Cloud devops iyi bir kariyer mi?

Cakefakery

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
Öncelikle bu alanda bilgim 0 ama öğrenmeye açığım, bir şeyden kolay kolay sıkılmam. Gerek Türkiye'de bu alanda daha doyuma ulaşılmamasından gerekse de yurt dışında iş imkanından dolayı ilerideki henüz belli olmayan kariyerimi az buz bir şeyler duyduğum bu alanda ilerletmek istiyorum. Bilgisi tecrübesi olan ve yol gösterecek büyüklerimin tavsiyelerine açığım. Buraya entry açmadan önce ChatGPT'ye yaklaşık 1 2 saattir aklıma takılan soruları sordum. İşin teknik kısmında bilgim olmasa da en azından nereden başlamam konusunda biraz kafamda şekil oluştu. Sizin düşünceleriniz neler? Önerir misiniz?

Küçük firmalar ayrı bir devopsçu istihdam etmeden işlerini kotarabildikleri sürece devopsçu istihdam etmezler, bu sebeple çok iş imkanı yok, php videosu izledim filanca yerde işe girdim gibi bir senaryo devopsta çok sık rastlanan bir şey değil yani, özellikle de günümüzde.

Büyük firmalar da devops için alakalı bölümlerden diploma + devops tecrübesi bekliyorlar, çünkü devops gerektiren büyüklükte sistem öyle herkese teslim edilebilecek bir şey değil.

İş ilanlarını analiz edin, kendinizi geliştirebileceğiniz seviye ile işe girebileceğiniz junior devops ilanlarına rastlarsanız deneyebilirsiniz tabi ama potansiyel olarak büyük bir zaman ve emek kaybına yol açma ihtimali yüksek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı