"CMD Python bulunamadı" hatası nasıl çözülür?

En son görüntülediğim kursu görebilir miyim? Ben bir kursa girmiştim adam CMD ile çalıştırmayı vs. gösteriyordu ama bulamadım şu an onu.

En son görüntülediğim kursu görebilir miyim? Ben bir kursa girmiştim adam CMD ile çalıştırmayı vs. gösteriyordu ama bulamadım şu an onu.

Yukarıda attığım linkte başta gösterilen Python kurulumunu yap. Sonrasında zaten dosyanın bulunduğu dizine gidip python <dosyaadı.py> yaparak çalıştırabilirsin.

Dostum şöyle açıklayayım:

- Bu linkten en son Python sürümü olan 3.10.2 (en üstteki seçenek) indiriyorsun. Kurulumda "Add Python 3.10 to PATH" seçeneğini seçiyorsun ve sonrasında "Install Now" ile kurulumu başlatıyorsun.
- Masaüstünde .py uzantılı bir dosya oluştur ve içerisine kodu yaz. Örnek olarak print("Hello World!") diyelim. Kaydet ve çık.
- CMD'yi çalıştır ve cd komutunu kullanarak masaüstüne git. cd Desktop
- python dosyaadı.py yaparak kodu çalıştır.

Bir hata alırsan ekran görüntüsünü göndermen yeterli.

Bu konularda en iyisi Linux'ta kurulum sıkıntısı olmadan Python kullanabiliyorum.

İlk olarak emiz bir terminal ekranı aç ve py arda.py yaz. İkinci olarak konuyu yanlış kategoriye açmışsın. Bu bir Windows 10 sorunu değil.

Sorunun bende değil Windows 10'da olabileceğini düşündüm.

Teşekkürler oldu. Ayrıca Python uygulaması ne işe yarıyor?

Son düzenleme:
Teşekkürler oldu. Ayrıca Python uygulaması ne işe yarıyor?
Python interpreter bir dil olarak geçiyor. Yazdığın programı direkt executable etmeyip Python'un kendi yorumlayıcısıyla çalıştırıyor. O yüzden yazdığın kodu çalıştırmak için Python'a ihtiyacın var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…