Salmanskt
Megapat
Uyumsuz olsa sistem açılmazdı. Gecikmeleri elinizle ayarlar mısınız? CL15-15-15-15-35 yapın, voltaj XMP'deki voltajla aynı olsun, 1.35 V sanırım o RAM için.Denedim. Bilgisayar kendini sürekli resetlemeye başladı. Jumper ile BIOS'u sıfırladım tekrar eski haline getirdim. Yani GDM kapatma olayı sorunu çözmedi. Herhalde RAM ile anakartım uyumsuz.
Uyumsuz olsa sistem açılmazdı. Gecikmeleri elinizle ayarlar mısınız? CL15-15-15-15-35 yapın, voltaj XMP'deki voltajla aynı olsun, 1.35 V sanırım o RAM için.
1.3 V dener misiniz? Garanti olsun. Gear Down Mode Auto olsun.XMP voltajı da 1.2V. GDM kapalı mı deneyeyim yoksa Auto mu kalsın?
Peki bunun aynısını Gear Down Mode kapalıyken dener misiniz? Voltaj yine 1.3 V olsun. Eğer olmazsa pes edeceğim, çözümünü bulursanız yazın
Denedim. Yine açılmadı biosu sıfırladım.Peki bunun aynısını Gear Down Mode kapalıyken dener misiniz? Voltaj yine 1.3 V olsun. Eğer olmazsa pes edeceğim, çözümünü bulursanız yazın.
Eyvallah ama sorunu çözemedikDenedim. Yine açılmadı biosu sıfırladım.☺ Yardımınız için teşekkürler. Sizi bulmuşken RAM hakkında birkaç şey daha sormak isterim.
Eyvallah ama sorunu çözemedik. Sorunuz nedir?
Valla anakart eski olduğu için QVL listesinde alacağınız RAM listede olmayabilir, bu çok normal çünkü anakartlar çıktıktan sonra QVL listesi güncellenmiyor genellikle. Aldığınız RAM çalışacaktır ama belki yine böyle garip gecikmeler görebilirsiniz. Veya işlemciyi Ryzen 3000 serisi bir işlemci aldığınızda sorun yaşamayabilirsiniz, çünkü bellek kontrolcüleri 3200 MHz destekliyor, gecikmelerle alakaları olur mu bilmiyorum ama etki etme şansı "bence" var.Çok büyük sorun değil teşekkür ederim. Sorum şu. Sistemimi parça parça güncelliyorum. 5700XT ekran kartı satın aldım. Şimdi sırayla RAM ve işlemci güncellemesi yapacağım. Anakartımın sitesinde çok az uyumlu RAM bulunmakta. Ryzen'da MHz miktarı önemli olduğu için 2x8 3200 MHz RAM almak istiyorum. Fakat yeni RAM'leri aldığımda yine bu MHz ayarlamalarıyla vs. uğraşmak istemediğim için size danışmak istiyorum. Anakartımı değiştirmeme gerek var mı yoksa yeni alacağım RAM'leri sorunsuz olarak 3200 MHz'de kullanabilir miyim?
Vallahi anakart eski olduğu için QVL listesinde alacağınız RAM listede olmayabilir, bu çok normal çünkü anakartlar çıktıktan sonra QVL listesi güncellenmiyor genellikle. Aldığınız RAM çalışacaktır ama belki yine böyle garip gecikmeler görebilirsiniz. Veya işlemciyi Ryzen 3000 serisi bir işlemci aldığınızda sorun yaşamayabilirsiniz, çünkü bellek kontrolcüleri 3200 MHz destekliyor, gecikmelerle alakaları olur mu bilmiyorum ama etki etme şansı "bence" var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.