Çözüldü Clover efi yukleme problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Coren

Hectopat
Yosemite' yi kurduktan sonra Clover efi v2.3k r3270 yüklüyorum fakat yükleme tamamlandıktan sonra launcher içerisinde programı göremiyorum. Bu konuda bir fikriniz var mı? Bir de ekran kartımın device ID' si hakkında yardımci olabilir misiniz? EFI' yi calıştırabilirsem sonrası icin.
Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• foto1.jpg
    foto1.jpg
    988,4 KB · Görüntüleme: 494
  • foto2.jpg
    foto2.jpg
    997,6 KB · Görüntüleme: 456
  • foto3.jpg
    foto3.jpg
    927,4 KB · Görüntüleme: 354
Son düzenleyen: Moderatör:
Launcher içerisinde göremezsin onu. EFI bölüntüsü öntanımlı olarak unmount ayarlıdır. Bunu mount edebilmen için Clover Confifgrator uygulamsını kullanmalısın.
Clover Configurator
Normalde GTX 680 native tanıması gerekiyor. Eğer bizim kurulum imajını kullanıyorsan bu imajda NVIDIA öntanımlı olarak disable olarak ayarlandı. Bunu devredışı bırakmak için Clover Boot Menü-> Options-> Boot Args satırından nv_disable=1 komutunu sil ve tekrar dene.

Clover configurator ile flash diskin clover klasorunu mac hdd icerisindeki efi icerisine kopyaladim. Daha once yaptigim kurulumda ekran kartindan dolayi hata alinca diski formatlayip tekrar kurulum yapmistim. Bu kurulumda bootloaderda tum aygitlari boot menusune getir secenegini isaretledigimde asagidaki resimde koydugum gibi mac os geliyor fakat ona tikladigimda direk windows basliyor bu sorunun ustesinden nasil gelebilirim?
ikinci problem ise ikinci fotodaki nv ile baslayan komutu sonuna kadar silip inject videodan ekran kartini + olarak isaretledigimde de ekran karti 0 mb olarak gorunuyor.
Sizin sitenizdeki imaj uzerinden kurulumu yaptim.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    720,6 KB · Görüntüleme: 430
  • 2.jpg
    2.jpg
    924,1 KB · Görüntüleme: 309
Kurulumu Windows yanına mı yaptın? Inject NVIDIA seçiyorsun sanırım. Seçmeden dene, sonucu görelim. Ayrıca monitör bağlantın nedir? VGA / HDMI / DVI / DP? Farklı bağlantılar dene.

Sitedeki Maverics kurulum videosunu takip ederek yaptım.Inject Nvidia' yi seçmediğim zamanda 3 mb olarak gosteriyor ekran kartını. HDMI üzerinden bağlanıyorum. VGA kablom var fakat ekran kartının arkasindaki girişi VGA' ya çeviren adaptörum yok şu anda. Bootloader problemim hakkında bir fikriniz var mı?

Analog kabloyla bugün şansım oldu. Onda da sonuç değişmedi. Sonrasında Nvidia' nın sitesinden indirdiğim web driver' ı yüklemeyi denedim calışmamıştı. Biraz araştırma sonrasında Pacifist programını kullanarak nvidia web driver' ını kurdum. Yukarıda silmemi söylediğiniz 'nv_disable ' komutundan sonra ekran kartı ile ilgili bir komut daha geldi. NV disable' yi sildiğimde sorunsuz bir şekilde ekran kartı tanımış olarak açılış gerçekleşti ve forumda araştırıp sizin tarif ettiğiniz şekilde HDMI audio kurulumunu gerşekleştirdim. Sağ üstteki ses butonu calışmıyor, sadece oynayan videoların ses tuşundan ayarlama yapabiliyorum.
NV disable' yi Boot Clover boot options' tan tamamen nasıl kaldırabileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz?Birde 'run from mac os x hdd' ile açılışı seçtiğimde önce yazılar geliyor sonrasında elma ekranına geçiyor. Bu durum normal mi yoksa yaptığım hatalardan mı kaynaklanıyordur? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
NV disable' yi Boot Clover boot options' tan tamamen nasıl kaldırabileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz? Birde 'run from mac os x hdd' ile açılışı seçtiğimde önce yazılar geliyor sonrasında elma ekranına geçiyor. Bu durum normal mi yoksa yaptığım hatalardan mı kaynaklanıyordur?
/EFI /CLOVER / Config.plist dosyasını Clover Configrator ile aç. Boot sekmesinde şu tıkları kaldır:
Screen Shot 2.png

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı