Rehber ClearType nasıl açılır?

ClearType açmanız sizin yararınıza olacaktır. ClearType yazıların bozukluğunu, netliğini düzeltiyor.

ClearType kapalı:



ClearType açık:



Windows'un arama yerine ClearType yazın ve girin.



Enter bastığmız zaman karşımıza böyle bir ekran çıkıyor. İlk önce, ClearType'ı aç butonuna tıklayalım.



ClearType'ı aç tıkladığımız zaman yazılar direkt düzelmiş olacak.

İleri dedikten sonra kendinize göre burayı ayarlayın, direkt sonraki diyerek geçmeniz sıkıntı çıkarmayacaktır.



Hepsine sonraki dedikten sonra karşımıza böyle bir ekran gelecek. "Son" tıklayarak kapatabiliriz, ClearType'ı açmış olduk.



Arama yerine ClearType yazıyorum fakat ClearType çıkmıyor / açılmıyor. Ne yapabilirim?

2 farklı yöntem var, normalde arama yerine ClearType yazınca çıkması lazım fakat çıkmadığını düşünelim.

1- Çalıştır üzerinden ClearType açma!

  • Klavyemizden Windows tuşu + R tuşuna basarak çalıştır'ı açalım.
  • Açılan çalıştır penceresine cttune yazalım ve enter basalım, ClearType açılmış olacaktır.





2- Denetim Masası üzerinden ClearType açma!

Windows'un arama yerine Denetim Masası yazarak girelim.



Görünüm ve kişileştirme menüsüne girelim.



"Yazı tipleri" yazana tıklayalım.



Sol menüden "ClearType metnini ayarla" yazısına basalım.



ClearType tekrar açılmış olacaktır.



Görsel efektler kısmından "En iyi görünüm için ayarla" veya "En iyi performans için ayarla" seçeneğini yaptıktan sonra ClearType otomatik kapanıyor, tekrar açmanız gerekiyor.
 
Son düzenleme:
Şu "En iyi görünüm için ayarla" seçeneğini kullanıyorum ben hep, daha önce açmaya gerek duymadım ama bu seçenek otomatik olarak açmıyor muydu? Bende de şu ekran görüntüsündeki gibi görünüyor:
ClearType açık:

Sorun yok sanırım?
 
Yaptıktan sonra eski haline nasıl döndürebiliriz?

Açtığın gibi kapatacaksın, geri düzelir.


Ben her zaman yeni Windows kurulumu yaptığım zaman bu ayar kapalı olarak geliyordu. @fusedd'in dediği gibi ekran yazı tipi kenarlarını düzelt açık olunca otomatik ClearType açılıyor sanırım.

@Chris W4lker ClearType açmanı öneriyorum.

@CHRİS W4LKER.
 
Son düzenleme:
Hocam, siz beni etiketleyip bunu yazdığınız zaman banlıydım. "Banım bitince yanıtlarım" dedim ama öylece unutmuşum. Hemen bir deneyeyim açmayı.


@Prime777 hocam bu şekil oldu. Sanki eskisinden çok daha beyazımsı bir değişik oldu. Yeni olduğu için garip gelmiş olabilir. Bir kalsın bakarız duruma sonra, teşekkür ederim

Ben ClearType açarken o metinleri seçme kısmında direkt devam devam demedim. Bazılarını değiştirdim. Acaba o yüzden mi böyle oldu?
 
Son düzenleme:
Ben ClearType açarken o metinleri seçme kısmında direkt devam devam demedim. Bazılarını değiştirdim. Acaba o yüzden mi böyle oldu?

Kendinize göre ayarladığınız için olabilir, ben direkt devam deyip geçiyorum.
 
Kendinize göre ayarladığınız için olabilir, ben direkt devam deyip geçiyorum.
Aynısını deneyeyim tekrardan bir dakika.


Güzel ya, güzel güzel kalsın. Hatta önce ve sonra ekran görüntüsü atayım ama biraz bulanık çıktığı için ekran görüntüsünde anlaşılmayabilir.

ClearType açmadan önce;


ClearType açtıktan sonra;


@Prime777 Hocam bunu açtıktan sonra yazılar çok değişik olmaya başladı ya. İlk başta farketmedim ama böyle yazılar daha bulanık gözükmeye başladı bunu açınca. Bunu açmadan önce daha iyiydi. Acaba nasıl eski haline getireceğim?
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…