Clio 5 Techno Esprit Alpine vs Hyundai Bayon 1.4 MPI Elite

Ozzy34

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Veri Merkezi Mühendisi ve Sanallaştırma Uzmanı
Biliyorum ikisi b segment olmasına karşın biri SUV biri normal HB araba fakat motor çekişi olsun konfor tasarım ve uzun vadede hangisi daha iyi olacak onu belirtmenizi isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biliyorum ikisi b segment olmasına karşın biri SUV biri normal HB araba fakat motor çekişi olsun konfor tasarım ve uzun vadede hangisi daha iyi olacak onu belirtmenizi isterim.

Hyundai sizi daha az üzer hocam segment rulmanlarına zarar vermedigin sürece bayon seni hiç üzmez bir yağ değişimine goturursun.

Hyundai Bayon 1.4 MPI Elite sıfır bayiden çıkarmış biri olarak, size deneyimlerimi aktarmak isterim. Neticede yeni bir araç alıyorsunuz ve her gün araç almıyorsunuz dolaysıyla objektif yaklaşacağım. Öncelikle, performans beklentiniz yoksa sizi kesinlikle üzmez. Ancak, sıfır bir araç alıp da rampada 50-60-ı geçememek beni biraz üzmüştü açıkçası 😂 bunun haricinde uzun yolda sollama yapmak biraz sabır istiyor ağır ağır solluyorsunuz hele ki zor bir durumda kalsanız gazı köklediğinizde şöyle bir öne atılıp da ivmeyle kurtarma şansı bu araçta yok. Ayrıca araçta performans zayıf olmasının yanı sıra gitmediği gibi bir de çok yakıyor. şehir dışında 6.5-7 lt'leri gördüm ancak şehir içinde 9 lt civarında yakıyor. Belki LPG takarsanız bunun önüne geçersiniz çünkü araç LPG'ye %99 uyumlu fakat 0 bir araba alıp da LPG takmak ne kadar mantıklı? Tartışılır. Bunun dışında araç tam otomatik vites ve 6 ileri. Vites geçişleri gayet güzel ve neredeyse pürüzsüz. Araçta 4 teker de disk olarak geliyor bu çok iyi bir özellik keza frenler çok güzel ısırıyor. Direksiyon tertibatındaki hissiyat ise biraz suni ve yumuşak ama ben beğendim aracın kullanımı epey kolay. Aracın iç hacmi Clio ile kıyaslarsak daha geniş bu da aile kullanımı için güzel bir özellik. Araçta mavi ambiyans ışıkları, kablosuz şarj, önde bir usb bir type-c arkada yine bir adet type-c girişleri mevcut. Kablosuz Apple Car Play mevcut. Araçtaki stok ses sistemi ise bir B segmentine göre gayet iyi. Tam bir aile aracı olduğunu söylesek herhalde yanılmayız. Şehir içi kullanım için çok yeterli ve ideal bir araç. Ancak uzun yola sık çıksaydım muhtemelen performansı daha iyi olan bir araç alırdım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı