Cmc Tools 50W Havya lehimi ucunda tutmuyor

Maxtoric

Megapat
Makaleler
3
İyi günler dostlar. Elimde başlıkta belirttiğim kalem havya var. Aldığım günden beri her seferinde 3 dakika bekliyorum ve havya ile lehimi eritiyorum. Lehim gayet eriyor. Hatta lehim de yapılıyor. Fakat lehimi ucunda yapışmıyor. Değdirince lehim eriyor ama ucunda tutması gerekirken düşüyor. Bazı kişiler prize giden faz ve nötr tellerine direnç bağlıyor ama onlara pek güvenmiyorum açıkçası. Bu neden olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ucu zimparalamistim ben :)
İyi günler dostlar. Elimde başlıkta belirttiğim kalem havya var. Aldığım günden beri her seferinde 3 dakika bekliyorum ve havya ile lehimi eritiyorum. Lehim gayet eriyor. Hatta lehim de yapılıyor. Fakat lehimi ucunda yapışmıyor. Değdirince lehim eriyor ama ucunda tutması gerekirken düşüyor. Bazı kişiler prize giden faz ve nötr tellerine direnç bağlıyor ama onlara pek güvenmiyorum açıkçası. Bu neden olabilir?

Hocam aldığımdan beri öyle. Yine de zımparalamak lazım mı?
Bir şey diyemiyorum vallahi. Zarar görebilir, uzun vadede sorun olabilir. Bende ucuz alet vardı ondan böyle yaptım. Aslında normalde de ucu iyi tutuyordu, ince olsun diye böyle yaptım.

Ucunda oksitlenme yapmasın diye yapılan kaplama kalmış olabilir ya da yeterince ısınmıyordur.
Hocam dediğim gibi 3 dk beklettim. Lehim eriyor. Ama tutmuyor. Dediğiniz kaplama sanırım yok. Baya kullandım ama kaplama vs. göremedim.

Ucunda oksitlenme yapmasın diye yapılan kaplama kalmış olabilir ya da yeterince ısınmıyordur.
Hocam az araştırma yaptım kaplamayı makas, bıçak kullanarak ucu kazıyorlar ve kaplamayı kaldırıyorlar. Fakat bazı insanlar kazımayın diyor. Kazımam gerekiyor mu?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı