Clevo kasaya thermal mod yapmak

Aslında ben de laptopımda (Asus S550CM) böyle bir şey denemek isterdim. 93 dereceye ulaşıyor oyuna girer girmez ekran kartı. İşlemciyle aynı boruya sahip olduğu için ikisi de 90 derece üzerinde çalışıyor. Ha tabi benim artık bu laptopımla bi işim kalmadı pek, sadece seyahat ederken yanımda taşıyorum. Arada bir oyun oynamak istiyorum ama zaten pek bi performansa sahip olmayan ekran kartı sıcaklıklardan dolayı yarı performansında çalışıyor. Fazladan bi laptop daha olsaydı kurcalardım bunu.

forumda çok fazla laptop ısısından şikayetçi arkadaş var (özellikle clevo kasa laptopa sahip olanlar), bu konuda technopatta bir rehber olsa hazırlansa bizler için güzel olabilir, Recep hocamı etiketlesek bu konuda rehber çekermi?

Yapılsa güzel olurdu hakikaten. @Recep Baltaş sizin düşünceniz nedir?

Benim önerim bakır boru eklemek olacak. Yapabiliyorsan en zararsızı ve etkisi olanı o. İşe yararmı bilemem ama fan değiştirmenin çok işe yarayacağını sanmam çoğu modelde bu güçte fanlar kullanılıyor. Yapabileceğin 2 şey var.
1-Fanların alabileceği havayı arttırmak yani hava çektiği kısmı boş bırakmak,
2-Bakır boru eklemek.
Veya sıvı metali sürdüğünüz yeri termal boyalar ve bantlar ile kapatabilirsiniz ama yine de riskli olur tabii.

Fan değiştirmek de bir yere kadar etkili olacaktır ama çok büyük beklentilere girilmemeli.

bilgisayar hava alıyor ancak soğumuyor. anakartta açık kalan komponentlerin hepsini bantla kapatarak sıvı metale dönücem gibi duruyor.

Konuya güncelleme getirmek istiyorum, sıvı metal ile kullanıyorum bilgisayarı ve bir sorun yok şu anlık tam performans çalışmakta, ancak halen izolasyon konusunda endişelerim oluyor. Çok sık hareket eden biriyim ve laptopu sırt çantamda taşımaktayım. İnternette araştırma yaparken yabancı bir videoya denk geldim, benimle aynı cihaza sahip videodaki arkadaş, yalıtım için sanırım kabak lifi tarzı bir şey kullanmış ve PS5'teki yalıtım gibi yapmış cihazı anladığım kadarı ile, acaba bu ürünü ben nereden bulurum Türkiye içinde, önerisi olan var mı? Bu tip bir süngerin ısıdan yanma durumu ne olur bilgisi olan var mı?
Bulduğum video linki

Son düzenleme:

Hiçbir fikrim yok maalesef sünger ile alakalı. Ama çantaya koyuyorsanız risk taşır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…