CL15 ve CL16 RAM beraber kullanılır mı?

183206

Megapat
Makaleler
1
2133 MHz'ye kadar destekleyen anakartımda ( ASUS H110M-K) 2133MHz CL15 RAM takılı (teamgroup marka). Ben bu anakarta 2400 MHz CL16 RAM taksam sıkıntısız, Dual Channel şeklinde kullanabilir miyim?
İki RAM'in CL'si, MHz'si farklı ve sonradan takacağım RAM'in hızı anakartın desteklediğinden fazla. Ayrıca anakartıma uyumlu mudur CL16 RAM?

Bu tür durumlar biraz kumar oynamak gibi. Sistem her zaman en alt birime göre calisir. En alt birim performans olarak yukari cikamayacagi icin. Üst birim alt birime gore calisir.

Yüksek ihtimalle 2 birimde calissir. Ama senin istedigin gibi olur mu? Buyuk bir bilinmezlik ...

O yüzden anakartin destekledigi ve tipa tip ayni model parça alinmasi onerilir.

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için, o zaman CL15, 2133 MHz RAM bakayım ben. Markası aynı olması önemli değildir diye tahmin ediyorum. CL ve MHz değeri aynı olsa yeterli değil mi?

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için, o zaman CL15, 2133 MHz RAM bakayım ben. Markası aynı olması önemli değildir diye tahmin ediyorum. CL ve MHz değeri aynı olsa yeterli değil mi?

Aslinda markanin da onemi var. Her marka ayni donanimi kullanmiyor.

Marka ve model daha önemli. Zaten anakart o değerleri eşitliyor bu yüzden aynı markadan almaya çalışın. Çipleri farklı bellekler uyumsuzluk sorunu yaşayabiliyor.

CL ve MHz değeri aynı olsa yeterli değil mi?
Aynı zamanda voltaj değeri de önemli.

Çoğunlukla CL, MHz ve voltaj değeri aynı olduktan sonra bir sorun olmuyor ancak her markanın aynı kalite ve standartta üretim yapmadığını ve aynı yongaları kullanmadığını düşünürsek yine de aynı marka model kullanmanızı öneririm. Her ne kadar değerleri aynı olsa bile farklı marka modeller arasında yonga farkından dolayı yine uyumsuzluk sorunu olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…