Clio 4 vs Sıfır Corsa MT5

Alptuğ Salman

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

Şu an 2017 model 1.5 DCI 115 bin km otomatik Clio 4 sahibiyim.

Bu zamana kadar 3 arabam oldu ve 3ü'de 2. el araçlardı. Araç değiştirme isteğimin başlıca nedeni sıfır bir araba sahibi olmak.

Sıfır olarak Corsa 1.2 75 bg Manuel Elegance paket araca geçmek istiyorum, ancak aklımda soru işaretleri var.

1. Otomatikten manuel'e geçmek ( Manuel olmasını çok dert etmiyorum)
  2. Motor gücü düşüklüğü ve performans
Bunların yanı sıra şu an kullandığım araçta kaput değişik ve bir kaç boyası var. Değiştirmeyi istememin sebeplerinden biriside hatasız, boyasız bir araç sahibi olmak.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Clio 4'den Corsa MT5'e geçmek mantıklı olur mu?

Dediğiniz gibi performans olarak beni üzeceğini biliyorum çünkü ilk aracım'da 1.2 Twinport 85 bg Corsa'idi. Ancak sıfır olması, aracın donanım özellikleri ve içi beni çok cezbediyor. Bu fiyata'da sıfıra yakın başka bir seçeneğim pek yok. Çok kararsız kaldım :)

Dediğiniz gibi performans olarak beni üzeceğini biliyorum çünkü ilk aracım'da 1.2 Twinport 85 bg Corsa'idi. Ancak sıfır olması, aracın donanım özellikleri ve içi beni çok cezbediyor. Bu fiyata'da sıfıra yakın başka bir seçeneğim pek yok. Çok kararsız kaldım :)
Hocam direkt olumsuz girdik biz. Olumlu yönlerini size şöyle diyeyim aslında Corsa MT5 atmosferik 3 silindir bir araca göre çokta yavaş değil ama 0-60 diye bahsedebileceğimiz o şehir içi ara hızlanmalara Clio kadar sağlam çıkamaz yine kötü de değildir yani. Tabii ki yine sizin de dediğiniz gibi performans konusunda üzüleceksiniz ama yine dediğiniz gibi hem 0 bir araç sahibi olacaksınız hem de Clio 4'e göre görünüş, dizayn, donanım olarak çağ atlayacaksınız. Üstelik Corsa'nın benzinli olmasına rağmen çok iyi bir yakıt tüketimi var. LPG uyumlu mu bilmiyorum ama eğer takılırsa 1 TL'nin altında veriler elde edilir bence.

Şimdi sizin tarafınızdan bir daha düşününce bence bu maceraya girilir. Eğer çok ara hızlanma, hız düşkünü değilseniz tabii.

Evet, incelemelerine baktım korkulan kadar bir hantallik olmadığı söyleniyor. Clioyu'da çok seri süren birisi değilim. Yavaş ve sakin kullanıyorum genelde.
Performans konusunu çok kafama takmazsam mantıklı geliyor. LPG'de takmayı pek düşünmüyorum. Hem zaten 1.2 araç hem de çok km yapan birisi değilim.

Hocam bizde 1.0 t-gdi I20 var yokuşta araba bayılmıyor ve 200 km hızı rahat görüyor onun haricinde 1.4 atmosferik fiorino vardı araba zaten ağır ve gitmesi için devir istiyor bir de gitmiyordu ve bu çok yakmasına sebep oluyordu tavsiyem fiesta 1.0 ecoboost ve I20 t-gdi modeli bu iki modelden şaşmayın her ikisini de sürmüş birisi olarak diyorum.

Dizel benzinli, turbo atmosferi diye bakmayın. Hızlanma verileri arasında çok uçurum yoksa sorun olmaz. Yalnız manuel vites dert şehir içinde. Hem otomatik hem manuel kullanıyorum. Otomatik gerçekten büyük rahatlık.

Sıfırı 444900'a düştü aracın. Kendi Clio'mu bir an önce satıp almayı düşünüyorum :)
Performans vs. gözardı edebileceğim konular. Kalite, güven ve donanım konusunda bana Clio'dan daha iyi hissettireceği kesin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı