Batuhan Özdoğan
Picopat
Daha fazla
6000 MHz üstü RAM'lerin stabil olmadığını okumuştum bir yerde başka bilenlerde cevaplarsa daha iyi olur.
Eğer oyun oynamak için alıyorsan CL26 olanı al, render falan içinse 8400 MHz olanı al. Bir de 6000 MHz üstü bazen sorunlara yol açabiliyor, stabil olmama/mavi ekran gibi.
Sen cl26 olanı al. CL olayını Google'a yazarsan ilgili makaleleri bulabilirsin.Hem oyun hem render olacak youtube içerikleri için, peki CL26 ile CL40 olayı nedir bilgin var mı?
Batuhan hocam size şöyle açıklayayım RAM'lerin modülleri var ve en iyi modülleri Hynix sağlıyor firmalara 6000 MHz CL 30 bir RAM aldığınızda yüzde 95 Hynix modül almış oluyorsunuz bunu isterseniz kendiniz 8000 MHz'lere kdr çıkarabiliyorsunuz o yüzden soğutması iyi bir markadan 6000MHz CL 30'larda 2x24 bir RAM alırsanız istediğiniz gibi OC yapıp kullanabilirsiniz.
(8000 MHz'lere çıkardığınız zaman CL38 40'lara ulaşiyor bence en mantıklısı 6000MHz kullanmak )
Sizin attığınıuz linklerdeki bütün RAM'ler normalde aynı RAM sadece içindeki ayarları değişiyor.
(Bu arada bu bilgilerin neredeyse hepsini nebi hocamdan öğrendim nebi hocama selamlar hatalarım olabilir biraz daha ayrıntı istiyordanız video serisi var RAM'lerle iligili onu izleyebilirsiniz)
hocam beyaz şart mıÇok şükür reis ya CL soruyorum bana açıklama yapan yok internette yazan makale gibi yazıları anlasam burada sormam zaten tek sıkıntı OC yapmayı bilmiyorum araştırmak lazım birazcık önerebileceğin bir RAM var mı beyaz benim için attığım RAM'lerde CL26 var sence nasıl? Bu arada teşekkürler açıklaman için.
oc kısmında da nebi hocamın videosunu izleyebilirsiniz bir tane partında anlatıyorÇok şükür reis ya CL soruyorum bana açıklama yapan yok internette yazan makale gibi yazıları anlasam burada sormam zaten tek sıkıntı OC yapmayı bilmiyorum araştırmak lazım birazcık önerebileceğin bir RAM var mı beyaz benim için attığım RAM'lerde CL26 var sence nasıl? Bu arada teşekkürler açıklaman için.
Hocam beyaz şart mı?
Sadece beyaz olduğu için cok fiyat farkı var.
CORSAIR 48GB (2x24GB) Vengeance RGB 6000MHz CL30 DDR5 Siyah Dual Kit Ram | ITOPYA
CORSAIR 48GB (2x24GB) Vengeance RGB 6000MHz CL30 DDR5 Siyah Dual Kit Ram En iyi fiyat seçenekleri ile CMH48GX5M2B6000Z30 ITOPYA.COM'dawww.itopya.com
Bende sistem ttopluyorum şu anda ve bunlardan birini tercih edeceğim.
Hangi işlemciyi kullanacaksınız acaba.
OC kısmında da nebi hocamın videosunu izleyebilirsiniz bir tane partında anlatıyor.
Hocam bunu attığını unutmuşum bütçen yetiyorsa bunu al.
Zamanlaması (CL) gerçekten çok iyi biraz baktım beyaz RAM'lere bundan iyisini bulamadım.