Superonline, DNS olarak kendi DNS sunucularının kullanılmasını istiyor ve bu konuda dayatması bulunuyor. O yüzden bu konuda teknik destek sağlamayacaklardır ama konunun Superonline ile alakalı olduğunu pek sanmıyorum.
Cloudflare Status'a bakarsak eğer, İzmir sunucularında re-routed, İstanbul sunucularında da partially re-routed yazdığını görebiliyoruz. Haliyle uygun bir sunucuya yönlendirmiş olması normal. Cdg olarak belirtilen sunucu Paris, Fransa sunucu oluyor. Mesela benim bağlantım ise fra olarak gözüküyor yani Frankfurt sunucusu. Gayet normal bir durum.
DNS sunucusunun uzak olması oyunlarda genel olarak bir ping artışı sağlayacağını düşünmüyorum. Çünkü yolu tarif eden bir yapı aslında yani ara sunucu değil. Nasıl bir yönlendirme ile yaptırdığına göre ping değişebilir. Asıl olay bu. 3-5 ping artışı gözlemlenebilir böyle bir durumda.
Discord kullanabilmek için sadece DNS değiştirmek yeterli olmuyor. Sadece DNS mi değiştirdiniz, WARP uygulamasından DNS modunu mu kullanıyorsunuz yoksa WARP hizmetini mi kullanıyorsunuz? Cloudflare Zero Trust hizmetini de buraya dahil edebiliriz. Ya da proxy hizmeti de kullanıyor olabilirsiniz. Eğer bu tarz bir hizmet kullanıyorsanız ping artışları gözlemlemek çok doğal bir durum.