Maalesef sansürcü Superonline bunu da engellemiş. Bir türlü bağlanamadım. Ben bu kadar sansür seven bir ISP görmedim.
Ekleme: Hocam vallahi nasıl oldu bilmiyorum ancak tekrar tekrar denediğimde bağlandı ve sizin sayenizde Arma Reforger Group 3 Reason 1 "Client Not Responding" hatasını çözdüm ve oynayabiliyorum. Konunun içerisine bu kelimeleri eklerseniz Superonline kullanan arkadaşların konuyu görüp oyuna bağlanmasını sağlayabilirsiniz. Tekrardan çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.
Maalesef sansürcü Superonline bunu da engellemiş. Bir türlü bağlanamadım. Ben bu kadar sansür seven bir ISP görmedim.
Ekleme: Hocam vallahi nasıl oldu bilmiyorum ancak tekrar tekrar denediğimde bağlandı ve sizin sayenizde arma reforger group 3 reason 1 "Client not responding" hatasını çözdüm ve oynayabiliyorum. Konunun içerisine bu kelimeleri eklerseniz Superonline kullanan arkadaşların konuyu görüp oyuna bağlanmasını sağlayabilirsiniz. Tekrardan çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.
Herkese selamlar, En iyi haliyle Cloudflare WARP deneyimi için bir rehber hazırladım. Cloudflare WARP için Wireguard profili çıkartmak: WARP+ aboneliğini halletiniz. Cloudflare WARP clienti, yani kendi programı yetersiz kalıyor. Bunun için Wireguard profili çıkartmalıyız. Bkz: Bu konuda...
Hocam unable to configure adapter network settings hatası aldım ne yapmalıyım(wireguardta)
Düzeltme hocam CMD ayarlarını yaparken arkada WARP otomatik olarak açılmış normalde hiç açılmıyordu hata veriyordu çok şaşırdım arkada açık kalmış nasılsa şimdi wireguard ile denedim oldu ama siteler çok yavaş açılıyor.
Arkadaşlar yeri burası mı bilemedim ama bir sorum olacak. Sadece bir uygulamanın (veya birkaç tane) WARP kullanmasını nasıl engelleriz?
Bunun için kullanabileceğim bir rehber varsa yönlendirebilir misiniz?
Herkese selamlar, En iyi haliyle Cloudflare WARP deneyimi için bir rehber hazırladım. Cloudflare WARP için Wireguard profili çıkartmak: WARP+ aboneliğini halletiniz. Cloudflare WARP clienti, yani kendi programı yetersiz kalıyor. Bunun için Wireguard profili çıkartmalıyız. Bkz: Bu konuda...
Muhtemelen "wgcf_xxx_windows_amd64.exe"dir. İndirdikten sonra bu .exe uygulamasını masaüstünde bir klasörün içine atalım. Klasörün içine girip, klasör yolunu gösteren dizine tıklayıp, "cmd" yazıp enterlayalım. Eki Görüntüle 1211862
Açılan CMD programına şu komutu girelim, gelen soruda "Yes" üstünde enterlayalım.
Anahtar: karşısında yazan sizin lisans kodunuz. Eki Görüntüle 1211867
Bilgisayarda ise, Cloudflare uygulamasında sağ altta ayarlar butonu - Tercihler - Hesap - Lisans anahtarı bölümü.
Klasöre geri döndüğünüzde "wgcf-account.toml" adında bir dosya oluştuğunu göreceksiniz. Bu dosyayı not defteri ya da başka bir metin düzenleyici ile açalım. Ben Notepad++ kullanıyorum. Dosya içerisinde "license_key =" bölümünü göreceksiniz. Oraya, iki tırnak işareti arasına kendi kodunuzu yapıştırıp kaydedin. Eki Görüntüle 1211868
Wireguard profilimiz oluştu. Wireguard uygulamasından "Tünel ekle" diyerek profili seçip direkt bağlanabilirsiniz. Eki Görüntüle 1211888
Modem - routerlarda Cloudflare WARP ayarı
Elimde Keenetic marka bir modem olduğundan, Keenetic için anlatacağım. Sizin cihazınız destekliyorsa siz de benzer ayarlarla kullanabilirsiniz.
İlk önce Wireguard protokolü uygulamasını cihazımıza yüklememiz lazım. Yönetim başlığı altında, Sistem ayarları ve Bileşen seçeneklerinden "Wireguard" yüklemesini yapalım. Cihaz kendini yeniden başlatacaktır. Eki Görüntüle 1211883
İnternet başlığı altında, "Diğer bağlantılar" bölümünden "Wireguard" kısmından "Dosyadan içeriye al" seçeneğine tıklayıp, az önce oluşan "wgcf-profile.conf" dosyasını seçelim. Eki Görüntüle 1211899
Yeni çıkan "wgcf-profile" bağlantısına tıklayalım, bir kaç değişiklik yapacağız.
Internet'e erişmek için kullan:Tikini işaretleyelim. İsim:İstediğiniz bir isim. Adres kısmına:172.16.0.2/32 Portu dinle:Boş kalabilir, eğer her işlem bittiğinde internet erişiminiz olmazsa rastgele bir sayı yazabilirsiniz. Peer adı:İstediğiniz bir isim. Eş ayarlarındaki İzin verilen IPler:0.0.0.0/0
--Eğer başka marka modem,routerlarda diğer bilgiler gerekiyorsa, bütün bilgiler az önce oluşturduğumuz "wgcf-profile.conf" dosyasının içerisinde yazıyor.--
Bağlantı kısmındaki tiki açık durumuna getirdiğimizde fotoğraftaki gibi yeşil ışık gördüğünüzde her şey tamam demektir. Eki Görüntüle 1211916
Cihazların direkt olarak Wireguard bağlantısı kullanmak için, öncelik vermelisiniz (en azından Keenetic için). İnternet başlığında, bağlantı öncelikleri kısmından WARP'ı en üste alırsanız, cihazlar WARP üzerinden internete çıkacaktır. Eki Görüntüle 1211921
Düzgün çalıştığını doğrulamak:
Buradan WARP+ aboneliğinizin çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. WARP+ çalıştığında warp=plus yazar.
Dipnot: Cloudflare WARP yasaklı sitelerin engelini kaldırmıyorsa, Wireguard ile bağlanarak kaldırmayı denemenizde fayda var.
Sonradan düzenleme: İndirdiğiniz exe dosyasının adını "wgcf" olarak değiştiriniz. DİKKAT
Selamlar hocam, öncelikle elinize sağlık, çok detaylı yazdığınız için. Bu WARP dediğimiz kısım sadece DNS mi yoksa VPN mi, tam anlamadım. Ben Superonline kullanıyorum ve çok sansürlüyorlar. Ben VPN kısmını istemiyorum, sadece DNS filtresiz 1.1.1.1 nasıl etkinleştirebilirim? Çünkü oyunlarda ping bayağı yükselir. Speedtest yaptım, ping 133 çıktı bu WARP etkinleştirince. Keenetic kullanıyorum. Eğer ayrıca önereceğiniz başka bir DNS'ya da sistem varsa, sansürsüz olarak hızlı bir DNS önerir misiniz?
Selamlar hocam, öncelikle elinize sağlık, çok detaylı yazdığınız için. Bu WARP dediğimiz kısım sadece DNS mi yoksa VPN mi, tam anlamadım. Ben Superonline kullanıyorum ve çok sansürlüyorlar. Ben VPN kısmını istemiyorum, sadece DNS filtresiz 1.1.1.1 nasıl etkinleştirebilirim? Çünkü oyunlarda ping bayağı yükselir. Speedtest yaptım, ping 133 çıktı bu WARP etkinleştirince. Keenetic kullanıyorum. Eğer ayrıca önereceğiniz başka bir DNS'ya da sistem varsa, sansürsüz olarak hızlı bir DNS önerir misiniz?
Merhaba . Daha önce konuşmuştuk bazı cevaplara ihtiyacım var anlamadığım şeyler var . Açıklayabilirseniz sevinirim. başka yerde konu bulamadığım için buraya yazdım
Ben raspberryde
1. Seçenek Adguard + unbound kurdum normal şekilde kullanıyorum bir problem yok.
2. Seçenek Adguard + unbound (dot) +cloudflare ile de denedim bu şekilde de kullanabiliyorum.
3. Seçenek Adguard (dot) + Cloudflare bu şekilde bir kullanım henüz yapmadım.
--------
1. Seçenekte unbound kullandığımız zaman dns çözmesi dışında bize bir faydası oluyor mu yani adguard'tan daha mı hızlı dns çözüyor. Neden herkes bu şekilde kullanım öneriyor.
(Bu şekilde kullanımda telekom dns isteklerimi görüyor sanırım)
2. Seçenek şeklinde kullandığımızda unbound (dot) uygulayıp cloudflare ile kullandığımızda cloudflare dns isteklerimizi ayrıntılı göremiyor değil mi ? Ayrıca cloudflare kullandığımız için telekom da dns isteklerimizi ayrıntılı göremiyor mu ?
3. Seçenek kullanımın faydası nedir bazı yerlerde unbound gerek yok yazılmış
Merhaba. Daha önce konuşmuştuk bazı cevaplara ihtiyacım var anlamadığım şeyler var. Açıklayabilirseniz sevinirim. Başka yerde konu bulamadığım için buraya yazdım
Ben Raspberry'de
1. Seçenek AdGuard + unbound kurdum normal şekilde kullanıyorum bir problem yok.
2. Seçenek AdGuard + unbound (dot) +Cloudflare ile de denedim bu şekilde de kullanabiliyorum.
3. Seçenek AdGuard (dot) + Cloudflare bu şekilde bir kullanım henüz yapmadım.
--------
1. Seçenekte unbound kullandığımız zaman DNS çözmesi dışında bize bir faydası oluyor mu yani AdGuard'tan daha mı hızlı DNS çözüyor. Neden herkes bu şekilde kullanım öneriyor.
(Bu şekilde kullanımda Telekom DNS isteklerimi görüyor sanırım)
2. Seçenek şeklinde kullandığımızda unbound (dot) uygulayıp Cloudflare ile kullandığımızda Cloudflare DNS isteklerimizi ayrıntılı göremiyor değil mi? Ayrıca Cloudflare kullandığımız için Telekom da DNS isteklerimizi ayrıntılı göremiyor mu?
3. Seçenek kullanımın faydası nedir bazı yerlerde unbound gerek yok yazılmış
İlk önce DNS'den biraz bahsedeyim, DNS bir web sitesine, örneğin; technopat.net "Sen kimsin, IP adresin nedir?" sorusunu sorar. Technopat sunucusu da merhaba ben "104. 22.70. 254" der. Sen DNS'in bu siteye bu soruyu sorması sayesinde bu siteyi tanır, giriş yapabilirsin.
Soruna gelecek olursak,
1-Unbound = Cloudflare gibi bir DNS sunucusu. Kendi modemini bir DNS sunucusuna çeviriyorsun. "technopat.net" internet sitesine "Sen kimsin? IP adresin nedir" sorusunu kendin soruyorsun. Technopat'dan direkt cevabı kendin almış oluyorsun.
Unbound kullanmadığında, sen Cloduflare'e diyorsun ki bu Technopat'ta kimmiş bir öğren bakalım. Cloudflare çıkıp Technopat sitesine "Sen kimsin?" diye soruyor. Technopat cevabı bu sefer Cloudflare'e veriyor. Cloudflare'de aldığı cevabı sana iletiyor.
Unbound kullandığında internet servis sağlayıcın isteklerini görür, kullanmadığında diğer kullandığın DNS şirketi, verdiğimiz örnekte Cloudflare.
2-Doğrudur, DoH ve DoT belirli bir seviyede gizlilik sağlar.
3-Bu sorunun cevabı sana göre değişir, gerek var mı yok mu? DoT var iken DoH'u da gereksiz buluyorum. AdGuard - DoT kullanıyordum bir süre.