Böyle bir şey mantıklı olur bence. Daha iyisi de bulunur, 800-900k bandında değişensiz boyalı düşük kilometreli polo iyi olur. Alternatif olarak bu ayarda i20, Ibiza, Yaris bakılabilir.
Expere sokacaksın, galeriden almayacaksın. O dediğin durumlar milyonda bir durumlar ki onu görmeyen exper de tırışkadan experdir, hatta başına öyle iş gelen insanlar genelde expere sokmadıklarından sıkıntı yaşıyorlar. Arabanın her şeyinin ne olduğu belli. Her parçada model yılı, seri no yazar. Öyle kolay kolay kandıramazlar insanları. Sıfır alma dememin sebebi ilk araban olması. Zaten orasını burasını vuracaksın, üstüne bir de arabanın 2. ele dönüşte değer kaybı olacak, bir de bi vw kalitesinde değil. Ha kaldı ki sıfır alacağın Clio'nun pedalları kurstakilerden kat ve kat iyidir. Yani ondan dolayı almaya çekiniyorsan bir sıkıntı yaşamazsın o konuda.İkinci el araba almak mantıklı mı sizce? Nasıl güvenip alacağım. Telefon alırken de her zaman sıfır olsun isterim ne yaptılar bilemem ki hor kullandılar mı neyi değişti sıkıntısı var mı bilemeyiz. Değişeni falan da varmış attığınız ilan için. Bilemedim ya gönlüm sıfır araç almak. Uygun fiyatlı sıfır araç da Clio gibi en mantıklısı. Clio almamı düşündüren tek konu o pedalların durumu. Caddy'de frene dokunuyorum ani fren gibi duruyor. Kurstaki Clio bayağı basınca duruyordu. Öyle olsun istemem.
Sifir Clio.Sizce sıfır son model Clio almak mı mantıklı, yoksa en düşük 2015 model polo almak mı? İki araçta da otomatik almayı düşünüyorum. Bazıları polo otomatik şanzımanda sorunlu olduğunu söylüyorlar. Şu an 2012 model 1.6 TDI Caddy arabamız var. Sürerken pedallarına hafif dokunsam bile çok rahat dur kalk işlemini yapabiliyorum. Ehliyet kursu için Clio arabasında ders aldım ve sınava girdim. Frene bayağı bir bastıktan sonra duruyor, gaza daha çok basmam gerekiyor. Bunun kalite farkı olduğunu söylediler. Son model bir Clio'da durum nasıl olur? Poloda kalite nasıl olur? Clio'nun görüntüsü aşırı hoşuma gidiyor özellikle kaya gri olan rengi. Ama sırf güzel görünüyor diye kalitesiz bir araç almak istemem. Poloya konusunda şüpheye düşüren nokta ise ikinci el olması. Hem kalite, hem sorun çıkartmayacak, hem fiyat performans anlamında hangisi sizce daha iyi olur. İkinci el arabaya o kadar para vermek de istemiyorum. Uygun olanlar da hep ağır hasarlı pololarda. Siz olsanız ne yapardınız. Veya bu ikisinden de iyi dediğiniz araç var mı? Kuzenim sıfır i20 aldı o nasıldır merak ediyorum. Görüşlerinizi bekliyorum. Bütçem maksimum Clio bütçesi olarak düşünebilirsiniz. 1.3m civarı.
Clio tech | Önemli | Citroen | Corsa GS | Corsa Ult. | Polo | Egea Cr. | Fabia | Scala | |||
güvenlik ve sürüş destek sistemleri | |||||||||||
sürücü, ön yolcu, yan hava yastıkları | S | Evet | S | S | S | S | S | S | |||
anti blokaj fren sistemi (ABS) | S | Evet | S | S | S | S | S | S | |||
elektronik denge programı (ESC) | S | Evet | S | S | S | S | S | S | |||
acil fren destek sistemi (EBA) | S | Evet | S | NA | NA | - | S | S | |||
yokuş kalkış destek sistemi (HSA) | S | Evet | S | S | S | S | S | S | |||
elektronik patinaj önleme sistemi (ASR) | S | Evet | S | S | S | S | ? | ? | |||
hız sınırlayıcı ve hız sabitleyici (cruise control) | S | Evet | S | S | S | S | ? | ? | |||
lastik basıncı takip sistemi (TPMS) | S | Evet | S | S | S | S | S | S | |||
arka park sensörü | S | Evet | S | S | S | S | S | S | |||
ön park sensörü | O | Evet | S | S | S | S | - | - | |||
geri görüş kamerası | S | Olabilir | S | S | S | S | ? | ? | |||
arka disk frenler | S | Evet | S | S | S | - | S | S | |||
yedek lastik | O | Evet | ? | O | O | S | ? | S | |||
gelişmiş sürüş destek sistemleri şeritten ayrılma uyarı sistemi (LDW) | S | Olabilir | S | S | S | - | ? | ? | |||
trafik işaretleri tanıma sistemi (TSR) | S | Olabilir | S | S | S | - | ? | ? | |||
şehir içi ve şehir dışı fonksiyonlu aktif acil fren destek sistemi (AEBS) | - | Olabilir | S | S | S | - | S | ? | |||
güvenli mesafe uyarı sistemi (DW) | - | Olabilir | S | S | S | - | ? | ? | |||
dış tasarım | |||||||||||
elektrikli ayarlanabilir, otomatik katlanır, ısıtmalı yan aynalar | S | Olabilir | S | S | S | S | ? | ? | |||
aydınlatma teknolojileri | |||||||||||
otomatik yanan farlar | S | Evet | S | S | S | S | S | S | |||
otomatik uzun/kısa farlar (AHL) | - | Olabilir | S | - | S | - | ? | ? | |||
iç tasarım | |||||||||||
otomatik klima | S | Evet | S | S | S | S | - | - | |||
anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi | S | Olabilir | S | - | S | - | S | S | |||
elektrikli park freni (auto-hold fonksiyonlu) | S | Olabilir | S | S | S | - | ? | ? | |||
tek dokunuşlu elektrikli ön ve arka camlar | S | Evet | S | S | S | S | S | S | |||
yağmur sensörü | S | Olabilir | S | S | S | S | S | ? | |||
arka koltuk sırtlığı 1/3-2/3 katlanma özelliği | S | Evet | S | S | S | S | ? | ? | |||
multimedya | |||||||||||
kablosuz apple carPlay, android auto | S | Evet | S | S | S | S | S | ? | |||
1.244.500 | 1.475.000 | 1.235.000 | 1.340.000 | 1.215.000 | 1.100.000 | 1.260.000 | |||||
90 Cont | 100 DSG | 100 DSG | 130 DSG | 95 DSG | 110 DSG | 110 DSG | |||||
Ön Sis | Ön sis | Ön sis | Yok | Yok | Yok | ||||||
Cam tavan | |||||||||||
Yorgunluk | Yorgunluk | Yorgunluk | Yorgunluk | Yorgunluk | Yorgunluk | ||||||
2024 | 2024 | 2024 | 2024 | 2024 | 2024 | 2023 | |||||
Beyaz | Mavi | Gri | Kırmızı | Beyaz | Gri | Gri | |||||
1.300.000 |
Hocam, geçen sene nisan ayında bayağı bir incelemiştim, adaylardan biri Clio, biri de Polo idi, ilk şart otomatik olmasıydı, sonrasında da özelliklerinden önem verdiklerimi karşılaştırmıştım. Polo biraz daha çıplak olmakla birlikte aynı fiyat aralığındaydı. Belki size de fikir verebilir. Benim o tarihteki karşılaştırma listem.
Ben de Clio'ya Polodan daha yakındım. Bu listede Corsa önde gidiyordu, ama sonrasında boş verip Corolla aldım.
Edit: Site resim yüklemeye izin vermiyor. Aşağıya Excel'den kopyala yapıştır yaptım, anlaşılır mı bilmiyorum.
Clio tech Önemli Citroen Corsa GS Corsa Ult. Polo Egea Cr. Fabia Scala güvenlik ve sürüş destek sistemleri sürücü, ön yolcu, yan hava yastıkları S Evet S S S S S S anti blokaj fren sistemi (ABS) S Evet S S S S S S elektronik denge programı (ESC) S Evet S S S S S S acil fren destek sistemi (EBA) S Evet S NA NA - S S yokuş kalkış destek sistemi (HSA) S Evet S S S S S S elektronik patinaj önleme sistemi (ASR) S Evet S S S S ? ? hız sınırlayıcı ve hız sabitleyici (cruise control) S Evet S S S S ? ? lastik basıncı takip sistemi (TPMS) S Evet S S S S S S arka park sensörü S Evet S S S S S S ön park sensörü O Evet S S S S - - geri görüş kamerası S Olabilir S S S S ? ? arka disk frenler S Evet S S S - S S yedek lastik O Evet ? O O S ? S gelişmiş sürüş destek sistemleri şeritten ayrılma uyarı sistemi (LDW) S Olabilir S S S - ? ? trafik işaretleri tanıma sistemi (TSR) S Olabilir S S S - ? ? şehir içi ve şehir dışı fonksiyonlu aktif acil fren destek sistemi (AEBS) - Olabilir S S S - S ? güvenli mesafe uyarı sistemi (DW) - Olabilir S S S - ? ? dış tasarım elektrikli ayarlanabilir, otomatik katlanır, ısıtmalı yan aynalar S Olabilir S S S S ? ? aydınlatma teknolojileri otomatik yanan farlar S Evet S S S S S S otomatik uzun/kısa farlar (AHL) - Olabilir S - S - ? ? iç tasarım otomatik klima S Evet S S S S - - anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi S Olabilir S - S - S S elektrikli park freni (auto-hold fonksiyonlu) S Olabilir S S S - ? ? tek dokunuşlu elektrikli ön ve arka camlar S Evet S S S S S S yağmur sensörü S Olabilir S S S S S ? arka koltuk sırtlığı 1/3-2/3 katlanma özelliği S Evet S S S S ? ? multimedya kablosuz apple carPlay, android auto S Evet S S S S S ? 1.244.500 1.475.000 1.235.000 1.340.000 1.215.000 1.100.000 1.260.000 90 Cont 100 DSG 100 DSG 130 DSG 95 DSG 110 DSG 110 DSG Ön Sis Ön sis Ön sis Yok Yok Yok Cam tavan Yorgunluk Yorgunluk Yorgunluk Yorgunluk Yorgunluk Yorgunluk 2024 2024 2024 2024 2024 2024 2023Beyaz Mavi Gri Kırmızı Beyaz Gri Gri 1.300.000
Edit: Tüh, site resim yüklemeye izin vermiyor şu an. Düzelince yüklerim.
Hocam soyle bir durum da var, bence butce sifir Clio'ya kadar cikiyorsa veya ikinci el Poloya kadar cikiyorsa ikinci el 1.5 Corolla almak cok daha mantikli geliyor bana, hatta 1.3 milyon civarina belki 1.8 Hybrid bile bulunur, hem 7 veya 10 sene garantisi oluyor hem de uzun yillar sorunsuz sekilde binilecek arac.Attığınız listeden anladığım kadarıyla polo bazı konularda Clio'dan geride. Ama Clio'da kusursuz değil. Beni ikileme sokan durum, ikinci el arabaya o paraları vereceğime gider sıfır alırım diye düşünüyor olmam. Corolla almamış olsaydınız hangisini alırdınız. Listeye göre Clio'da olan özellikler poloda yok. Hem de son model Clio vs eski model polo diye düşünürsek Clio daha mantıklı gibi geliyor. Hem de az yakıyor diyorlar Clio'ya polo Clio'ya nazaran daha çok yakıyormuş. Kafam şu an çok karışık.
Hocam soyle bir durum da var, bence bütçe sifir Clio'ya kadar cikiyorsa veya ikinci el Poloya kadar cikiyorsa ikinci el 1.5 Corolla almak cok daha mantikli geliyor bana, hatta 1.3 milyon civarina belki 1.8 Hybrid bile bulunur, hem 7 veya 10 sene garantisi oluyor hem de uzun yillar sorunsuz sekilde binilecek arac.
Siz bilirsiniz hocam ama dediginiz araclardan Corolla C segmenti oldugu icin cok daha farkli hissettiriyor, arti olarak motor sanziman konusundan baya sorunsuz ama bir kac sene kullanicam derseniz 1.0 turbo motorun da ciddi bir sorun cikaracagini sanmiyorum ama uzun vadede biraz sikintili motorlar, tabii ki kullanima da bagli zorlanmaya gelmeyen motorlar oluyorlar.Hepsi sedan değil mi Corolla'ların. Sedan modeller hiç hoşuma gitmiyor upuzun geliyor gözüme.