Clover Bootloader CD yazma

Dolphy

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben Clover Bootloader'ı CD ye yazmak istiyorum. Bunu yapmak pekçok kişi için güzel olur. Nasıl bir bootable Clover yazdırabilirim.

Uzunca anlatıcak olursam ki... Nedeni Sony Vaio kullanıyorum olmam, boot menüsü yok diyebiliriz. CD ve USB den boot edilebiliniyor fakat HDD için tek seçenek sunuyor, onu da default bootloader den başlatıyor.

Yani sistem açıldı,
Bios HDD UEFI boot edicek.
Boot edilecek bölgede Clover ve Microsoft var.
Bunlardan hangisi default ise oradan boot edicek.

Şimdi ben Add Clover UEFI boot option yaptıysam default Clover olduğundan Clover kendiliğinden açılıcak. Ve Yosemite'i boot edebileceğim.
Oldu da Windows'a geçmem gerekti, Clover da sağlıklı bir şekilde Windows u boot edemiyoruz zaten. Windows kurtarma bölümünü boot ediyor. Windows kurtarma açılınca da, Windows 8.1 ile devam et diyip windowsumu başlatıyorum. Ama bir dakika, windows kurtarma bölümü boot edilince, windows kendi bootloaderını default ayarlıyor. Böylelikle bilgisayarı yeniden başlattığımızda default bootloader Windows olduğundan Windows başlıyor. Tekrar Yosemite'yi boot edicem, bu sefer yeniden USB ye yüklü Cloveri kullanarak Cloveri yeniden default ayarlıyorum.

Kısacası her sistem geçişinde USB ile yeniden Add Clover UEFI boot option yapmak gerekli. USB yi kullanmak yerine CD ye yazmak çok daha kullanışlı olurdu, yada Windows üzerinden default bootloaderini kolayca değiştirebiliyorsak bu da alternatif bir çözüm olabilir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı