CL26 6000 MHz mi CL40 8400 MHz mi alınmalı?

Daha fazla  
Herkese merhaba, anakartı MSI 870'e almayı düşünüyorum, ama sistemimde her şey en üst seviyede almışken de en iyi anakart ve RAM olsun istiyorum 25-30 bin bütçe ile. Ama kimisi CL26 6000 MHz al diyor kimisi 3-4 bin TL fark var almışken 8000 MHz al diyor gerçekten RAM hakkında bilgisi sağlam olan biri destek olursa çok sevinirim almayı düşündüğüm RAM'ler aşağıda mevcuttur detaylı bir bilgi istiyorum sadece.

6000 MHz üstü RAM'lerin stabil olmadığını okumuştum bir yerde başka bilenlerde cevaplarsa daha iyi olur.

Eğer oyun oynamak için alıyorsan cl26 olanı al, render falan içinse 8400 mhz olanı al. Birde 6000 mhz üstü bazen sorunlara yol açabiliyor, stabil olmama/mavi ekran gibi.

Batuhan hocam size şöyle açıklayayım RAM'lerin modülleri var ve en iyi modülleri Hynix sağlıyor firmalara 6000 MHz CL 30 bir RAM aldığınızda yüzde 95 Hynix modül almış oluyorsunuz bunu isterseniz kendiniz 8000 MHz'lere kdr çıkarabiliyorsunuz o yüzden soğutması iyi bir markadan 6000MHz CL 30'larda 2x24 bir RAM alırsanız istediğiniz gibi OC yapıp kullanabilirsiniz
(8000 MHz'lere çıkardığınız zaman CL38 40'lara ulaşiyor bence en mantıklısı 6000MHz kullanmak )
Sizin attığınıuz linklerdeki bütün RAM'ler normalde aynı RAM sadece içindeki ayarları değişiyor
(Bu arada bu bilgilerin neredeyse hepsini nebi hocamdan öğrendim nebi hocama selamlar hatalarım olabilir biraz daha ayrıntı istiyordanız video serisi var RAM'lerle iligili onu izleyebilirsiniz)

Son düzenleme:
Batuhan hocam size şöyle açıklayayım RAM'lerin modülleri var ve en iyi modülleri Hynix sağlıyor firmalara 6000 MHz CL 30 bir RAM aldığınızda yüzde 95 Hynix modül almış oluyorsunuz bunu isterseniz kendiniz 8000 MHz'lere kdr çıkarabiliyorsunuz o yüzden soğutması iyi bir markadan 6000MHz CL 30'larda 2x24 bir RAM alırsanız istediğiniz gibi OC yapıp kullanabilirsiniz.
(8000 MHz'lere çıkardığınız zaman CL38 40'lara ulaşiyor bence en mantıklısı 6000MHz kullanmak )
Sizin attığınıuz linklerdeki bütün RAM'ler normalde aynı RAM sadece içindeki ayarları değişiyor.
(Bu arada bu bilgilerin neredeyse hepsini nebi hocamdan öğrendim nebi hocama selamlar hatalarım olabilir biraz daha ayrıntı istiyordanız video serisi var RAM'lerle iligili onu izleyebilirsiniz)

Çok şükür reis ya CL soruyorum bana açıklama yapan yok internette yazan makale gibi yazıları anlasam burada sormam zaten tek sıkıntı OC yapmayı bilmiyorum araştırmak lazım birazcık önerebileceğin bir RAM var mı beyaz benim için attığım RAM'lerde CL26 var sence nasıl? Bu arada teşekkürler açıklaman için.

Son düzenleme:
Çok şükür reis ya CL soruyorum bana açıklama yapan yok internette yazan makale gibi yazıları anlasam burada sormam zaten tek sıkıntı OC yapmayı bilmiyorum araştırmak lazım birazcık önerebileceğin bir RAM var mı beyaz benim için attığım RAM'lerde CL26 var sence nasıl? Bu arada teşekkürler açıklaman için.
hocam beyaz şart mı
sadece beyaz olduğu için cok fiyat farkı var

bende sistem ttopluyorum şuanda ve bunlardan birini tercih edeceğim

hangi işlemciyi kullanacaksınız acaba

oc kısmında da nebi hocamın videosunu izleyebilirsiniz bir tane partında anlatıyor

hocam bunu attığını unutmuşum bütçen yetiyorsa bunu al

Zamanlaması (CL) gerçekten çok iyi biraz baktım beyaz RAM'lere bundan iyisini bulamadım

Son düzenleme:
Hocam beyaz şart mı?
Sadece beyaz olduğu için cok fiyat farkı var.

Bende sistem ttopluyorum şu anda ve bunlardan birini tercih edeceğim.

Hangi işlemciyi kullanacaksınız acaba.

OC kısmında da nebi hocamın videosunu izleyebilirsiniz bir tane partında anlatıyor.

Hocam bunu attığını unutmuşum bütçen yetiyorsa bunu al.

Zamanlaması (CL) gerçekten çok iyi biraz baktım beyaz RAM'lere bundan iyisini bulamadım.

Reis 5080 Aero ve Ryzen 7 9800x3D full beyaz sistem. 32 GB yetmez gibi 4 tane mi alsam RAM 64'e tamamlasam 1000W Power suply var iş görür herhalde hepsi kurulmayı bekliyor anakart ve RAM kaldı sadece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı