CMD ile çözünürlük değiştirme

Fırat Bulut

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel(R) Core(TM) i7-10750H CPU - 16 GB RAM RTX2060
Meslek
Bilgisayar Programcısı
RAM
16
Ekran kartı
RTX 2060
İşlemci
İntel 10750H
Merhabalar, bayağı bir araştırdım fakat herkes çözünürlük değiştirmenin qres vb. programlar ile olabileceği konusunda yorumlar yapmış. Benim sorun ise qres vb. programlar olmadan sadece CMD ve ya PowerShell ile çözünürlük nasıl değiştirebilirim?

Son düzenleme:
Merhaba, bayağı bir araştırdım fakat herkes çözünürlük değiştirmenin qres vb. programlar ile olabileceği konusunda yorumlar yapmış. Benim sorun ise qres vb. programlar olmadan sadece CMD ile çözünürlük nasıl değiştirebilirim?

Windows 10'da çözünürlüğü değiştirmek için direk olarak komut istemini kullanamasanız da QRes by Anders Kjersem‘in aracından yardım alarak ve komut istemi kullanarak bilgisayarınızı istediğiniz çözünürlükte ayarlayabilirsiniz. Kısacası CMD ile direk çözünürlüğü değiştiremezsiniz.

Nedeni şu direk yapılamıyor oradan Microsoft öyle görmüş kısacası bu.
Beyefendi daha önce denediniz mi? Bana ezbere cevap veriyorsunuz gibime geliyor. Neden olmadığı konusunda soru soruyorum Microsoft öyle uygun görmüş diyorsunuz.

Merhabalar, bayağı bir araştırdım fakat herkes çözünürlük değiştirmenin qres vb. programlar ile olabileceği konusunda yorumlar yapmış. Benim sorun ise qres vb. programlar olmadan sadece CMD ve ya PowerShell ile çözünürlük nasıl değiştirebilirim?
Konuya biraz yabancıyım fakat nvidia üzerinden özel çözünürlük oluşturuluyor diye biliyorum

Yapılamıyor hocam direk yapamazsınız yapılmıyor diyorsak ezberemi konuşuyoruz.
Yahu anladım ben seni neden diyorum neden sorusuna cevap veremiyorsan evet ezbere konuşuyorsun demek oluyor bu.

Konuya biraz yabancıyım fakat nvidia üzerinden özel çözünürlük oluşturuluyor diye biliyorum
Teşekkürler cevabınız için fakat NVIDIA ya da AMD bir ekran kartı yok sistemde.

Windows etkinleştirmesi yapmadığınız için mi çözünürlük değişimi için alternatif yollar arıyorsunuz?

Windows etkinleştirmesi yapmadığınız için mi çözünürlük değişimi için alternatif yollar arıyorsunuz?
Hayır windowsum orjinal, değiştirmek için 3. Parti yazılımları kullanmadan alternatif bir yol arıyorum. Bu alternatif yola CMD ve PowerShell de dahil.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı