ve Corsair belleklerle de CL15 ayarlamayı denesem CL16 oluyor nedense. BIOS'da CL15'e ayarlı ama CL16 çalışıyor olarak gözüküyor
Nedense bazı anakartlarda CL15 gibi bazı değerler ayarlanmıyor. Benim ASUS TUF B450 Plus Gaming ve Corsair belleklerle de CL15 ayarlamayı denesem CL16 oluyor nedense. BIOS'da CL15'e ayarlı ama CL16 çalışıyor olarak gözüküyor
Valla tanımını yapamayacağım ama gecikmelerle ilgili. Anakartınızın OC sekmesinden DRAM Timing Control diye bir yer varsa oraya girin, Gear Down Mode diye görürsünüz zaten, onu kapatıp deneyin.
Vallahi tanımını yapamayacağım ama gecikmelerle ilgili. Anakartınızın OC sekmesinden DRAM Timing Control diye bir yer varsa oraya girin, Gear Down Mode diye görürsünüz zaten, onu kapatıp deneyin.
Vallahi tanımını yapamayacağım ama gecikmelerle ilgili. Anakartınızın OC sekmesinden DRAM Timing Control diye bir yer varsa oraya girin, Gear Down Mode diye görürsünüz zaten, onu kapatıp deneyin.
Denedim. Bilgisayar kendini sürekli resetlemeye başladı. Jumper ile BIOS'u sıfırladım tekrar eski haline getirdim. Yani GDM kapatma olayı sorunu çözmedi. Herhalde RAM ile anakartım uyumsuz.