CL15 bellekler CL16'da çalışıyor

Salmanskt

Megapat
Team T-Force Dark 8 GB DDR4 2666MHz Gaming Soğutuculu RAM Bellek (TM4TD266681RD). Bu RAM'e sahibim. Anakartım ise ASRock AB350M. XMP profilinde çalıştırmama rağmen normalde RAM'im CL 15 olmasına karşın CL16'da çalışıyor. Resimleri yüklüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu MSI B450M Pro-VDH Plus ve MSI B450 Tomahawk Max anakartlarla yaşıyorum. Kullandığım bellekler 2x8 GB Crucial Ballistix Sport LT Gray DDR4 3000MHz CL15 bellekler. Gear Down Mode büyük ihtimal size olduğu gibi görüntü vermeyecek bana da. Bu sebeple denemedim. Yabancı forumlarda bazı anakartlar tek değer kabul etmiyor demişler, 15'se 16, 13'se 14 gösteriyormuş. Ama yine de CL 15'miş. BIOS timing kısmında öyle gözüküyor en azından. Buradaki arkadaşlar da öyle demiş sanırım.

Asıl soru gerçekten 15 = 16 veya 13 = 14 mü oluyor, 16 olarak gösterse de 15 mi çalışıyor?

Eğer öyle çalışmıyorsa 14' düşürmeyi denemek lazım veya daha yüksek hızlara overclock etmemiz gerekli. Ama çok da fark olmayacağını söylemişler. Yine de insanın içinde kalıyor en iyi performansı almak istiyoruz.

Burada biri GDM kapatarak çözmüş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aradaki farkı gözle görülür şekilde anlayamayacağımız için sanırım 15 çalışsa bile anlamamız mümkün olmayacak. Ama bize görünmese bile 15 çalışmasını bilmek az da olsa mutlu eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…