Claude mu ChatGPT mi?

cowgirl

Hectopat
İlk versiyonlarından itibaren ikisini de kullanıyorum ve konu ne olursa olsun sorularıma daha doğru, daha kesin, daha faydalı cevap veren, beni en doğru biçimde yönlendirebilen AI, claude oldu. GPT ise Claude'un aksine çok fazla hata yapıyor ve sohbet derinleştikçe seni yanıltma ihtimali çok daha yükseliyor. Sizin deneyimleriniz neler?

İlk versiyonlarından itibaren ikisini de kullanıyorum ve konu ne olursa olsun sorularıma daha doğru, daha kesin, daha faydalı cevap veren, beni en doğru biçimde yönlendirebilen AI, claude oldu. GPT ise Claude'un aksine çok fazla hata yapıyor ve sohbet derinleştikçe seni yanıltma ihtimali çok daha yükseliyor. Sizin deneyimleriniz neler?

İkisi yerine DeepSeek R1 deneyebilirsiniz.

ChatGPT 4o; Gundelik gorevlendirmelerde daha basarili.
o3 mini, o1; Akademik ve matematiksel cozumleme yetenegi cok basarili.

Claude; Metin analizi ve gundelik konusma gibi gorevlendirmelerde daha verimli calisiyor.

DeepSeek R1; Reasoning yetenegi sayesinde o3 kadar guclu bir servistir ancak son kullanici icin hala bazi guncellemelere ihtiyac duydugunu dusunuyorum.

Gemini ve Copilot; 3 yildir Akademik, matematiksel ve gundelik kullanimimda asla yer veremedigim bu iki yapay zeka araci nedense hala cok kotu sonuclar veriyor.

Bana gore 20 dolarlik GPT versiyonu cogu yonunden diger yapay zeka araclarini geride birakiyor.
(Elbette kisisel kullanim amaclariniza gore bu durum degisebilir.)

sohbet derinleştikçe seni yanıltma ihtimali çok daha yükseliyor
Senin verdigin promptlar fazla karmasik ya da anlamlandirilamaz geliyor olabilir. Promptlar hakkinda daha fazla bilgi edinin, en karmasik ve derin konularda dahi hata yapmadan yonlendirme ve cevaplandirma yetenegine halihazirda sahip bir model GPT.

Senin verdigin promptlar fazla karmasik ya da anlamlandirilamaz geliyor olabilir. Promptlar hakkinda daha fazla bilgi edinin, en karmasik ve derin konularda dahi hata yapmadan yonlendirme ve cevaplandirma yetenegine halihazirda sahip bir model GPT.

Aksine birçok bilgiyi hatalı veriyor. İstediğim bilgiyi vermemek için diretiyor. Claude ise aynı prompt ile tüm isteklerimi doğru ve eksiksiz karşılıyor. Tabi ben ücretsiz versiyonunu kullanıyorum ücretli versiyonunu deneyimlemedim.

ChatGPT 4o; gundelik gorevlendirmelerde daha basarili.
O3 mini, o1; akademik ve matematiksel cozumleme yetenegi cok basarili.

Claude; metin analizi ve gundelik konusma gibi gorevlendirmelerde daha verimli calisiyor.

DeepSeek r1; reasoning yetenegi sayesinde O3 kadar guclu bir servistir ancak son kullanici icin hala bazi guncellemelere ihtiyac duydugunu dusunuyorum.

Gemini ve Copilot; 3 yıldır akademik, matematiksel ve gundelik kullanimimda asla yer veremedigim bu iki yapay zeka araci nedense hala cok kotu sonuclar veriyor.

Bana gore 20 dolarlik GPT versiyonu cogu yonunden diger yapay zeka araclarini geride birakiyor.
(Elbette kisisel kullanim amaclariniza gore bu durum degisebilir.)

GPT yanlış bilgi vermeye meyilli. Birak karmasik bir şeyi en basit soruya bile yanlış cevap verebiliyor.

Benim deneyimlerime göre Claude, ChatGPT'ye göre oldukça zayıf ve yetersiz kalıyor. Şu an en güçlü modeller OpenAI'da.
GPT ise Claude'un aksine çok fazla hata yapıyor.
Bu sorun da yakın zaman içerisinde çözülebilir. OpenAI Deep Research özelliği şu anda testlerde en büyük doğruluk payına sahip model. Full o3 (o3-mini değil) ve ek Python araçları kullanıyor ve internete erişimi var. Bu model yaygınlaştıkça ve iyileştirmeler aldıkça ChatGPT'nin hata yapma sorunu önemli ölçüde azalacaktır.

Benim deneyimlerime göre claude, ChatGPT'ye göre oldukça zayıf ve yetersiz kalıyor. Şu an en güçlü modeller OpenAI'da.

Bu sorun da yakın zaman içerisinde çözülebilir. OpenAI Deep research özelliği şu anda testlerde en büyük doğruluk payına sahip model. Full O3 (o3-mini değil) ve ek Python araçları kullanıyor ve internete erişimi var. Bu model yaygınlaştıkça ve iyileştirmeler aldıkça ChatGPT'nin hata yapma sorunu önemli ölçüde azalacaktır.

İyi de Claude o hatayı yapmıyor zaten hangi konuda GPT daha iyi.

Claude max paketini satın aldım kullanıyorum yazılım tarafında chatgpt falan dümen hikaye yani hata payı düşük sohbet ilerledikçe bir hata yapmıyor aksine hatamı düzeltiyor falan ben sevdim tavsiye ederim.

Claude Max paketini satın aldım kullanıyorum yazılım tarafında ChatGPT falan dümen hikaye yani hata payı düşük sohbet ilerledikçe bir hata yapmıyor aksine hatamı düzeltiyor falan ben sevdim tavsiye ederim.

Token ve baglam en yuksek olan claude zaten, kesinlikle fersah fersah ileride, kod icin su an Gemini ve claude 4 versiyonlari nokta atisi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı