Clio 2 su alıyor

• Konuyu başlatan 8keyd
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 411
Sağolun hocam kapının içindeki fitilde ufak bir eksiklik var ama herhalde oraya su girmemesi gerek ben kendim kapıya bir bakayım olmadı ustaya giderim. Anlayamadığım şey şu hocam kapıda su olsa bile nereden nasıl içeri sızabiliyor?
Hiç başımıza gelmedi ama bildiğim kadarıyla kanallarda tahliye olmadığında taşıyor ve zamanla içerdeki su kaportayı çürütüp deliyor uzun bir süreç bu sizin aracınızın modeli de eski olunca şahit olmuş oldunuz. Eğer problem burdan kaynaklıysa tabii. Kanala bir işlem uygulayabilir kaportacı hem çürük varsa onu tamir eder hemde akışı sağlar. Küçük çürükler sonradan büyüyüp yayılıyor kazalarda çok hassas hale de geliyor araç önemli bir detay aslında.

Hiç başımıza gelmedi ama bildiğim kadarıyla kanallarda tahliye olmadığında taşıyor ve zamanla içerdeki su kaportayı çürütüp deliyor uzun bir süreç bu sizin aracınızın modeli de eski olunca şahit olmuş oldunuz. Eğer problem buradan kaynaklıysa tabii. Kanala bir işlem uygulayabilir kaportacı hem çürük varsa onu tamir eder hem de akışı sağlar. Küçük çürükler sonradan büyüyüp yayılıyor kazalarda çok hassas hale de geliyor araç önemli bir detay aslında.

Hocam baktım kapıdaki tahliye kısmına çok güzel dışarı veriyor. Kanallar açıktı. Başka ne ihtimal olabilir aklıma gelmiyor fitiller var bir tek. Onlarda yıpranmış girdiyse oradan girmiştir herhalde kapı çok iyi tahliye ediyor.

Hocam baktım kapıdaki tahliye kısmına çok güzel dışarı veriyor. Kanallar açıktı. Başka ne ihtimal olabilir aklıma gelmiyor fitiller var bir tek. Onlarda yıpranmış girdiyse oradan girmiştir herhalde kapı çok iyi tahliye ediyor.
Su dökerek test ettiniz mi hocam dışardan birisi dökerken sizde içerde oturup test edin. Fitilden de olabilir tabi.

Su dökerek test ettiniz mi hocam dışarıdan birisi dökerken sizde içerde oturup test edin. Fitilden de olabilir tabii.

Hocam su döktümde tek kişi olunca içeriden bakamadım ama oradan değil bence araştırdım biraz ve arka bagaj havalandırması varmış oradan olabilir sanırım. Tamponun altında sağ ve sol olarak iki tane var plastik parça orayı değistirmeyi düşünüyorum. Fitillerden olsa fitillerin içide ıslak olurdu ama kuru oradan gelmeside mantıksız son olarak orası kaldı. Fiyatı 1000 TL olması lazım ondan önce ben gene bir ustaya sorarım 5dk baktırırım oradan derse değiştiririm.

Hocam su döktümde tek kişi olunca içeriden bakamadım ama oradan değil bence araştırdım biraz ve arka bagaj havalandırması varmış oradan olabilir sanırım. Tamponun altında sağ ve sol olarak iki tane var plastik parça orayı değistirmeyi düşünüyorum. Fitillerden olsa fitillerin içide ıslak olurdu ama kuru oradan gelmeside mantıksız son olarak orası kaldı. Fiyatı 1000 TL olması lazım ondan önce ben gene bir ustaya sorarım 5dk baktırırım oradan derse değiştiririm.
Sadece aracın sağ tarafı ıslanıyor demiştiniz hocam. Sağ ile soldaki parçanın yerini değiştirip dener misiniz yine aynıysa sorun havalandırmada da değil.

Sadece aracın sağ tarafı ıslanıyor demiştiniz hocam. Sağ ile soldaki parçanın yerini değiştirip dener misiniz yine aynıysa sorun havalandırmada da değil.

Vallahi hocam deneyip göreceğiz artık umarım oradandır da çözülür size de teşekkür ederim yardım ettiniz. Hemen değişteremem yüksek ihtimal. Ama değisitirip deneyimlerimi aktarırım.

Vallahi hocam deneyip göreceğiz artık umarım oradandır da çözülür size de teşekkür ederim yardım ettiniz. Hemen değişteremem yüksek ihtimal. Ama değisitirip deneyimlerimi aktarırım.
Rica ederim sonucu merak ettim neden kaynaklıymış acaba öğrenirseniz paylaşır mısınız?

Rica ederim sonucu merak ettim neden kaynaklıymış acaba öğrenirseniz paylaşır mısınız?

Paylaşırım hocam.

@spectraex hocam sorunu buldum. Ben çok yoğun su tutmamıştım. Kapıya yoğun su girdiğinde alt taraftan döşemenin içinden giriyor. Ben oranın içine nasıl bir şey yapabilirim?

@spectraexx

Son düzenleme:
Paylaşırım hocam.

@spectraex hocam sorunu buldum. Ben çok yoğun su tutmamıştım. Kapıya yoğun su girdiğinde alt taraftan döşemenin içinden giriyor. Ben oranın içine nasıl bir şey yapabilirim?

@spectraexx
Hocam sorunun kaynağını bulup çözmek lazım orayı tıkasak bile su içerde birikip çürümeye sebep olacak yada başka yerden sızıp içeri giricek. Usta bir baksın derim. Görmeden de bir yorum yapamıyoruz burdan çok. Resim veya video da atarsanız belki bilen yaşayan birisi çıkar.

Hocam sorunun kaynağını bulup çözmek lazım orayı tıkasak bile su içerde birikip çürümeye sebep olacak ya da başka yerden sızıp içeri girecek. Usta bir baksın derim. Görmeden de bir yorum yapamıyoruz buradan çok. Resim veya video da atarsanız belki bilen yaşayan birisi çıkar.

Hocam şu şekilde aslında tahliyeden su rahat çıkıyor ama içersine videolardan gördüğüm kadarıyla siyah yazın sıcakta duran sakız gibi bir madde var çevrelemişler. Sanırım 20 yılda o kısım özelliğini yitirip içeri su alıyor. Ustaya gitsem işçilik falan çıkacak en az 500 veririm ben kendim kalın bir çöl poşeti ve bu madde ile oraya güzel bir şekilde kaplayayım diyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı