Clover Configurator 3.19'da harddisk görünmüyor

umtklc

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
@Recep Baltaş'ın videosunu izleyerek gerekli işlemleri yapıp PC'ye maverick 10.9.3 kurmayı başardım. Ancak clover configurator'deki işlemi yparken bir sorun oluştu. Maverick sistemini kurduğum diski göremiyorum clover configurator de. EXTRA -> Mount EFI seçeneğine tıklayınca direkt kurulum yaptığım usb'nin efi'sini alıyor, mavericks'in kurulu oldugu mu yoksa usb'nin efi'sinin mi alınacagını sormuyor. Nasıl düzeltebilirim.?

Son düzenleyen: Moderatör:
EFI bölümü GUID ile biçimlendirilmiş disklerde çıkıyor. Sabit diskiniz MBR ise Clover'ı MBR seçeneği ile kurun.

Biraz araştırdım da dediğiniz gibi benim harddisk mbr. Ya gpt ye çevirmem lazım ya da dediğiniz şekilde clover'ı kurmam lazım. Ancak ben clover'ı mbr seceneği ile nasıl kuracağımı bilmiyorum ki zaten kursam da efi'sini alacağım usb GPT formatında. Yine bir sorun olacak.

Mavericks'i kurdugum harddisk de tek parça ve 1 tb. Ve içerisinde win8.1 de var. Acaba win 8.1 sistemine zarar vermeden nasıl tamamını GPT ye çevirebilirim. Çünkü harddisk içinde ayırdığım sadece Mavericks bölümünü yapamıyorum. İşlem tüm harddiske uygulanması gerekiyor. Eğer win8.1 i silip o halde GPT ye çevirme imkanım varsa silip yeniden yüklerim ama nasıl yapabilirim ? AOMEI Partition Assistant Standard Edition 5.5'i denedim ama olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı