CL26 6000 MHz mi CL40 8400 MHz mi alınmalı?

Hocam bu sizi bayağı götürür.
CL 30'da bayağı iyi bir değer.
30 altı çok çok iyi oluyor.

@Batuhan Özdoğan
Hocam size harika bir RAM buldum.

Bende kendi sistemimde siyahını alacağım.

İsterseniz bunu da alabilirsiniz.

Sisteminize cukk diye oturacak.

Nasıl bir marka bilmiyorum kanka ama bu daha iyi sanki ya bunu alacağım yada 8000 MHz 40 CL hiç OC falan uğraşamam :D

Son düzenleme:

Hocam bu sizi bayağı götürür.
CL 30'da bayağı iyi bir değer.
30 altı çok çok iyi oluyor.

@Batuhan Özdoğan
Hocam size harika bir RAM buldum

Bende kendi sistemimde siyahını alacağım.

İsterseniz bunu da alabilirsiniz.

Sisteminize cukk diye oturacak.

16'lık siyahı var bende de.

Nasıl bir marka bilmiyorum kanka ama bu daha iyi sanki ya bunu alacağım yada 8000 MHz 40 CL hiç OC falan uğraşamam :D

siz bilirsiniz ama xpg markası bilindik bir markadır oc yapmanızada gerek yok
6000 mhz cl 30 kullanmak zaten en mantıklısı

6800mhz üstü stabilite sorunu var, AMD resmi açıklaması sweet spot 6000mhz uclk:mclk 1:1 oran için. 6000mhz en düşük cl alın geçin. Sadece oyun içinse 64 gb çok gereksiz. 32gb hayli hayli yeter. 4k ultra grafikte 18gb'ı geçmiyor ram kullanımım. Ayrıca son olarak her zaman dual kit kullanın.

AMD platformu için cl değeri mhz(AMD 6000 mhz öneriyor) değerinden daha değerli ve düşük cl ramlar zaten en kaliteli çiplerle elde edilebildiği için overclock yapılması durumunda yüksek mhz’lere rahatlıkla çıkar. Cl26 ram leri alıp gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

AMD platformu için CL değeri MHz(AMD 6000 MHz öneriyor) değerinden daha değerli ve düşük CL RAM'lar zaten en kaliteli çiplerle elde edilebildiği için overclock yapılması durumunda yüksek MHz'lere rahatlıkla çıkar. CL26 RAM'leri alıp gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Hocam son bir soru CL26 ile 28 arasında büyük bir fark var mı? CL26 için 16x2 32 GB var CL28 de 32x2 64 GB var sence hangisi? Aynı zamanda oyun ve edit için toplandı bu PC.

Cl30 ile Cl26 arasında %10'a varan bir fark var deniliyor ama o kadar fark yok bile, edit de yapacağınız için 32 yerine 64 tercih etmeniz daha mantıklı. Performans olarak da hemen hemen hiç bir şey kaybettirmez zaten 26 yerine 28 almak. Cl26 ramler şu an en iyisi olsun, en pahalısı olsun ürünü.

Anakartlar 8000mhz destekliyor ama Ram’in seri nosunu kontrol edin uyumsuzluk yaşayabilirsin.beğwndiğin marka modeli desteklemeyebilir. Benimde anakart 8000mhz ama ben 7600mhz kullanıyorum. Gskill markasının en yüksek frekansı bu. Mavi ekran almadım uyumsuzluk yaşamadım. Sadece anakartın sitesinden kontrol ettim karşılaştırdım ve alıp taktım. Ryzen 7 7800x3d işlemci ile gskill trident z neo 7600mhz 3 aydır bir sorun yaşamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı