Clover Bootloder sorunu

Hobar

Megapat
Ryzen sisteme kealos 10.14.6 kurdum. Kurulumu yaptım ve her şey sorunsuz çalıştı. Bootloaderi sabit diske kopyaladım ancak bootloader çalışmadı. İşin garip tarafı artık USB'deki bootloader da çalışmıyor. USB'yi baştan oluşturdum. Clover Windows yükleyici ile başka diske bootloader yükledim ama hiçbir şekilde clover ekranı gelmiyor.

Hackintosh da tecrübesiz değilim ama böyle bir şeyi ilk kez görüyorum. Başlangıç diskini seçince clover gelmeden siyah ekranda kalıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yok. RAM'leri 2133 MHz'e düşürdüm. BIOS'u da sıfırladım. Önceden çalışan bootloader nasıl oluyorsa artık çalışmıyor. Bootloader dan sonra çalışmamasını çok gördüm ama böylesini ilk kez görüyorum.

APFS değil. Zaten OSX ile alakası olduğunu sanmıyorum. Clover 200 MB'lık fat32 bölüme kuruluyor. OSX kurduğum diski çıkardım Clover yine gelmiyor.

Temiz kurulum sonrası bunu dener misin?

Clover sorununu çözdüm. Ses kartı vardı onu çıkarınca düzeldi. Ancak Clover'dan sonra yine açamıyorum. +++ olan bölümden sonra ilerlemiyor. OsxAptioFixDrv denedim bir tane olmadı.

Baştan kurmak için bölümü de komple sildim ama kurulum da açılmıyor. Eskiden Clover ile ilgili sorun yaşamıyordum bu sistemde. Şimdi neden böyle anlamıyorum.

Hocam ne yaptığını ben bile anlamadım🙂 Aynısını kuramıyorsan bir yerde değişiklik yapmışsındır illaki. Bootloder rehbere göre yaptın mı yoksa başka şekilde mi yaptın? Birde kurulum sonrası hiç bir şey yüklemiyorsundur umarım?

Başta bootloaderın hiç gelmeme sorunu vardı. Creative ses kartını sökerek orayı geçtim. Ancak bu sefer de end randomseed de takılmaya başladı. Kırk yılın başı nasıl oluyorsa açılıyor ama çoğunlukla sistemi açamıyorum. Ne OSX kurulumu ne de kurulu bölümdeki OSX başlamıyor.
OsxAptioFixDrv-64.efi dosyasını değiştirin demişler bunun için. Ancak bendeki bootloader da böyle bir dosya yok. Sonunda 64 yazmayanı var.
Kullandığım sürüm KemalALKIN son güncellediği sürüm.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı