Clio vs Polo

İkinci el araba almak mantıklı mı sizce? Nasıl güvenip alacağım. Telefon alırken de her zaman sıfır olsun isterim ne yaptılar bilemem ki hor kullandılar mı neyi değişti sıkıntısı var mı bilemeyiz. Değişeni falan da varmış attığınız ilan için. Bilemedim ya gönlüm sıfır araç almak. Uygun fiyatlı sıfır araç da Clio gibi en mantıklısı. Clio almamı düşündüren tek konu o pedalların durumu. Caddy'de frene dokunuyorum ani fren gibi duruyor. Kurstaki Clio bayağı basınca duruyordu. Öyle olsun istemem.

Expere sokacaksın, galeriden almayacaksın. O dediğin durumlar milyonda bir durumlar ki onu görmeyen exper de tırışkadan experdir, hatta başına öyle iş gelen insanlar genelde expere sokmadıklarından sıkıntı yaşıyorlar. Arabanın her şeyinin ne olduğu belli. Her parçada model yılı, seri no yazar. Öyle kolay kolay kandıramazlar insanları. Sıfır alma dememin sebebi ilk araban olması. Zaten orasını burasını vuracaksın, üstüne bir de arabanın 2. ele dönüşte değer kaybı olacak, bir de bi vw kalitesinde değil. Ha kaldı ki sıfır alacağın Clio'nun pedalları kurstakilerden kat ve kat iyidir. Yani ondan dolayı almaya çekiniyorsan bir sıkıntı yaşamazsın o konuda.

Sifir Clio.

Clio alabilirsiniz, fren hissinin o kadar kötü olacağını sanmıyorum. Kurstaki araçların nasıl kullanıldığı da belli zaten. Alacağınız araç bu videodaki motor seçeneği olmasa bile izlemenizi tavsiye ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam, geçen sene Nisan ayında bayağı bir incelemiştim, adaylardan biri Clio, biri de Polo idi, ilk şart otomatik olmasıydı, sonrasında da özelliklerinden önem verdiklerimi karşılaştırmıştım. Polo biraz daha çıplak olmakla birlikte aynı fiyat aralığındaydı. Belki size de fikir verebilir. Benim o tarihteki karşılaştırma listem.

Ben de Clio'ya Polodan daha yakındım. Bu listede Corsa önde gidiyordu, ama sonrasında boş verip Corolla aldım.

Edit: site resim yüklemeye izin vermiyor. Aşağıya Excel'den kopyala yapıştır yaptım, anlaşılır mı bilmiyorum.

Clio techÖnemliCitroenCorsa GSCorsa Ult.PoloEgea Cr.FabiaScala
güvenlik ve sürüş destek sistemleri
sürücü, ön yolcu, yan hava yastıklarıSEvetSSSSSS
anti blokaj fren sistemi (ABS)SEvetSSSSSS
elektronik denge programı (ESC)SEvetSSSSSS
acil fren destek sistemi (EBA)SEvetSNANA-SS
yokuş kalkış destek sistemi (HSA)SEvetSSSSSS
elektronik patinaj önleme sistemi (ASR)SEvetSSSS??
hız sınırlayıcı ve hız sabitleyici (cruise control)SEvetSSSS??
lastik basıncı takip sistemi (TPMS)SEvetSSSSSS
arka park sensörüSEvetSSSSSS
ön park sensörüOEvetSSSS--
geri görüş kamerasıSOlabilirSSSS??
arka disk frenlerSEvetSSS-SS
yedek lastikOEvet?OOS?S
gelişmiş sürüş destek sistemleri şeritten ayrılma uyarı sistemi (LDW)SOlabilirSSS-??
trafik işaretleri tanıma sistemi (TSR)SOlabilirSSS-??
şehir içi ve şehir dışı fonksiyonlu aktif acil fren destek sistemi (AEBS)-OlabilirSSS-S?
güvenli mesafe uyarı sistemi (DW)-OlabilirSSS-??
dış tasarım
elektrikli ayarlanabilir, otomatik katlanır, ısıtmalı yan aynalarSOlabilirSSSS??
aydınlatma teknolojileri
otomatik yanan farlarSEvetSSSSSS
otomatik uzun/kısa farlar (AHL)-OlabilirS-S-??
iç tasarım
otomatik klimaSEvetSSSS--
anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemiSOlabilirS-S-SS
elektrikli park freni (auto-hold fonksiyonlu)SOlabilirSSS-??
tek dokunuşlu elektrikli ön ve arka camlarSEvetSSSSSS
yağmur sensörüSOlabilirSSSSS?
arka koltuk sırtlığı 1/3-2/3 katlanma özelliğiSEvetSSSS??
multimedya
kablosuz apple carPlay, android autoSEvetSSSSS?
1.244.5001.475.0001.235.0001.340.0001.215.0001.100.0001.260.000
90 Cont100 DSG100 DSG130 DSG95 DSG110 DSG110 DSG
Ön SisÖn sisÖn sisYokYokYok
Cam tavan
YorgunlukYorgunlukYorgunlukYorgunlukYorgunlukYorgunluk
2024​
2024​
2024​
2024​
2024​
2024​
2023​
BeyazMaviGriKırmızıBeyazGriGri
1.300.000

Edit: Tüh, site resim yüklemeye izin vermiyor şuan. Düzelince yüklerim.

Dosya Ekleri

• Clip_5.jpg
    370 KB · Görüntüleme: 45

Attığınız listeden anladığım kadarıyla polo bazı konularda Clio'dan geride. Ama Clio'da kusursuz değil. Beni ikileme sokan durum, ikinci el arabaya o paraları vereceğime gider sıfır alırım diye düşünüyor olmam. Corolla almamış olsaydınız hangisini alırdınız. Listeye göre Clio'da olan özellikler poloda yok. Hem de son model Clio vs eski model polo diye düşünürsek Clio daha mantıklı gibi geliyor. Hem de az yakıyor diyorlar Clio'ya polo Clio'ya nazaran daha çok yakıyormuş. Kafam şu an çok karışık.

Clio ve Polo aynı segment. Ve sıfır modellerinde aralarında 400 bin liralık bir fark var.
Eğer bütçenizi 400 bin daha çıkartabilirseniz kesinlikle Polo almazınızı öneririm hocam. Ama bütçeniz kısıtlı ise o zaman Clio alın derim. Sıfır araç her zaman daha iyidir.

Hocam soyle bir durum da var, bence butce sifir Clio'ya kadar cikiyorsa veya ikinci el Poloya kadar cikiyorsa ikinci el 1.5 Corolla almak cok daha mantikli geliyor bana, hatta 1.3 milyon civarina belki 1.8 Hybrid bile bulunur, hem 7 veya 10 sene garantisi oluyor hem de uzun yillar sorunsuz sekilde binilecek arac.

Hepsi sedan değil mi Corolla'ların. Sedan modeller hiç hoşuma gitmiyor upuzun geliyor gözüme.

Hepsi sedan değil mi Corolla'ların. Sedan modeller hiç hoşuma gitmiyor upuzun geliyor gözüme.
Siz bilirsiniz hocam ama dediginiz araclardan Corolla C segmenti oldugu icin cok daha farkli hissettiriyor, arti olarak motor sanziman konusundan baya sorunsuz ama bir kac sene kullanicam derseniz 1.0 turbo motorun da ciddi bir sorun cikaracagini sanmiyorum ama uzun vadede biraz sikintili motorlar, tabii ki kullanima da bagli zorlanmaya gelmeyen motorlar oluyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…