CM Mastergel vs CM Mastergel Nano Elmas

NateOnline

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  

Arkadaşlar geçenlerde sistem toplamıştım, 1 ay daha olmadı. Sistem toplanırken işlemci ve fan takıldıktan sonra anakartta kırıklık fark edildi ve yeni anakart ile değiştirildi. Bu esnada kırık anakartta çıkarılan işlemci ve fan birbirinden ayrıldı ve yeni anakartın işlemleri sürerken bir müddet üzerinde macun bekledi 10 15 dakika kadar kuruduğunu ve işlevini yitirdiğini düşünüyorum çünkü şu an yük altında en fazla 75 derece masaüstü kullanımda en fazla 56 dereceyi görmekte. Bu yüzden macun değiştirmeyi planlıyorum. Bu iki macun arasında kaldım ikisinin termal iletkenlik değerleri aynı fakat nano elmas modeli daha pahalı. Sizce ikisi arasında hangisini tercih etmeliyim?

Mastergel alabilirsiniz. Maker Nano çok üst seviye soğutma ve overclock yoksa bir fark oluşturmayacaktır.

Hayır OC yok ve şuan düşünmüyorum sıvı soğutmaya geçene kadar. Bu kuruyan macunu değiştirip tekrar normal seviyelerine getirmek amacım. Sıvı soğutmaya geçtiğimde nano elmas modelini tercih ederim.

Maker modelinin daha üst olduğu söyleniyor fakat aklım almadı bir türlü diğer macunla teknik özellikleri aynı. Sistemi Vatan bilgisayar'dan toplamıştım müşteri hizmetlerini ve şubeyi aradım bugün sistemi oraya götüreceğim ve macun yenilemesi yapacaklar kendileri, ne tarz bir macun kullanacaklar bilmiyorum ama orada macun yenilendikten sonra test ettireceğim. Sıcaklık değerlerinde düşme veyahut oynama olmazsa başka macun talep edeceğim. Ama merak ettiğim şu anlattığım olayda kullanıcı olarak benim bir hatam yok belki karşı tarafında bir hatası yok anakartın kırık çıkmasından dolayı ama müşteri olarak mağdurum bu konuda. Sonuç olarak sisteme tonlarca para verdim ve oradan topladım ve sistemin ısı değerlerini bu olmaması gerek. Bu bağlamda yeni sürecekleri macunda işe Vatan bilgisayardan yaramazsa ne talep edebilirim? Örnek olarak veriyorum sadece, mesela bu olaydan dolayı mağdur olduğumu işlemci değişikliğini talep edip yeni bir aynı işlemci ile değişiklik talep edebilir miyim?

Maker modelinin daha üst olduğu söyleniyor fakat aklım almadı bir türlü diğer macunla teknik özellikleri aynı. Sistemi Vatan bilgisayar'dan toplamıştım müşteri hizmetlerini ve şubeyi aradım bugün sistemi oraya götüreceğim ve macun yenilemesi yapacaklar kendileri, ne tarz bir macun kullanacaklar bilmiyorum ama orada macun yenilendikten sonra test ettireceğim. Sıcaklık değerlerinde düşme veyahut oynama olmazsa başka macun talep edeceğim. Ama merak ettiğim şu anlattığım olayda kullanıcı olarak benim bir hatam yok belki karşı tarafında bir hatası yok anakartın kırık çıkmasından dolayı ama müşteri olarak mağdurum bu konuda. Sonuç olarak sisteme tonlarca para verdim ve oradan topladım ve sistemin ısı değerlerini bu olmaması gerek. Bu bağlamda yeni sürecekleri macunda işe Vatan bilgisayardan yaramazsa ne talep edebilirim? Örnek olarak veriyorum sadece, mesela bu olaydan dolayı mağdur olduğumu işlemci değişikliğini talep edip yeni bir aynı işlemci ile değişiklik talep edebilir miyim?
Macunu kendiniz alıp değiştirmelerini talep edin. Aksi takdirde ucuz bir işe yaramayan macun kullanırlar.

Hiçbir şey talep edemezsin. En fazla parçaları garantiye gönderirler. Garanti süresi boyunca da bilgisayarsız kalırsın. Vatan pişmanlıktır.

Vatan bilgisayarda çalışan arkadaşım var, PSU sıkıntı yaptığında gidip anında iade edip üstüne fark verip yeni bir PSU almıştım. Vatan bilgisayara değil ama arkadaşıma güvenirim, sıktıkları macundan sonra orada test yaptıracağım.. Her hangi bir şeyde zaten arkadaşım sorunu halletmek için her şeyi yapacaktır. Fakat en son desem bile ben alayım macunu nano elmas maker modeli vatan bilgisayar'da mevcut değil maalesef.. Böyle bir şeye maruz kaldığımda diğer modeli kullanmayı düşünüyorum, en fazla 5 6 ay kadar idare ederse ki edeceğini düşünüyorum zaten sıvı soğutmaya geçeceğim. Sıvı soğutmaya geçtiğimde nano maker kullanmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı