Claw grip tutuş için marka ve fare önerisi

Az bir şey Mouse'lar ile ilgilensen bu soruyu asla sormana bile gerek kalmazdı. Mouse'ların büyük çoğunluğu Razer mı dediğin ağırlık aralığında. Büyük ihtimalle 3 4 tane 35 gram mouse gördün, başka da araştırmadın. Ben Pulsar'ın malzeme kalitesine kötü demedim, sen iyi diyorsun. Söyle bakalım Pulsar'ın malzemesi neden üretiliyor 😀

Bu farenin 35 gr olması normal olmadığı anlamına gelmez. Pulsar'ın çoğu modeli plastikten üretiliyor. Mouse scrollunda ise farklı yapıda malzeme kullanılıyor.

Bu farenin 35 gr olması normal olmadığı anlamına gelmez. Pulsar'ın çoğu modeli plastikten üretiliyor. Mouse scrollunda ise farklı yapıda malzeme kullanılıyor.

Farenin 35 gr olmasına anormal mi dedim ben? Normal bir şey, 35 de olur 50 de olur. 35 olması normal diyorsun, ne açıdan normal. Çoğu şeyde olan bir şeye normal denir öyle görülür genelde. Ne açıdan normal? Ve plastiğin de türleri var, hangi plastik türünden üretiliyor?

Farenin 35 gr olmasına anormal mi dedim ben? Normal bir şey, 35 de olur 50 de olur. 35 olması normal diyorsun, ne açıdan normal. Çoğu şeyde olan bir şeye normal denir öyle görülür genelde. Ne açıdan normal?

Yahu kardeşim ben normal olduğunu söyledim az önce, sen nedenini sorguluyorsun. Farenin malzeme kalitesinin üstte kalitesiz olduğunu söylüyorsun ben ise kaliteli olduğundan bahsediyorum. Gereksiz kalabalık yapıyorsun.

Şimdi de 35'te olur 50'de olur diyorsun ardından çoğu şeyde olan bir şeye normal denir diyorsun. Kendinle çelişmekten başka yaptığın bir şey yok.

Son düzenleme:
Yahu kardeşim ben normal olduğunu söyledim az önce, sen nedenini sorguluyorsun. Farenin malzeme kalitesinin üstte kalitesiz olduğunu söylüyorsun ben ise kaliteli olduğundan bahsediyorum. Gereksiz kalabalık yapıyorsun.

Kalitesiz olduğunu söylemedim, 35 gr olduğu için büyük ihtimalle kalitesizdir dedim varsayım yaptım. Şundan dolayı kaliteli de demedin zaten, büyük ihtimalle mad r kalitesi falandır.

Şimdi de 35'te olur 50'de olur diyorsun ardından çoğu leyde olan bir şeye normal denir diyorsun. Kendinle çelişmekten başka yaptığın bir şey yok.

Ya dostum ben seninle ağırlığı mı tartışıyorum, 200 gram mouse da normal. Her ağırlık olabilir, gelip 200 mü önermemiz gerekiyor. Malzeme kalitesi 35 grama rağmen nasıl iyi neden iyi ben soru soruyorum. Fikrine saygı duyarım, ama dislike atıp bu iyi diyorsan. Açıklamanı da beklerim.

Sensör, MCU, Switch, Encoder.. Bunlarda hangisi diğerinden daha iyi daha kötü hiç bilmeyen biri için karşılaştırma siteleri var mıdır?
MCU olarak zaten piyasada çok seçenek yok hocam, üst model mouselarda artık genel olarak hep nordic 52833 yada 52840 modeli kullanılıyor. Biraz yeni yeni realtek mcu ya sahip mouselar çıkmaya başladı, bunlar harici çok bir mcu yok. Sensör olarak da durum aynı sayılır, Pixart 3395 yada Pixart 3950 kullanılır genelde. Razer, pulsar gibi markalar bazen kendi markalarına özel sensörler çıkarıyorlar ama onlar da genel olarak pixart tabanlı oluyor zaten, razer/pulsar daha çok yazılım kısmında biraz değişiklik yapıyorlar.

Switch ve encoder olarak neredeyse çok az kaynak var hocam, ben genel olarak yabancı kanalların videosundan öğreniyorum yada redditteki yorumları inceliyorum.

Mouse konusuna dönersek boyutu senin için uygunsa scyrox v6 yada v8 aslında gayet yeterli olur sizin için.

Yine de farklı modeller istiyorsan da bildiklerimi atarım tabi.

MCU olarak zaten piyasada çok seçenek yok hocam, üst model mouselarda artık genel olarak hep nordic 52833 yada 52840 modeli kullanılıyor. Biraz yeni yeni realtek mcu ya sahip mouselar çıkmaya başladı, bunlar harici çok bir mcu yok. Sensör olarak da durum aynı sayılır, Pixart 3395 yada Pixart 3950 kullanılır genelde. Razer, pulsar gibi markalar bazen kendi markalarına özel sensörler çıkarıyorlar ama onlar da genel olarak pixart tabanlı oluyor zaten, razer/pulsar daha çok yazılım kısmında biraz değişiklik yapıyorlar.

Switch ve encoder olarak neredeyse çok az kaynak var hocam, ben genel olarak yabancı kanalların videosundan öğreniyorum yada redditteki yorumları inceliyorum.

Mouse konusuna dönersek boyutu senin için uygunsa scyrox v6 yada v8 aslında gayet yeterli olur sizin için.

Yine de farklı modeller istiyorsan da bildiklerimi atarım tabi.
Evet dediğin gibi üst sınıf ürünlerde genelde hep aynı parçalar veya varyasyonları var. Mouse karşılaştırmak için şu siteyi bulunca çözdüm ben de: https://www.eloshapes.com/mouse/com....-scyrox-v6-vs.-logitech-g-pro-x-superlight-2
İşe yarar bi site.

Evet dediğin gibi üst sınıf ürünlerde genelde hep aynı parçalar veya varyasyonları var. Mouse karşılaştırmak için şu siteyi bulunca çözdüm ben de: https://www.eloshapes.com/mouse/com....-scyrox-v6-vs.-logitech-g-pro-x-superlight-2
İşe yarar bi site.
Evet, eloshapes boyut ve şekil karşılaştırmak açısından baya faydalı oluyor.
Bu tarz markaların 2-3k bandı ve sonrasında ürünleri donanım olarak gayet yeterli oluyor aslında ama bazı modellerde donanım iyi olsa bile kronik sorun olabiliyor hocam. O yüzden ürün iyi olsa bile biraz kullanıcı yorumlarına bakmanı öneririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı