Selçuk Çiçek
Centipat
Daha fazla
Elimde Ballistix 2x8 GB 3000MHz CL15 RAM'lar var, bu RAM'lar belirtildiği gibi 3000MHz CL15'de çalışabiliyor fakat standart olarak 2666 MHz'de CL20 olarak geliyor, ben ilk olarak 2993MHz'de çalıştırmayı başardım fakat ne yaparsam yapayım CL15'e inmedi, ben CL15 olarak işaretlesem de o CL16 olarak çalışmaya devam etti.
D.O.C.P - XMP profilini aktif ettiğimde RAM voltajını ( 1.20V --> 1.35V ) ve birkaç ayarı daha otomatik olarak değiştirerek RAM'lari 2993MHz frekansına çıkardı.
Bende bu işlemin üstüne manuel bir şekilde RAM'lere CL14'de çalışmasını söyledim, o şekilde ayarladım ve CL15 çalışmayan RAM CL14'de çalıştı, bunun bir sakıncası olur mu?
Üstünde CL15 yazıyor, benim CL14'e almış olmamın faydası ve zararı nedir bana?
Default ve benim ayarladığım RAM'ların CPU-Z görüntüsünü ekliyorum, herhangi bir sorun varsa söyler misiniz bana, rica etsem?
D.O.C.P - XMP profilini aktif ettiğimde RAM voltajını ( 1.20V --> 1.35V ) ve birkaç ayarı daha otomatik olarak değiştirerek RAM'lari 2993MHz frekansına çıkardı.
Bende bu işlemin üstüne manuel bir şekilde RAM'lere CL14'de çalışmasını söyledim, o şekilde ayarladım ve CL15 çalışmayan RAM CL14'de çalıştı, bunun bir sakıncası olur mu?
Üstünde CL15 yazıyor, benim CL14'e almış olmamın faydası ve zararı nedir bana?
Default ve benim ayarladığım RAM'ların CPU-Z görüntüsünü ekliyorum, herhangi bir sorun varsa söyler misiniz bana, rica etsem?
Son düzenleyen: Moderatör: