CMD dosyasının içindeki komutlar nasıl görülür?

MUHAMMEDALİ66

Megapat
Yer
Kocaeli/İzmit
Merhabalar. Technopat Sosyal'deki Realtek Audio Driver'ın en son sürümünü indirdim. İndirdiğim dosyaları klasöre çıkarttım ve Setup dosyasını çalıştırdım. Setup dosyasını çalıştırınca CMD hemen açılıp kapandı. Setup dosyasının uzantısı .cmd. Bu CMD dosyasının içindeki komutları nasıl görebilirim?
Çalıştırdığım .cmd uzantılı dosyanın içindeki komutların ekran görüntüsünü ekliyorum. Bu cmd dosaysı sistemdeki neyi değiştirdi? Neden açtığımda hemen kapandı? Bilen birisi beni aydınlatırsa memnun olurum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    89,1 KB · Görüntüleme: 62
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    76,3 KB · Görüntüleme: 58
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    67,8 KB · Görüntüleme: 53
  • Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    82,4 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
Normal EXE dosyası mıydı? Eğer .bat, .cmd gibi dosyalarsa, CMD üzerinden çalıştıracaksın.
INF dosyasında ise sağ tık, çalıştır yolu ile.
Hocam resimdeki setup dosyasını Realtek sürücüsünü kurmak için çalıştırdım. Ancak cmd açıldı ve hemen kapandı. Yukarıda setup dosyasının içindeki komutları paylaştım. Bu setup dosyası sistemimde neyi değiştirdi? Çünkü kurulum yapmadı ve hemen kapandı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_7.png
    Screenshot_7.png
    40,6 KB · Görüntüleme: 51
Basit bir management arayüz dosyası yapmışlar Sürücülerle ilgili birkaç REG değiştiriyor safeboot opsiyonlarına bakıp düzenliyor. Dosyanın en sonuna gelip
Bash:
pause

yazın. Verdiği bilgilendirmeleri görürsünüz.

Hocam resimdeki setup dosyasını Realtek sürücüsünü kurmak için çalıştırdım. Ancak cmd açıldı ve hemen kapandı. Yukarıda setup dosyasının içindeki komutları paylaştım. Bu setup dosyası sistemimde neyi değiştirdi? Çünkü kurulum yapmadı ve hemen kapandı.
CMD'ni yönetici olarak aç.

Kod:
cd C:\Users\"Kuallıcı adın"\Downloads\"Yeni Klasör(2)"\"Realtek-UAD-generic"
dizinine git.

Kod:
setup
yaz.

Dizin hatası alırsani tek tek git dizine.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı