CL9 ile CL10 RAM'leri birlikte çalıştırma

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Bende bir adet 8 GB 1600 MHz Corsair Vengeance RAM vardı. Dün Letgo'da 15 liraya aynı RAM'den satan birisini gördüm. RAM takıldığı zaman mavi ekran hatası veriyor. RAM bozuk olabilir emin değilim diyordu. Ben de denemek için aldım. Bendeki RAM ile 2. RAM'i beraber taktığımda mavi ekran veriyordu. Sonra 15 liraya aldığım RAM'i tek başına taktım ve sorunsuz çalıştı. Sonradan baktım ki bendeki RAM CL10. 15 liraya aldığım RAM ise CL9. yani iki RAM'de tek başına sorunsuz çalışıyorlar ancak beraber takılınca mavi ekran hatası veriyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim ikisini nasıl birlikte çalıştırabilirim?

20201105_191340.jpg
20201105_191326.jpg

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba. Bende bir adet 8 GB 1600 MHz Corsair Vengeance RAM vardı. Dün Letgo'da 15 liraya aynı RAM'den satan birisini gördüm. RAM takıldığı zaman mavi ekran hatası veriyor. RAM bozuk olabilir emin değilim diyordu. Ben de denemek için aldım. Bendeki RAM ile 2. RAM'i beraber taktığımda mavi ekran veriyordu. Sonra 15 liraya aldığım RAM'i tek başına taktım ve sorunsuz çalıştı. Sonradan baktım ki bendeki RAM CL10. 15 liraya aldığım RAM ise CL9. yani iki RAM'de tek başına sorunsuz çalışıyorlar ancak beraber takılınca mavi ekran hatası veriyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim ikisini nasıl birlikte çalıştırabilirim?

Eki Görüntüle 727345Eki Görüntüle 727348
Şimdiden teşekkürler.

İkisini birlikte çalıştıramazsın belli ki uyumsuzluk sorunu var.

Şimdi farklı Mhz, Cl değerleri de olsa farklı markalarda olsa bazen ramler birbiriyle uyumlu çalışabilir fakat maalesef sizde bu olmamış, uyumlu çalışamıyorlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı olmalı ayrıca konu sahibinde çalışmıyor eski UEFI olmayan anakartlsrda çalışır ama UEFI'de çalışmıyor.
Off. Attığım videoyu niye izlemiyorsun kardeşim benim ? İlla ki çalışmayabilir birkere birebir aynı olan ramlerde bile uyumsuzluk problemi çıkabiliyor bu yüzden ram alırken tek bir kutuda alın diye öneriyorlar. Yani 8GB şimdi alayim sonra 8GB alırım aslında biraz riskli.

Şu konuyada göz atmanı öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı