Clover Boot Graphics Injection Ayarları - GTX 770

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

BrkD22

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Profesyonel Öğrenci
Selamlar,

• Msi Z87-G 45
  • Intel 4670K
  • Corsair Vengance Pro 1866 MHz 8GB(4x2)
  • Gigabyte GTX 770 2GB
  • CoolerMaster GX-750

Sismem ile başarılı Mac OS X kurulumu yaptım. Kurulumdan sonra, Clover Configurator ile rehberde anlatılan adımları uyguladım. Multibeast ile gerekli sürücüleride kurdum. Tek sıkıntım ethernetin çalışmamasıydı, biraz araştırarak Killer e2200 çalıştıran .kext dosyasını bulup onuda çalıştırmayı başardım.

Tek sıkıntım, ekran kartını tanıtamamak oldu. Rehberde, clover boot bölümünde, graphics injection ayarlarını değiştirirken, inject intel seçeneği kaldırılıp kurlum yapılıyordu, sonra boot ederken, injecy intel seçeneği kaldırılıp, injectEDID işaretlenip devam ediliyordu.

Benim sorunum şu, orada injectintel yerine injectNVIDA yazıyor. https://www.technopat.net/sosyal/konu/intel-hd-graphics-igplatfomid-veritabanı.48888/ rehberindeki tüm IGPlatformID kodlarını denememe rağmen, ekran kartını tanıtamadım. Tüm kodları denememe rağmen sorunu çözemememin sebebini injectINTEL yerine, injectNVIDA yazıyor olması olabileceğini düşündüm. Bu seçeneklerin temelinin neye dayandığını bilmediğim için, yüzeysel bir şekilde anlatmaya çalıştım.

Not: Hazırladığım kurulum USB deki NVIDA .kextleri sildim.

Ekrandaki takılmaları(ekran kartını tanıtmamın) çözmemin yöntemi nedir veya ne olabilir ? Yardımlarınızı bekliyorum.

Q3U9YjUl.png

Sistemde GPU böyle gözüküyor. IGPlatformID'lerin işe yaramamasıda çok doğal yani :). Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Son olarak koyduğum ekran görüntüsündeki ayarı IGD yaptığım zaman, Clover Boot Options Kısmında 2 tane grafik kartı tanıdı. Fakat sistem boot etmedi.

GZcc1kKl.png

Güncelleme: En sonunda BIOS'tan IGP seçtikten sonra doğru IGPlatformID girdim ve sistem on board kartı tanıdı. Ama sıkıntı henüz geçmedi, eğer sadece on board kartın çalışmasını sağlayabilirsem düzeleceğini umut ediyorum. Yardımlarınızı bekliyorum hala.

eEBTvq5l.png

OsDVekjl.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam koyduğunuz ekran görüntüleri çok küçük ama zaten bir önemi yok. Sistem özelliklerinizi güzelce yazmışsınız.

Hocam rehberde Intel + nVidia aynı anda devrede olan sistemlerden bahsettik. Sizin yapmanız gereken BIOS'tan kesinlikle IGP'yi devre dışı bırakmak. Sadece harici nVidia devrede olsun. Sonrasında da Inject nVidia deyip bırakmanız yeterli. Inject Intel falan siz uğraşmayacaksınız. GTX 770'i tam anlamıyla kullanabilirsiniz ;)

Hocam koyduğunuz ekran görüntüleri çok küçük ama zaten bir önemi yok. Sistem özelliklerinizi güzelce yazmışsınız.

Hocam rehberde Intel + nVidia aynı anda devrede olan sistemlerden bahsettik. Sizin yapmanız gereken BIOS'tan kesinlikle IGP'yi devre dışı bırakmak. Sadece harici nVidia devrede olsun. Sonrasında da Inject nVidia deyip bırakmanız yeterli. Inject Intel falan siz uğraşmayacaksınız. GTX 770'i tam anlamıyla kullanabilirsiniz ;)

Inject NVIDIA dediğim zaman da herhangi bir değişiklik olmuyor. Acaba USB belleği hazırlarken, NVIDA kextlerini sildiğimiz için olmuş olabilir mi ? Düşündüğüm zaman BIOS'da IGP yerine PEG seçersek Intel ekran kartını devre dışına almış oluyoruz. Yani Intel HD 4600 + GTX 770 gibi değilde, sadece GTX 770 kullanıyormuş gibi oluyoruz. O zaman silmiş olduğum NVIDIA kextlerini USB bellekle MAC sistemime aktarıp, kext wizard ile kurarsam sorun çözülecek gibi duruyor. Ben bir deneyeyim, sonucu burada paylaşırım. Zaten sistemin yedeğini aldım.

Güncelleme:

Şuan MAC sisteminden yazıyorum. Raw dosyasını, transmac ile açıp, NVIDA'nın sildiğim kext dosyalırını USB belleğe yolladım. Kext wizard ile, kurdum.

Sonuç:

ASSir2k.png

Şuan tek sıkıntım saatin doğru olmaması ve Windowsdaki saati bozuyor olması. Onun dışında bütün donanımları tanıtmış bulunduk.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı